Jegesmedvék

2021.10.14. 12:30

Öt nap alatt három meccsük lesz

Kedden este keltek útra a Macik, és hétfőn hajnalban érkeznek majd haza.

Kolodzey Tamás

20211004 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország DVTK Jegesmedvék – Brasov Wolves Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Gajdó Tamás #18

Forrás: ÉM

Fotó: Ádám János

A jégkorong Erste Liga keretében ezen a héten a kilencedik, a tizedik és a tizenegyedik forduló mecscse vár a DVTK Jegesmedvék csapatára. A piros-fehérek csütörtökön 17 óra 30 perctől a Brasov Wolves vendégei lesznek, pénteken az SC Csíkszereda, vasárnap pedig Gyergyói HK otthonában küzdenek a pontokért.

Nézték a vb-selejtezőt

A miskolci gárda tagjaira – az egymást érő találkozókon túl – kellemesnek nem nevezhető buszocskázás is várt és vár.

– Kedden este keltünk útra, és szerdán reggel, csaknem tízórás karikázás után érkeztünk meg Brassóba – mondta Romániába megérkezve Marosi Tamás csapatmenedzser. – A kellemesnek éppenséggel nem mondható úton igyekeztünk elfoglalni magunkat, ennek jegyében néztük az Anglia – Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező találkozót, és tiszta szívből örültünk a fiúk helytállásának és döntetlenjének. Amikor vasárnap este a gyergyóiaknál végzünk, nyomban beülünk a társasgépkocsiba, és hétfőn reggelre érünk majd haza.

A diósgyőriekre rájár a rúd, hiszen zsinórban négyszer maradtak alul, az pedig különösen bosszantotta vezetőedzőjüket és a gárda tagjait, hogy rendre egy góllal veszítettek. A Csíkszeredától 3–2-re, a Brassótól 4–3-ra, az Újpesti TE-től 2–1-re, az FTC-Telekomtól pedig szintén 2–1-re kaptak ki. Az erdélyi és székelyföldi túra sem ígér sok sikert Galaniszék számára, a papírforma mindhárom összecsapáson a hazaiak mellett szól, igaz, ebben a műfajban bármi megtörténhet.

Áttörést vár

– Négy olyan meccs van mögöttünk, amelyeken az utolsó pillanatig volt esélyünk a döntetlenre, mégis pont nélkül maradtunk – jegyezte meg Tokaji Viktor vezetőedző, majd hozzátette: – A négy egygólos vereség, túl azon, hogy frusztrál minket, akár az önbizalmunk kárára is válhat, ezért helyre kell tenni a fejekben azt, hogy amit csinálunk, az egyébként jó. Amennyiben ez sikerül nekünk, akkor hosszú távon elérhetjük a hőn áhított áttörést. A tanulság az, hogy meg kell tanulnunk a kapuk előtt hatékonyabban dolgozni. A mutatott játékunkkal maximálisan elégedett vagyok, csupán az a bajunk, hogy hadilábon állunk a góllövéssel. A fiúk hozzáállása példás, karakteresen hokizunk, az eredményesség kulcsát kell a zárba tennünk.

Pontokért mentek

– Mivel egész éjszaka utaztunk, most szinte mindenki pihen – nyilatkozta Miskolczi Márk, az együttes csatára és kapitánya, majd hozzátette: – Három topcsapat ellen játszunk, és nagyon várjuk már ezeket a mérkőzéseket, amelyeken egészen biztosan remek lesz a hangulat. Természetesen szeretnénk pontokat hazavinni, de a legfőbb célunk az, hogy javuljunk a helyzetek kihasználásában, a góllövésben és az úgynevezett saját játékunkban. Remélem, hogy nekem is sikerül majd kivennem a részem a pontgyűjtésből, akár találatokkal, akár asszisztokkal.


Az Erste Liga állása

1. Ferencvárosi TC-Telekom 8 7 – 1 – 31–12 22

2. MAC HKB Újbuda 8 5 2 1 – 33–15 20

3. Újpesti TE 9 5 2 1 1 27–15 20

4. Gyergyói HK 9 5 2 – 2 47–33 19

5. SC Csíkszereda 9 5 – 2 2 37–30 17

6. Brasov Wolves 9 5 – 1 3 50–28 16

7. Uni Győr ETO HC 8 3 – – 5 24–28 9

8. DVTK Jegesmedvék 8 2 1 – 5 21–22 8

9. Debreceni EAC 7 2 – 1 4 25–30 7

10. Dunaújvárosi Acélbikák 10 1 – – 9 16–63 3

11. Titánok Fehérvár 9 – – – 9 13–48 0

(A borítóképen: A brassóiak (sárgában) ellen játszanak ma a Macik)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!