Öttusa

2021.09.02. 10:30

A szakaszvezetőnő duplázik Drzonkówban

Női váltóban és egyéniben állt rajthoz Guzi Blanka a katonai öttusa-világbajnokságon.

Berecz Csaba

Fotó:

A lengyelországi ­Drzonków városában kedden a hivatalos megnyitóval megkezdődött a 48. katonai öttusa-világbajnokság, amelyen Magyarország is képviselteti magát. Hazánkból négy női és ugyanennyi férfi versenyző áll rajthoz. A miskolci Swimming PC sportolója, Guzi Blanka, aki katonai rendfokozatát tekintve szakaszvezető, egyike a magyar versenyzőknek, és jelen állás szerint két mezőnyben szerepel, csütörtökön a női váltóban, a tokiói olimpián bronzérmet szerzett Kovács Saroltával alkotva egy csapatot, szombaton pedig női egyéniben.

Nincs megállás

Guzi Blankának ez lesz a második versenye katonaként a 2019-ben a kínai Vuhanban megrendezett katonai világjátékok után. Akkor és ott a kistokaji sportoló a női egyéniben a 7. helyen zárt, a mix váltóban pedig Marosi Ádámmal ezüstérmet szerzett.

– A mostani mix váltó összetételéről nem tudok, úgyhogy szerintem itt két napon fogok versenyezni – mondta Guzi Blanka, aki arra a kérdésre, hogy jutott-e idő nyaralásra az idei Eb-ezüstérme után, amit júliusban, Oroszországban szerzett, így felelt: – Nem igazán, mert a kontinensbajnokság után Tokióban voltam, hogy segítsem a magyar olimpiai indulók felkészülését, azóta pedig folyamatosan edzéseken vettem részt. Bár ez lesz az évad utolsó nagyobb megméretése, nem lesz leállás ezután sem, mert a sportágban bekövetkező szabályváltozásokkal összefüggésben tesztversenyek lesznek még az idén, és ezek egyikén-másikán kipróbálom magam. Őszintén szólva nem érzem azt, hogy most csúcsformában lennék, az elmúlt hetekben a szinten tartás volt a cél, kíváncsi vagyok én is, hogy milyen teljesítményre leszek képes. Azt érzem, hogy fizikailag nem vagyok a legjobb állapotban, és bár nincs nagy elvárás velem szemben, de azért csak egy verseny lesz ez is, amelyen igyekszem azt kihozni magamból, amire jelenleg képes vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!