Diósgyőri Vívó Egyesület

2023.01.16. 20:00

Ezüstérmet szerzett a társaival Pozsonyban

Második helyen zártak a vívók szlovákiai versenyen.

ÉM

Az ezüstérmes magyar csapat | Fotó: MVSZ

A Diósgyőri Vívó Egyesület is képviseltette magát a napokban Pozsonyban megrendezett európai kadet vívó körversenyen. A párbajtőr csapatok szombati vetélkedésében, a magyar válogatott tagjaként pástra lépett a DVE fiatalja, Terhes Hanna, akinek Gachányi Gréta, Nagy Blanka, valamint Horváth Lotti volt a csapattársa. Az együttesnek a 16 közé jutásért nem kellett vívnia, majd ott 45-27-re verték a csehek ,,kettes" csapatát. A négyért a franciákon léptek túl Terhesék (45-40), az elődöntőben pedig Ukrajna II-vel mérkőztek meg (45-30). A fináléban az Egyesült Államok válogatottja volt az ellenfél, akik nyertek (45-30), így a magyar csapat ezüstérmet szerzett.

Az egyéniben

Vasárnap az egyéni számokkal folytatódott a verseny, amelyre összesen 266-an neveztek. Terhes Hanna 5 győzelemmel és 1 vereséggel kezdett a csoportküzdelmek során, a 128-ért nem kellett vívnia. Aztán horvát ellenfelét legyőzve jutott a 64-be, ahol ugyanakkor kikapott egy olasz lánytól, így nem került a 32-be, összesítésben a 37. lett. Egy másik diósgyőri vívó is ,,beszállt" az egyéni küzdelmekbe, Kozma Laura 3 győzelmet, illetve 3 vereséget hozott csoportjában, utána román ellenfelet vert meg, viszont azt követően amerikai riválisától vereséget szenvedett, így a végén a 113. helyre rangsorolták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!