Újpesti TE vs. DVTK Jegesmedvék

2021.10.09. 12:00

Egy gólért nem adtak pontot

Vereséggel zárták tegnap esti fellépésüket a diósgyőri hokisták.

Kolodzey Tamás

20210924 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - UTE Erste Liga férfi jégkorong mérkőzés. képen: Suter Jack Henry #10 Walker Jonathan Ryan #10

Forrás: ÉM-Archívum

Fotó: Kozma István

Az Erste Liga 7. fordulója Újpestre szólította a DVTK Jegesmedvék csapatát. Ritkán fordul elő, hogy a hazaiak kevesebb játékost neveznek, mint a vendégek, ezúttal azonban ez történt. A fővárosiak tizenkilencen, a miskolciak huszonegyen voltak, és soraikban először lépett a küzdőtérre a napokban igazolt svéd Elgestal.

Coatta büntetője

Az első harmadban három kisbüntetés történt, egy a hazai, kettő a vendégoldalon. Helyzetek a sportág természetéből eredően itt is, ott is akadtak, a lövések pontosságával volt némi baj, de ez sem fedi a valóságot, hiszen a kapusok keményen dolgoztak a pénzükért. Extra adat volt a 21–9-es célzási arány, amely később azért „kirúgta” magát.

A középső harmadban alig ötven másodperc alatt gólokat váltottak a felek: 24,01-nél Kiss P. közelről kotorta ­Duschek mögé a pakkot (1–0), majd 24,48-nál Hadobás balról, középtávolról, tenyeressel rést talált Rajna és a kapuvas között (1–1). Akadt egy-egy szóló, kétperces és néhány közeli próbálkozás, de maradt az iksz a záró felvonásra.

Az utolsó húsz percre szokásos módon rátettek egy lapáttal a csapatok. A 44. percben megint a lila-fehérek kerültek lépéselőnybe Coatta büntetőgólja után (2–1), aztán a gázpedálra léptek a Macik, akik folyamatosan nyomás alatt tartották vendéglátójukat. Folyamatos volt a játék, az UTE lassítani, a DVTK gyorsítani akarta a küzdelmet. Húzták az időt a fővárosiak, közben arra ügyeltek, hogy ne maradjon szabadon egyetlen miskolci hokis sem. Tiszta lövőhelyzet nem is nagyon kínálkozott, ráadásul a diósgyőriek védőharmadukba szorultak. Időt kért Tokaji Viktor, aki kapusát is mezőnyjátékosra váltotta, a buli pedig az otthoniak ketrece előtt történt 30 másodperccel a vége előtt. A hat Jegesmedve azonban nem volt képes a csodát végrehajtani öt újpestivel szemben, így maradt a minimális különbség. A statisztika (42–40) kiegyenlített képet mutatott, de ettől még a három pont Rajnáéknál maradt.


Újpesti TE – DVTK Jegesmedvék 2–1 (0–0, 1–1, 1–0)

Budapest, 482 néző. V.: Babic, Haszonits (Kocsány, Mizsák).

Újpesti TE: Rajna (Márkus) – Balázsi, Stadel (1), Coatta 1, Kiss Patrik 1, Kovács A. (1) – Jago, Kiss Philip, Benk, Németh A., Suter – Varga A., Balogh B., Kovács S., Nemes, Csergő – Nejezchleb, Simon P. Vezetőedző: Virág Csaba.

DVTK Jegesmedvék: Duschek (Kiss B.) – Doetzel (1) Hadobás 1, Elgestal, Galanisz, Walker – Hyvarinen, Szirányi, Miskolczi, Ritó, Szabad 1 – Farkas O., Kiss R., Galajda, Pecsét, Vojtkó – Mihalik, Farkas M., Lövei, Mattyasovszky. Vezetőedző: Tokaji Viktor.

Kiállítások: 6, ill. 4 perc.

Virág Csaba: – Ez egy abszolút ki-ki mérkőzés volt, az első harmad inkább a miénk volt, a második inkább a Diósgyőré, a harmadikban pedig a büntetőlövés után kicsit több teret hagytunk a DVTK-nak, mint szerettünk volna, és nyomott az ellenfél, de rengeteg energiát mozgósítottunk azért, hogy őrizzük a kapunkat.

Tokaji Viktor: – Tudtuk, hogy az Újpest van olyan rutinos csapat, és rendelkezik olyan játékosállománnyal, hogy a kiélezett helyzeteket a maguk javára tudja fordítani, és ez be is következett. Ettől függetlenül mi is végig jól játszottunk, partiban voltunk, de nem találtuk annak a mikéntjét, hogy hogyan tudunk az Újpest védekezésén és Rajna Miki eszén túljárni, ez egyszer sikerült összesen. Meg kell találnunk azt az utat, hogy hogyan tudunk hatékonyabbak lenni támadásban, ezen fogunk dolgozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!