Magyar Kupa

2021.10.29. 08:30

A Barcika elintézte a DVTK-t

Az NB III.-as együttes búcsúztatta az NB II.-est, a Barcika egyetlen borsodiként maradt állva.

Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A labdarúgó Magyar Kupában, a 16 közé jutásért, egy találkozót játszottak csütörtökön, ezen az összecsapáson két megyei együttes csapott össze, hogy eldöntse, melyikük lesz érdekelt a nyolcaddöntőben. A két csapatnak a múlt hét végi bajnokiján egyaránt rövid volt a kispadja, a barcikaiaknál aki nevezve volt, a cserekapust leszámítva, mindenki pályára is lépett. A hazaiak szakvezetője a múlt vasárnapi, Kisvárda MG tartalék elleni 2–1-es vereséggel végződött meccs kezdőcsapatán öt helyen változtatott, az akkor csak csereként szerepelt Szemere, Schildkraut és Szabó B. a kupameccsen bizalmat kapott, ahogy az akkori keretből hiányzott Süttő és a kispadozott kapus, Megyeri is. Ezek miatt pedig Fila, Kovács D., Márton A., Bartos és Heil ezúttal csak a cserék között várt bevetésre.

A DVTK-ből hat játékos maradt ki a vasárnap, a Tiszakécske LC vendégeként 2–1-re megnyert bajnoki kezdőjéhez képest. Borsos, Karan, Németh M., Jurek, Bertus és az NB III.-as tartalékcsapatból felhozott Ivánka kapott bizalmat, Póser, Hegedűs J., Zsemlye, Molnár G. és Kocsis csak a kispadon ült, Szatmári beteg, csatlakozott a be nem vethető játékosok népes táborához. Ugyanis rajta kívül betegség, illetve sérülés miatt Bárdos, Danilovic, Hornyák, Könyves, Makrai, Orosz D., Polgár, Szűcs K. és Zsolnai sem léphetett pályára.

Mindezektől függetlenül minden adva volt egy jó meccshez, remek talajú pálya, villanyfény és nem mellékesen telt ház, valamint az ezzel járó futballhangulat.

Három gól

A meccs első lövése Jurek nevéhez fűződik, akinek 22 méterről elengedett bombája célt tévesztett. A 8. percben Szabó B. lőtt balról, nem sokkal a bal kapufa mellé, úgy, hogy a labda az egyik vendégjátékosról pattant szögletre. A következő minutában a túloldalon Jurek durrantott 10 méterről a léc fölé. A 15. percben Laczkó kényszerítőzött Ádám F.-fel, a visszakapott labdát ziccerben, 12 méterről a bal alsó sarok mellé küldte. Néhány másodperccel később ismét Laczkó veszélyeztetett, az Ádám F.- től kapott labdát szúrta a bal alsóra, ám a játékszer elakadt Borsos kapusban. Ami érett, az hamarosan, a 19. percben le is esett, a hazaiak sokadik gyors támadása ezúttal a bal oldalon futott, Laczkó került a védők mögé, és ezúttal nem lőtt, hanem önzetlenül középre passzolt, az érkező Székely pedig 7 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1–0). Előnye birtokában picit visszavett a Barcika, illetve a Diósgyőr aktívabb lett, és ezek miatt a 28. percben egyenlítettek a piros-fehérek. Bokros balról érkező beadását Horváth Z. a bal kapufával szemben érkezve fejelte 6 méterről a ketrec bal oldalába (1–1). A 34. percben Schildkraut lőtt a kapu fölé, válaszként Bertusnak a takarásból elengedett löketénél kellett kapaszkodnia Megyerinek. A 41. percben pedig újabb hazai gólt láthattunk. A diósgyőri kaputól 22 méterre szabadrúgáshoz jutott a Barcika, a pontrúgást Nagy J. végezte el, aki a jobb felső sarokba csavarta a labdát (2–1).

