Integra Group Ózd Rally

2022.10.12. 16:39

A dobogóhoz több kellett volna

Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a negyedik helyen végzett a Mercarius Rally1 Bajnokság hatodik futamán, az Integra Group Ózd Rallyn.

Marosréti Ervin

A duónak eddig idén ez a legrosszabb eredménye az idén, ennek megfelelően a dolgok jelen állása szerint ennek a versenynek az eredményét kell mínuszolniuk. Ádám nincs elkeseredve, hiszen az utolsó versenyen, a másfeles szorzós Zemplén Rallyn még bármi megtörténhet. Matematikailag még mindig van esélyük a bajnoki címre a Topp-Cars Rally Team színeiben versenyző párosnak.

Hatalmas tempó és nagyon minimális különbségek. Talán ez jellemezte leginkább ai prológ után egy versenynapba tömörített Integra GroupÓzd Rallyt. A futamon nagyon kiélezett küzdelem után az abszolút negyedik helyen végzett a Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt a SKODA Fabia Rally2 Evo-val.

Sátán volt gond

- Az első szakaszunk jól sikerült, aztán Sátán volt egy kis gondunk a gátlókkal, ez rányomta a bélyegét a következő szakaszra is - tekintett vissza a futamra Velenczei Ádám. - Bezsákoltunk 5-6 másodpercet, ami aztán végig kísért minket. Az utolsó körben próbáltuk megnyomni, jól is sikerült az első két gyorsasági a körön, a PowerStage-en sikerült második időt mennünk. 3.7 másodpercre voltunk Vincze Feriéktől az utolsó szakasz előtt, rápróbáltunk, de a körgyors elején volt két hibánk, egy-egy másodperc bent maradt és akkor már tudtuk, ezt nem erőltethetjük tovább, behoztuk célba az autót, végül a negyedik helyen végeztünk.

 

Mínuszolni fogják

A bajnokságban továbbra is a harmadik helyen állnak Ádámék, de a dobogós helyezéseket végérvényesen csak november közepén osztják majd ki.

- Ez idén a legrosszabb eredményünk, sajnos ezt kell eldobnunk. Nagyon jó meccs volt, örülök, hogy az utolsó körben mindenki nyomta és ennek ellenére mi tudtunk a világbajnok mögött a legjobb magyar páros lenni mind a domaházai szakaszon, mind pedig a PowerStage-n - folytatta a pilóta. - A körgyors viszont számunkra kicsit mumus. Jobban mentünk rajta, mint tavaly, de így is mindig maradt még benne. Nem voltak nagy különbségek, ám mindig benne maradt egy kicsi. Az utolsó kör nagyon nehéz volt, a sötét és a rengeteg felhordás megnehezítette a mezőny dolgát. Szerettünk volna előrébb, legalább az első háromban végezni. Ettől függetlenül nincs dráma, azt a pár tizedet kell még megtalálnunk. Szerintem a Zemplénben nem lesz ennyire szoros a küzdelem, annyira változatosak a pályák, sokkal nagyobb különbségek tudnak kijönni azokon a szakaszokon. Minden másodperc számítani fog, hiszen másfeles szorzójú a verseny. Mads már elhúzott kicsit, igazából ahogy számoltuk, már szinte csak matematikailag lehetünk bajnokok, de természetesen mindent megteszünk a legjobb eredmény elérése érdekében. Jó volt meccselni Mixiékkel, látszik a versenyzésükön a külföldi rutin. Talán elegánsabb lett volna, ha a céldobogó után nem állnak be a parc fermébe és nem szólnak bele a pontokba, hiszen hárman nagyon nagyon komoly meccset vívunk a bajnokságban, de így döntöttek és nekünk ezt el kell fogadni.

A bajnokság zárófutama a VIII. Zemplén Rally lesz, ami Szerencs központtal, november 11-13. között rendeznek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!