Zemplén Rally

2022.11.12. 19:28

Østberg számára közel a bajnoki cím - Ötöt nyert Csomós (fotókkal, videóval)

A norvég kiválóság vezet összetettben a VIII. Therwoolin Zemplén Rallyn, ahol vasárnap még hat gyorsasági szakasz van hátra.

ME

Az abszolút bajnoki cím szempontjából háromról hamar kétesélyessé vált a hazai szezonzáró. A futam elején Velenczei Ádám defektet kapott, majd műszaki hiba miatt az első kör végén kiszállt a játszmából. Az aszfaltos futamot legjobban Csomós Miklós kezdte, de a második gyorsaságin Mads Østberg vette kezébe az irányítást, köszönhetően annak, hogy Csomós kétszer is megforgott. A korábbi norvég világbajnok Újhutánál valamennyi riválisától gyorsabb volt, amivel összetettben átvette a vezetést, és nap végéig ki sem engedte a kezéből.

- Ebben a szép időben szerettük volna élvezni a versenyt, minden pillanata nagyszerű volt az első napnak. Az autó tökéletes, semmi probléma. Haladunk a célunk felé, de még hat nagyon nehéz gyorsasági előttünk áll - fogalmazott a szombati nap végén Mads Østberg.

Ötöt nyert Csomós

A VIII. Zemplén Rally második helyén a hazai körülmények között versenyző Csomós Miklós, Nagy Attila kettős áll. Kiváló napot zártak, hiszen öt gyorsaságin is a legjobb időt autózták. A dobogó harmadik fokát Vincze Ferenc foglalja el. A 2019-es abszolút magyar bajnok nem tehet mást, kivárásra játszik. A bajnoki címet ugyanis csak akkor szerezheti meg, ha Ostberg kiesik a futam második felében. A miskolci Bodolai László jelenleg az abszolút értékelés negyedik helyén áll, egy kicsit leszakadva a három dobogós mögött.

Promóteri látogatás

A futam szombaton három helyszínen zajlott, a legtöbb néző a mádi gyorsaságin gyűlt össze, ahol a szőlőtőkék között száguldottak a párosok. Itt nézte meg a versenyt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, valamint Koncz Zsófia miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, akik találkoztak Oláh Gyárfással, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnökével is.

Fotós: ME

- A harmadik gyorsasági szakaszon fogadtam az FIA rali Európa-bajnokság (FIA ERC) új promótercégének menedzserét, és örömömre szolgált bemutatni a disznókői Sárga Borháznál Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt és Koncz Zsófiát, a technológiai és ipari minisztérium parlamenti államtitkárát - mondta el a találkozóval kapcsolatban Oláh Gyárfás.

- A sportdiplomácia és a politikai támogatás találkozása megkerülhetetlen, és a szívélyes beszélgetés közelebb hozta a szeretett sportunk jövőjének további fejlődését. Azon dolgozunk, hogy Magyarország kormányának eddigi segítsége még nagyobb mértéket öltsön, minél több nemzetközi sorozat látogasson el hazánkba, minél jobb színvonallal tudjunk hazai futamokat rendezni, mely az érintett térségek fejlődése mellett a magyar csapatok, versenyzők érdeke is egyben.

A VIII. Zemplén Rally vasárnap hat gyorsasági szakasszal folytatódik és zárul. A célba érkezett párosokat a szerencsi várban felállított céldobogón köszönti majd vasárnap délután.

Fogarasi győzött, Kocsis a bajnok

A futam fele tehát még hátra van, viszont a Rally2-es párosok számára befejeződött a szezonzáró, A zempléni pályákon ifj. Fogarasi Attila és Toloczkó Péter volt a leggyorsabb, a bajnoki címnek viszont Kocsis Imre és Henszelmann Zsolt örülhetett.

 

VIII. Therwoolin Zemplén Rally

Az abszolút értékelés állása

Mads Østberg, Joansson Johan (Citroën C3 Rally2) 38:28,
Csomós Miklós, Nagy Attila (Škoda Fabia R5) +12,0
Vincze Ferenc, Németh  Gergely (Škoda Fabia R5) +15,3
Bodolai László, Deák Attila (Ford Fiesta R5 MK II) +1:25,5
Német Gábor, Adorján Szabolcs (Škoda Fabia R5 EVO) +2:07,5
Trencsényi József, Verba Gábor (Škoda Fabia) +2:16,2
VIII. Therwoolin Zemplén Rally - Rally2 végeredmény
ifj. Fogarasi Attila, Toloczkó Péter (Honda Civic Type-R EP3) 44:29,3
Fekete Gyula, Oláh Róbert (Citroën C2R2 Max) +52,5
Ruzsó Krisztián, Geró Gábor (Lada 2107 VFTS) +1:05,1
Kocsis Imre, Henszelmann Zsolt (Citroën C2R2 Max +1:08,5
Györgő József, Bakos István (Peugeot 208 R2) +2:58,5
Stríder Zoltán, Apkó András (Peugeot 208 R2) +3:06,9

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!