A második félidőre hármat cserélt a vendégek szakvezetője, hogy próbáljon változtatni csapata az eredményen. Azonban nem a DVTK, hanem a hazai együttes előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, előbb Schildkraut a bal kapufa mellé csavarta a lasztit, majd Ádám F. bombázott fölé. Aztán a barcikai vezetőedző is hármat frissített egyszerre, és ezután a hazai csapat igyekezett feljebb tolni a védekezését. A 72. percben védőt cserélt csatárra, Karant Csatárira a diósgyőri tréner, de a vendégek nem tudták, hogyan törjék fel a jellemzően a saját térfelükön posztoló sárga-kékeket. Az igazán jó cserének azonban Vladul bizonyult, aki beállítása után, az első labdaérintéséből gólt szerzett. A 78. percben egy hazai szabadrúgás után Schildkraut tartotta meg a labdát a vendégek 16-osán, az érkező új csereember pedig a kapu jobb oldalába bombázott (3–1). Hogy maradjanak még izgalmak, arról a Bertus, Horváth Z. duó gondoskodott, a 82. percben előbbi jobbról érkező beadását utóbbi 4 méterről fejelte a kapu jobb oldalába (3–2). De a hajrában a Diósgyőr nem „talált” több helyzetet, kidolgoznia – szokásos módon – ezúttal sem sikerült, a barcikai együttes teljesen megérdemelten jutott a 16 közé.


KolorCity Kazincbarcika SC vs. Diósgyőri VTK 3–2 (2–1)

Kazincbarcika, 951 néző. V.: Hanyecz (Buzás, Medovarszki).

KolorCity Kazincbarcika SC: Megyeri – Szemere, Ur, Dvorschák, Süttő – Székely (Márton A., 64.), Nagy J., Szabó B. (Bartos, 64.), Schildkraut (Kovács D., 89.) – Ádám F. (Heil, 64.) – Laczkó (Vladul, 77.). Vezetőedző: Varga Attila.

Diósgyőri VTK: Borsos – Ivánka, Karan (Csatári, 73.), Szeles (Hegedűs J., 46.) – Eperjesi, Németh M. (Zsemlye, 46.), Oláh B., Bertus, Bokros – Jurek (Molnár G., 46.), Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gólszerző: Székely (19.), Nagy J. (41.), Vladul (78.) ill. Horváth Z. (28., 82.).

Jók: Ur, Süttő, Nagy J., Laczkó, ill. senki.

Varga Attila: – Az első félidőben nem gondoltam, hogy ilyen top NB II.-es csapat ellen ugyanazt meg tudjuk csinálni, mint amit az NB III.-ban. Nagyon jó iramban futballoztunk, egészen jól néztünk ki. A második félidőben voltak nehézségek, változtattunk rendszert és személyeket. Nagyon büszke vagyok a csapatra, fizikálisan és szakmailag is egy építő teljesítményt tett le az asztalra.

Kondás Elemér: – Az elején jól kezdett a hazai csapat, ránk jött, gyorsabb, dinamikus volt. A cserék után, a második félidőben megvoltunk, csak ajándékoztunk egy gólt, és ezzel nehezebbé tettük a lehetőségeinket. A végén még szépítettünk, de elfogyott az idő. Ma hiányoztak a kis pluszok.


A tények

A BVSC-Zugló (NB III.) – Mol Fehérvár FC (NB I.) és a III. Kerületi TVE (NB II.) – Paksi FC (NB I.) mérkőzéseket egyaránt november 3-án 12.30-tól rendezik meg.

Csütörtök este kisorsolták a nyolcaddöntő párosításait is (a hivatalos játéknap 2022. február 9.):

Kecskeméti TE (NB II.) – Budapest Honvéd (NB I.)

Vasas FC (NB II.) – Ferencváros (NB I.)

Szeged Csanád-Grosics Akadémia (NB II.) – BVSC-Zugló (NB III.)/Mol Fehérvár FC (NB I.)

Aqvital FC Csákvár (NB II.) – III. Kerületi TVE (NB II.)/Paksi FC (NB I.)

Ceglédi VSE (NB III.) – KolorCity Kazincbarcika SC (NB III.)

Békéscsaba 1912 Előre (NB II.) – Gyirmót FC Győr (NB I.)

Újpest FC (NB I.) – Kisvárda Master Good (NB I.)

FC Nagykanizsa (NB III.) – WKW ETO FC Győr (NB II.)

(A borítóképen: Jurek (pirosban) kísérletezik a házigazdák kapuja előtt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!