jégkorong

2021.11.15. 12:00

Diósgyőri fiatalokkal második hely a Négy Nemzet Tornán

Felkészülési U20-as nemzetközi jégkorong tornát rendeztek az olaszországi Egnában.

A szlovének elleni jó játék, hatékony csapatmunka 3–1-es sikert eredményezett, s mivel az első nap is győztesen hagyta el a jeget a válogatott – szétlövés utáni 4–3-as sikert aratott a házigazda Olaszország ellen –, ennek következtében a franciák elleni mérkőzés tétje a tornagyőzelem volt.

A franciák az első napon hosszabbítást követően maradtak alul a szlovénekkel szemben, másnap 3–1-re verték az olaszokat. Jobban kezdtek a franciák, akik nagy tempót diktáltak, amit később felvett a magyar csapat. A 6. percben szerezte meg a vezetést Franciaország, majd 2–0-ra és 3–1-re is vezetett a mérkőzésen. Azt ugyanakkor már a második harmadban lehetett látni, hogy a mieink nem adják meg magukat, nagyon keményen küzdöttek, megvoltak az ütközések is, érezhető volt, hogy ennek meglesz az eredménye. Jakabfy Sámuel egyéni akciója remek gólt jelentett még a második harmad végén, majd az U20-as válogatottba először meghívót kapó Horváth Bence használt ki egy emberelőnyt, mígnem Németh Kristóf fejezett be egy akciót, ami egy elvesztett francia korong után Schlekmann Márktól és Horváth Bencétől indult. Másfél perc volt hátra a meccsből, bízhattunk abban, hogy akár fordítani is sikerül, de az egyenlítőgól után szinte azonnal emberhátrányba kerültünk, a franciák pedig 5 másodperc alatt kihasználták. A vége így 4–3-as francia siker, mindazonáltal a magyar válogatott hasznos és jó tornán van túl, ráadásul javuló játékkal.


Eredmények

Olaszország U20 – Magyarország U20 3–4

Magyarország U20 – Szlovénia U20 3–1

Magyarország U20 – Franciaország U20 4–3

A tornagyőzelmet Franciaország szerezte meg Magyarország előtt. A DVTK Jegesmedvék Erste Ligában szereplő tagjai közül Hadobás Zétény (védő), Galajda Zsombor, Károly Róbert Nikolász, Mattyasovszky Gergely és Tóth Tamás (csatárok) kaptak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!