öttusa

2021.09.01. 15:00

Haraszin csapatban Eb-aranyat nyert

A miskolci Swimming PC sportolója az U17-es öttusa-Európa-bajnokságon egyéniben a 4. lett.

Berecz Csaba

Forrás: Olvasónk küldte

A portugáliai Caldas da Rainhában zajlik az idei U17-es és U19-es öttusa Európa-bajnokság, ahol tegnap a fiatalabb korosztály leánydöntőjét rendezték meg négy magyar indulóval, köztük a miskolci Swimming PC két sportolójával, Kozma Rékával és Haraszin Lindával. Ennek a korosztálynak a küzdelmeire összesen 49 sportoló nevezett, és a vasárnapi selejtezőből a legjobb 36 készülődhetett a döntőre. A miskolci öttusázók mellett Bauer Blanka és Zemán Zóra képviselte a magyar színeket.

Az U17-es leánymezőnynek három számot kellett teljesítenie, mert ebben a korcsoportban vívás és lovaglás még nem szerepel a programban. A fiatalok úszással kezdtek, ami után a laser run következett. Az egyéni versenyben minden magyar induló a mezőny első felében végzett, hárman a dobogó harmadik fokáért harcoltak a végjátékban, és ezt végül Bauer Blankának sikerült megszereznie, a negyedik Haraszin Linda és az ötödik Zemán Zóra előtt, míg Kozma Réka a 14. helyen zárt. A csapatversenyben viszont Magyarország végzett az élen, az Európa-bajnoki aranyérem a Bauer, Haraszin, Zemán hármas egyéni eredményeinek köszönhető.

– Az elégedettség hangján szólhatok mind Kozma Réka, mind Haraszin Linda teljesítményéről – mondta Fázold Henrik, a Swimming PC edzője, aki a helyszínen segítette a két miskolci versenyzőt. – Ugyanis mind a két sportoló többre volt képes a selejtezőben mutatottnál, mind a ketten megjavították saját legjobbjukat. Haraszin Linda egyéni negyedik helyezése azért számít jó eredménynek, mert ő még csak 15 éves, vagyis két évvel fiatalabbként vett részt az Európa-bajnokság U17-es mezőnyében, köszönhetően annak, hogy a hazai mezőnyben is idősebbek között vívta ki magának az Eb-szereplés jogát. Klubunk két versenyzője számára folytatódik a nemzetközi megméretés, ugyanis két hét múlva Egyiptomban, Alexandriában világbajnokságot rendeznek, és itt Kozma Réka és Haraszin Linda is elindul majd az U17- esek mezőnyében.

(A borítóképen: Haraszin Linda, Fázold Henrik és Kozma Réka)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!