DVTK Jegesmedvék

2021.10.07. 14:30

Klubhűség a lelátón

Az ifjúsági dzsúdó olimpiai bajnok rendszeresen feltűnik a Macik hazai meccsein.

Kolodzey Tamás

Fotó: Ádám János

A hétfőn este rendezett DVTK Jegesmedvék – Brasov Wolves Erste-ligás találkozót végigszurkolta Gercsák Szabina, junior Európa- és világbajnok cselgáncsozó, aki a 2014-es, kínai Nankingban tartott ifjúsági ötkarikás játékokon aranyérmet szerzett.

„Az egyik kedvenc műfajom a jégkorong – mondta a huszonöt éves kiválóság. – Már vagy négy éve rendszeresen járok a jégcsarnokba, és többnyire mezbe öltözöm. Ezzel fejezem ki a klubhűségemet, elvégre magam is diósgyőri színekben versenyzek, továbbá így közlöm, hogy kikért szorítok. A szabályokkal tisztában vagyok, a játékot pedig azért élvezem, mert gyors, küzdelmes és férfias.” Arra a kérdésre, hogy a diósgyőriek közül ki a kedvence, a dzsúdós ezt felelte: „Vas János, azaz Jankó, de a csatár a nyáron Franciaországba igazolt, így most nem láthatom a jégen. Természetesen ismerem a jelenlegi keret tagjait is, hiszem és tudom, hogy sok jó mérkőzéssel örvendeztetnek majd meg az elkövetkezendő hetekben és hónapokban. Mert ha nincs edzésem, vagy nem utazom el, akkor ezután is mindig helyet foglalok a lelátón, a szokott helyemen, a kispad mögött.”

(A borítóképen: Gercsák Szabina a Jegesmacik meccsén)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!