Diósgyőri VTK

2021.09.12. 08:30

Tabellaszomszédok csatája

Vasárnap este Győrben játssza a másodosztály soros fordulójának zárómeccsét a DVTK.

Berecz Csaba

20210829 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Diósgyőri VTK - Pécsi MFC NBII férfi labdarúgó mérkőzés. képen: HORVÁTH ZOLTÁN #20

Forrás: MW

Fotó: Bujdos Tibor

A labdarúgó NB II. küzdelmei két hét szünet után folytatódnak. A Diósgyőri VTK csapata vasárnap 20.00-tól a WKW ETO FC Győr vendége lesz, a 7. forduló keretében. Előbbi csapat az előző körben, hazai pályán, a Pécsi MFC-t verte 3–0-ra, utóbbi az FC Ajka vendégeként 1–0-ra kapott ki, és ezzel elszenvedte az évad első vereségét. Emiatt a győri együttes a 8. helyre csúszott le a tabellán, és jelenleg 2 ponttal van lemaradva a 7. helyen álló, 11 egységet gyűjtött Diósgyőr mögött.

A DVTK vezetőedzőjétől, Kondás Elemértől elsőként azt kérdeztük, hogy jól jött-e a szünet, vagy a legutóbbi hátromgólos siker után jobb lett volna, ha nincs megállás, amire azt felelte, hogy ezt már sosem fogjuk megtudni, majd megjegyezte: annak örült, hogy a Pécs ellen ilyen szenvedéllyel és ennyire hatékonyan játszott a csapat.

Arra a kérdésre pedig, hogy mivel telt a két hét, min volt a hangsúly a munkában, ezt felelte:

„Próbáltuk a csapatot ugyanúgy mérkőzésben tartani, ezért múlt hét végén edzőmérkőzést játszottunk. A találkozó pénteken volt, ezért kicsit rövidebb volt az a hét, pörgősebb edzésekkel. Ezen a héten visszatértünk a normál felkészülési programhoz, ugyanúgy rendes ritmusban készültünk a héten, amelyben szerepelt kondicionális képességfejlesztés, taktika, gyorsaság, minden, amire egy labdarúgónak szüksége van.”

A keretről

Arra is kíváncsiak voltunk, hogy felépültek-e a korábbi sérültek, visszatérnek-e a legutóbb hiányzók, illetve ki az, akire most vasárnap nem számíthat.

„Hála istennek már egyre többen vagyunk, jönnek vissza játékosok a sérülésekből. Orosz D. maródi, combközelítőizom-sérülése van, rá nem számíthatunk. Danilovic a műtét utáni rehabilitációját végzi, de nagyon jól halad, egyre több feladatot tud elvégezni. Szeles még nem százszázalékos, a csapattal edz már, részfeladatokat megold, de még nem tudjuk használni. Hamarosan azonban ő is visszatérhet. A többiek egészségesek.”

A szakvezetőnek felvetettük, hogy a Győr sem tartozik a könnyű ellenfelek közé, hiszen csak az előző fordulóban szenvedte el első vereségét.

„Vannak ismerősök a játékoskeretben, és videókat is láttunk róluk, látszik, hogy próbálnak játszani. Vannak olyan játékosaik, akikre extra figyelmet kell fordítani. Gondolok itt Priskinre, aki bár már az idősebb korosztályhoz tartozik, 63-szoros válogatott, tavaly ő volt a gólkirály, minden idegszálával érzi a kaput. A védelemben ott van Lipták, aki a rutinjával stabilitást tud adni, és vannak fiatal tehetségek, gondolom, hogy Óvári neve sem cseng ismeretlenül a szurkolók és az olvasók számára. Otthon különösen veszélyes csapat a Győr” – mondta Kondás Elemér.

A DVTK vezetőedzőjének azt is szóba hoztuk, hogy feltehetően pontot, pontokat akarnak szerezni az újabb meccsen, és azt kérdeztük, hogy ezt mivel, milyen erényekkel, érhetik el.

„Azt az akaratos és szenvedéllyel teli játékot szeretném látni idegenben is, mint a Pécs ellen. A játékosok rengeteget dolgoztak a legutóbbi meccsen, sok helyzetet alakítottunk ki, még egy kicsit a befejezésekre kell nagyobb hangsúlyt fektetni, de ott már az egyéni döntések, helyzetfelismerések fogják befolyásolni, hogy éppen milyen megoldást választ a játékos” – felelte a tréner.


Várható kezdő

A DVTK várható kezdőcsapata: Póser – Eperjesi, Polgár, Szatmári, Hegedűs J., Bokros – Oláh B. – Zsemlye (Kocsis), Molnár G., Könyves – Horváth Z.

(A borítóképen: A diósgyőri Horváth Z. (jobbra) a legutóbbi meccsen betalált)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!