Mezőkövesd Zsóry FC

2022.09.08. 08:50

Még mindig négyen dirigálnak Kövesden

Egyelőre homály fedi, hogy ki lesz a fürdővárosiak következő mestere.

KT

Drazicék (jobbra) várják, hogy ki lesz a trénerük

Forrás: MW

A sportág kedvelőit napok óta izgalomban tartják a Mezőkövesden történtek. Ismeretes, hogy a sárga-kékek NB I.-es csapata hazai környezetben 5–0-ra kikapott a Zalaegerszegi TE FC gárdájától, a kudarc és főleg ennek aránya pedig kiverte a biztosítékot a kisvárosi klubnál. Supka Attila vezetőedző menesztéséhez persze hozzájárultak a korábbi, acélosnak szintén nem nevezhető mérkőzéseik – kedden érkezett is az elnökség közleménye, mely szerint elváltak az ismert szakember és a sportszervezet útjai.

Folyik a tippverseny 

A múlt pénteki súlyos vereség után – ahogyan ilyenkor lenni szokott – nyomban elindultak a találgatások a különböző portálokon arról, hogy amennyiben menesztik, akkor ki lesz majd Supka utóda. A tippverseny élcsoportjába került Huszti Szabolcs, Kondás Elemér, Kuttor Attila, Pintér Attila és Schindler Szabolcs neve, de az egyik közösségi portálon megszellőztették Csizmadia Csaba nevét is, aztán volt olyan „összeesküvés-elmélet”, mely szerint a matyók Tóth László pro licences szakmai igazgató felfelé buktatásával átmenetileg házon belül oldják meg az örökösödés kérdését. A hírforrások szerint Huszti maga jelentkezett, míg Pintér – ha igent mond – már viheti is a funkciót. 

A jövő hét elején 

Kombinálni szabad, persze nem biztos, hogy ez a játék célravezető. Lapunk azt az utat járta be, hogy a legilletékesebbhez fordult. Megkérdeztük Tállai Andrástól, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló Mezőkövesdi SE elnökétől, hogy ki és mikor veszi át az élvonalbeli együttes szakmai munkájának irányítását, mire a civilben miniszterhelyettes, államtitkár, a térség országgyűlési képviselője ezt válaszolta: 

– Ezen a héten nem lesz új vezetőedzőnk – mondta, majd hozzátette: – A Mol Fehérvár FC elleni szombati bajnoki mérkőzésre a volt vezetőedző stábjának tagjai készítik fel a csapatot. Supka Attila utódát várhatóan a jövő hét elején nevezzük meg. 

Ki lesz a megbízott? 

Ennek jegyében a szerdai foglalkozást is a távozott Supka Attila stábjának tagjai – Híres Gábor, Somodi László, Szántó Csaba és Tóth Iván – vezették. Így már csak az a kérdés, hogy Székesfehérvárott ki lesz a megbízott vezetőedző, aki a kispad előtt meccselni fog, és aki dönt a cserékről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!