PannErgy Miskolci VLC

2021.11.04. 09:30

Szép helytállás a hétközi fővárosi fellépésen

A VasasPlaket vendége volt szerdán a Pann­Ergy-Miskolci VLC.

Tóth Zoltán

20211030 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Pann Energy MVLC - UVSE Hunguest Hotels OB1 férfi vízilabda mérkőzés. képen: Biros Barnabás

Fotó: Kozma István

A férfi vízilabda OB I.-ben szerdán idegenbeli meccset vívott az élvonalbeli miskolci alakulat. Az első előnyt a miskolciak kapták, ám Vismeg Zs. kezéből kiperdült a labda, amely így a Vasasé lett. A nyitó három percben Hoferica többször is jól avatkozott közbe, így a gól váratott magára. Egészen addig, amíg a budapestiek nem kaptak előnyt, és ezt Simon használta ki (1–0). A vendégek is kaptak újra egy ilyen lehetőséget, és Biros a jobb alsó sarokba helyezett (1–1). Beindult a Vasas, Bedő középen kapta üresen a bejátszást, és betalált (2–1), aztán Randelovic élt az újabb lehetőséggel (3–1). Az MVLC is tette a maga dolgát, Krasznai a jobb alsót választotta (3–2). Hoferica maradt formában, ez is belejátszott abba, hogy csak egy góllal vezetett a házigazda.

A második felvonásban jó védekezéssel kezdett az MVLC, majd Krasznai úszott meg, de nem tudott Mizsei eszén túljárni. Partiban volt teljes mértékben a vendéggárda, amely ismét fórba került: Sélley-Rauscher jobbról a léc alá bombázott (3–3). Kapufát dobott a Vasas, majd Vismeg Zs.-vel szemben szabálytalankodtak a hazaiak, a büntetőből Biros a bal alsó sarokba lőtt (3–4). A budapestiek is kaptak egy ötméterest, Erdélyi a bal felsőbe „tüzelt” (4–4). Fórban a piros-kékek következtek, Bátori balról a bal felsőbe helyezte a játékszert (5–4). Ejtési kísérletet hárított Mizsei, aztán megkapta második büntetőjét a Vasas, Bátori belőtte (6–4). Emberelőnyben a házigazdánál Bátori jeleskedett, Hoferica nem tehetett semmit (7–4). Miként a másik oldalon Mizsei, ugyanis Sélley-Rauscher sem rontott fórban (7–5).

Nem figyeltek rá

A nagyszünetet követően az MVLC is megkapta második ötméteresét, de Mizsei jól mozdult a bal sarok irányába, Biros lövésénél. Hoferica védett, nem is egy alkalommal, háromszor, a hazaiak a kapufát is eltalálták. Sélley-Rauscher vette észre, hogy nem figyelnek rá, be is lőtte a bal felsőbe a labdát (7–6). Blokkról csorgott be a labda a miskolci kapuba (Erdélyi, 8–6), Biros pedig a blokkot lőtte telibe. Az újabb Vasas fórban Mezei középről a kapus feje felett tüzelt a hálóba (9–6). Az utolsó percben a PannErgy kapott előnyt, kimaradt a lehetőség, Randelovic viszont üresen maradt a másik oldalon (10–6).

A negyedik negyedben kapufát talált Tőzsér, illetve Hoferica is védett. Előnyben Krasznai jobbról a bal alsó sarokba helyezett (10–7). Tőzsér a jobb alsó sarokba lőtt egy előny lejártakor (10–8), amire Vadovics válaszolt (11–8), kettős fórból. Hoferica jó teljesítménye maradt, majd Semannal szemben szabálytalankodtak a házigazdák, Sélley-Rauscher a bal kapufára küldte a labdát, a másik oldalon Mezei előnyből nem kegyelmezett a vendégeknek (12–8). Az utolsó momentum az volt, hogy a Vasas játékosa nem engedte elvégezni a miskolci szabaddobást, eldobta a labdát, a játékvezetők ötméterest ítéltek, amit Krasznai a bal alsóba lőtt (12-9).


VasasPlaket vs. PannErgy-Miskolci VLC 12–9 (3–2, 4–3, 3–1, 2–3)

Budapest, 50 néző. V.: Csanádi, Donauer.

VasasPlaket: Mizsei – Bátori (3), Erdélyi (2), Mezei (2), Sedlmayer (-), Rande­lovic (2), Brguljan (-). Csere: Vadovics (1), Zerinváry (-), Szatmári (-), Bedő (1), Simon (1), Magyar (-). Vezetőedző: Slobodan Nikic.

Miskolci VLC: Hoferica – Vismeg Zs. (-), Biros (2), Seman (-), Sélley-Rauscher (3), Tőzsér (1), Krasznai (3). Csere: Nagy N. (-), Böröczky (-), Tanczer (-), Várkonyi (-), Vismeg B. (-), Sisán (-). Vezetőedző: Kis István.

Gól/emberelőnyből: 7/13, ill. 4/8

Gól/büntetőből: 2/2, ill. 4/2

Slobodan Nikic: – Három nap után az első mérkőzésem volt, ahogyan látom, sok még a javítanivaló, de a lényeg, hogy győztünk.

Kis István: – Gratulálok a fiúknak a helytálláshoz, ha kevesebb hibával játszunk, akár jobban is elsülhetett volna ez a mai mérkőzés. Dolgozunk tovább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!