DVTK

2021.10.17. 08:30

Tabellaszomszéd D betűsök találkozója

Vasárnap hazai mérkőzést játszik az NB II.-es diósgyőri labdarúgócsapat.

Berecz Csaba

20210929 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - III. KER. TVE férfi NBII labdarúgó mérkőzés. képen: BORI GÁBOR #21 KÖNYVES NORBERT #42 BÁRDOS BENCE ZSOLT #6

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB II. 12. fordulójában vasárnap 17.00-tól Diósgyőri VTK – Dorogi FC mérkőzést rendeznek. A tabella hetedik helyén álló piros-fehérek a közvetlenül előttük lévő, egy ponttal többet gyűjtött dunántúli gárdát látják vendégül.

A másodosztályú bajnokság kéthetes szünet után folytatódik, így először arról érdeklődtünk a Diósgyőri VTK vezetőedzőjénél, Kondás Elemérnél, hogy miként állnak egészségileg, illetve mentális és fizikai állapotukat illetően.

– Egy vereség után sosem olyan az öltöző hangulata, mint egy győzelmet követően – utalt az előző körben, két hete, a Szeged-Grosics GA otthonában elszenvedett 2–1-es vereségre a diósgyőri szakvezető. – Az első napokra még rányomta a bélyegét a szegedi meccs, de ezen túl kell lépni, az élet megy tovább, dolgozni kell, és meg kell teremteni annak a lehetőségét, hogy a következő mérkőzés jobb legyen. Szerencsére egyre többen vagyunk, a sérülésekből és a betegségből is jönnek vissza a játékosok. Ugyanakkor Danilovic és Orosz D. játékára továbbra sem számíthatunk, mindketten a rehabilitációjukat végzik. Karan betegséggel küzd, Polgárnak pedig két nappal ezelőtt sérült meg a térdszalagja az egyik edzésen. Bízunk benne, hogy nem súlyos, pihennie kell, de rá most biztosan nem számíthatunk.

Felvetettük a szakvezetőnek, hogy a Nyíregyháza SFC elleni hazai győzelmet három olyan meccs követte, amelyeken pontokat hullajtottak el, a megszerezhető 9 egységből mindössze 2 lett. Ezzel kapcsolatban arról érdeklődtünk, hogy azon túl, hogy minden meccsen többnyire más miatt nem sikerült a győzelmet megszerezni, van-e olyan, ami mindhárom mérkőzésre igaz, és amelyben nagyon fontos lenne előrelépni.

– A háromból két mérkőzésen rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, de ezeket nem értékesítettük – válaszolta a szakvezető. – Békéscsabán és Szegeden is megvolt a lehetőségünk, hogy megnyerjük a találkozót, a III. Kerület ellen azonban nem voltak meg olyan arányban ezek a lehetőségek. Fontos, hogy ne könnyítsük meg az ellenfeleink dolgát, ne ajándékozzunk könnyű gólokat, hiszen a másik oldalon láthattuk, hogy egyik csapat sem ad sok esélyt a gólszerzésre.

Arról is érdeklődtünk: mennyit segített a válogatott vb-selejtezője miatti bajnoki szünetre beiktatott Mezőkövesd Zsóry FC elleni edzőmeccs?

– A tervek szerint tudtunk haladni múlt héten és ezen a héten is. Folyamatosan gyakoroljuk a helyzetek értékesítését, a kapu előtti szituációkat, a támadásépítéseket. A Mezőkövesd elleni meccs után is elmondtam, hogy nem voltam elégedett a látottakkal – válaszolta Kondás Elemér.

A helyzetkihasználás

A DVTK vezetőedzőjének megemlítettük, hogy diósgyőri szempontból a bajnoki tabella nem fest jól, a feljutó helytől meglévő 7 pontos távolságot csak győzelmekkel lehetne csökkenteni, és bár a Dorogi FC ellen lehet megkezdeni ezt a melót, de a mostani ellenfél nem tűnik habkönnyűnek, hiszen ha csak egy ponttal is, de megelőzi a DVTK-t. Ezek után arról érdeklődtünk, hogy milyen meccsre számít a diósgyőri szakvezető.

– Ahogy említettem, fontos lesz, hogy hogyan tudjuk kihasználni a helyzeteinket – felelte a tréner. – Ha ebben tudunk előrelépni, akkor máris teljesen más lesz a mérkőzések képe, és több pontot is adnak érte. A Dorog masszív csapat, stabilan védekezik, de próbál játszani. Nem kapnak sok gólt, de nem is rúgnak olyan sokat. Oda kell figyelnünk, hogy ne kontrázzanak le minket, hiszen természetesen ezen a mérkőzésen is támadni akarunk. Hazai pályán, hazai közönség előtt nem is lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése.

Végül azt is megkérdeztük az edzőtől: mit vár a csapatától, a pályára lépő játékosoktól?

– Nemcsak az ellenféllel, hanem saját magunkkal is meg kell vívnunk egy csatát. Vannak hullámhegyek és hullámvölgyek a teljesítményünkben, de megpróbáljuk ezeket minél hamarabb kisimítani. Szeretném viszontlátni azokat a játékelemeket, amiket gyakoroltunk a héten. Szeretném, ha felszabadultan, nyugodtan és az első perctől az utolsóig koncentráltan futballoznának a játékosaim – nyilatkozta lapunknak a DVTK vezetőedzője.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Póser – Eperjesi, Szeles, Szatmári, Bokros – Zsemlye, Oláh B. – Könyves, Molnár G., Hornyák – Horváth Z.

(A borítóképen: A DVTK [pirosban] a legutóbbi hazai meccsén csak döntetlent ért el)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!