Öttusa

2022.08.02. 08:07

Csapatban vb-bronzot kapott Guzi

Az öttusa-világbajnokságon Egyiptomban négy magyar érem született.

ÉM

Guzi Blanka. Fotó: Kozma István

Az öttusa-világbajnokság vasárnapi zárónapján két magyar sportoló állt rajthoz, az egyikük Guzi Blanka, a miskolci Swimming PC versenyzője volt, aki Bereczki Richárddal párban, vegyes váltóban versenyzett. Az alexandriai megméretésen 18 duó indult, a magyar egység a körvívásban 13 győzelemmel a 16-17. helyen zárt. A lovaglásban a magyar páros egy hibát hozott, Guzi Blanka lova vert le egy akadályt, és ez ebben a számban a 3. helyet jelentette. A bónuszvívásban a chileieket és az egyiptomiakat legyőzték a mieink, majd úszásban is a 3. legjobb eredményt produkálták, ezzel az utolsó számot, a futás-lövészetet a 11. helyről kezdték. A kombinált számban nagyon jól teljesítettek, a leggyorsabbnak bizonyultak, és ennek köszönhetően öt helyezést előrelépve a 6. pozíciót szerezték meg. 

Szombaton 

Egy nappal előtte, vagyis szombaton ugyanitt a férfi és a női vb-döntőt rendezték meg, 18-18 résztvevővel. A férfiaknál a fináléba jutott négy magyar közül Szép Balázs bronzérmes helyezést ért el, Demeter Bence a 8. lett, Bőhm Csaba a 10. helyen érkezett célba, míg Bereczki Richárd a 13. helyen zárt, és ezzel összefüggésben a magyar csapat – Szép, Demeter, Bőhm összeállításban – világbajnoki ezüstérmet vehetett át az eredményhirdetés során. 

A női egyéni versenyben két magyar volt döntős a vb-n, Gulyás Michelle ezüstérmes lett, Simon Sarolta pedig a 16. helyen ért célba. A nők csapatversenyében az előbbi két magyar sportoló és Guzi Blanka bronzérmet vehetett át, mert annak ellenére, hogy utóbbi öttusázó nem jutott be a 18 fős fináléba, az elődöntőben elért helyezésével hozzájárult a medál megszerzéséhez. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!