Sátoraljaújhelyi TK

2022.01.19. 09:47

Remélik, hogy nem jönnek majd elő újra a problémák

Biztosan végigjátssza a szezont az újhelyi labdarúgócsapat.

Molnár István

Ahogy ősszel, úgy tavasszal is lesz Sátoraljaújhely – Sárospatak rangadó. Fotó Dömötör Csaba

Fotó: Dömötör Csaba

Az előző év végén olyan hírek érkeztek a labdarúgó megyei II. osztály Keleti csoportjában szereplő (és ott 9. helyen álló) Sátoraljaújhelyi TK csapatának háza tájáról, melyek szerint az együttes visszalép a bajnokságtól, és a tavaszi találkozóit már nem játssza le. Miután a Magyar Labdarúgó-szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóságához azóta sem érkezett semmilyen hivatalos bejelentés a zempléni klub részéről azzal kapcsolatban, hogy nem folytatná az aktuális pontvadászatot, a témában megkerestük Nagy Zsolt Csabát, az STK elnök-edzőjét.

 

– A hír nem volt teljesen alaptalan, volt ilyen elképzelés, hogy a felnőtt labdarúgás nem folytatódik tovább – mondta lapunknak a sportvezető. – Azonban voltak megbeszélések azóta, és mellénk, a klub mögé állt a város vezetése, amely hajlandó tovább támogatni a helyi sportot, nem csupán az utánpótlást, hanem a felnőtt focit is. Szamosvölgyi Péter polgármester úr ígéretet tett arra, hogy minden olyan költséget a város a rendelkezésünkre bocsát, amellyel a szezon biztonsággal befejezhető. A bizonytalanságot egyébként az szülte, hogy a felnőtt és az ifjúsági labdarúgás körül voltak olyan magatartásbeli problémák, amelyek nem voltak összeegyeztethetőek a sportkör etikai kódexével, szabályzatával. Mindenki bízik abban, reméli, hogy hasonló problémák a jövőben nem merülnek majd fel. Fontos megjegyezni, hogy a város álláspontja és az STK szakmai vezetésének elképzelései hasonlóak, ugyanabba az irányba haladnak, melyek szerint helyi kötődésű, fiatal, sátoraljaújhelyi és környékbeli labdarúgóknak, illetőleg a partnercsapatok játékosainak kell lehetőséget biztosítani arra, hogy képviseljék a színeinket.

 

Szeptembertől az U16 is

 

Az edző-elnök az Észak-Magyarországnak kifejtette: az ősszel szerepelt keretükből – az elsődleges adatok szerint – 8 fő távozik más csapathoz, az ő helyüket, miként azt hangsúlyozta, főként utánpótláskorú fiatalokkal és környékbeli labdarúgókkal szeretnék pótolni. Az STKnak mintegy 110 utánpótlás és felnőtt korú játékosa van, és a klub körzetközpont is egyben.

 

– A jövőbeni cél is az, hogy évről évre újabb és újabb, egyre magasabb korosztályokban indítsunk csapatot a régiós bajnokságban – szögezte le Nagy Zsolt Csaba. – Jelenleg már itt játszik az U11-es, az U13-as és az U14- es együttesünk, a terv tehát az, hogy az idősebbekkel is ugyanitt, ugyanezen a szinten legyünk, hogy a fiatalok mind szakmai értelemben, mind mentálisan, mind pedig játéktudásban minél többet fejlődhessenek. Örülnénk annak, ha megvalósulna az az elképzelésünk, hogy szeptembertől az U16-os gárdánk már ott legyen a régiós pontvadászatban, az U19 pedig – ha lehet – két éven belül. Erre már majd mondhatnánk azt, hogy a teljes vertikumot lefedtük, amiből majd építkezhet a felnőttcsapat. A téli felkészülést február 1-jén kezdi el a gárda, amely hét közben edzésekkel, a hétvégéken pedig edzőmeccsekkel hangol a tavaszi folytatásra.

 

(A borítóképen: Ahogy ősszel, úgy tavasszal is lesz Sátoraljaújhely – Sárospatak rangadó)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!