DVTK Jegesmedvék

2021.09.17. 09:30

A fiatalokra építenek a Macik

Pénteken kezdődik a jégkorong Erste Liga 2021/22-es idényének alapszakasza.

Kolodzey Tamás

Forrás: DVTK

A DVTK Jegesmedvék együttese, mint ismeretes, a szlovák bázisú ligából hazatért, három év után itthon folytatja szereplését és pénteken este hazai környezetben mutatkozik be.

Zöld jelzés a fiataloknak

Arra a kérdésre, hogy egy, vagy több évre terveznek a magyar ligában, Egri István klubelnök így felelt:

– Minden erőmmel azon leszek, hogy majd visszakerüljünk a szlovák ligába, mert nekünk és a magyar hokinak is ez a jó. Északi szomszédaink szerették volna, ha maradunk, elmondásuk szerint voltak olyan területek, amelyekben új színt jelentettünk, például a szervezésben, a kiszolgálásban és a vendéglátás terén is. Most már a következő generációt neveljük, közben azon dolgozunk, hogy akár már jövőre ismét a Tipos Extraligában küzdhessünk. Amióta profi csapatot indítunk, a mostanihoz hasonló nagyságú, saját nevelésű szekciónk még nem volt. Úgy gondolom, hogy a tizenkét juniorral nekünk van a legfiatalabb csapatunk, és ez erős üzenettel bír. Lehetőséget kell adnunk nekik – akik pedig megállják a helyüket, maradnak. A járvány miatt csökkentek a bevételeink: zárt kapuk mögött játszottunk, a pandémia ráadásul szponzoraink egy részét is elvitte, az eddigiekhez képest most jóval olcsóbb útra lépünk, a DVTK támogatását viszont élvezzük. Itt jegyzem meg: látom, látjuk, hogy ellenfeleink milyen szintű játékosokat igazoltak, ez azonban nem vette el a kedvünket.

Teher nélkül

Céljaikról ezt mondta a sportág helyi első embere:

– Három évig távol voltunk, és egész más látni egy sorozatot, mint részt venni benne. Ennek jegyében nem rakunk semmilyen terhet fiataljaink vállára. Csupán azt kérjük tőlük, hogy nyerjenek meg minél több meccset, a szakmai stáb pedig építse fel a régiek és a gyerekek „elegyét”, alakítson ki velük új játékrendszert, valósítsa meg azt, amit jónak gondol. Amennyiben az építkezés eredményességgel párosul, akkor elégedettek leszünk.

Fontos a belépő

A hét végi, kettős hazai fordulóról így vélekedett Tokaji Viktor, a piros-fehérek vezetőedzője: – Pénteken 18 órától az Uni Győr ETO HC, vasárnap 17 órától pedig a MAC HKB Újbuda ellen szereplünk. Tömören és röviden: hat pontot várok, mert fontos a belépő, a körülmények adottak, semmi és senki nem ismeretlen, bár mi sötét lónak számítunk a ligában. Mindig az aktuális összeállításunk a legerősebb, a soraink azonban még nem véglegesek. Két légióst várunk, kiválasztásuk folyamatban van, az sem titok, hogy csatárok jönnek majd hozzánk. A vágyunkat tekintve hangsúlyozom: folyamatos fejlődést várok, és ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor elmondhatjuk, hogy ezek vagyunk mi.


Az Erste-elsők

2018: MAC Budapest

2019: FTC-Telekom

2020: FTC-Telekom és SC Csíkszereda (a járvány miatt a szezon félbeszakadt, és két bajnokot hirdettek)

2021: SC Csíkszereda

Címvédésre készül a Csíkszereda

Ez a célja a ma rajtoló jégkorong Erste Liga legutóbbi aranyérmesének, ugyanakkor a friss Szuperkupa-győztes FTC-Telekom szeretné visszahódítani a trónt. A csíkszeredaiak jól igazoltak, megszerezték többek között a MAC-tól a gólerős Sofron Istvánt, a szlovák bajnokságból három év után visszatérő DVTK-tól Adorján Attilát és Rokaly Szilárdot, Németországból Reisz Áront, valamint a hat NHLes idényt lehúzott, hét elit-világbajnokságon járt fehérorosz Szergej Kosztyicint, aki legutóbb Pozsonyban szerepelt. Az FTC – amely sorozatban harmadszor lett magyar bajnok, ugyanakkor az Erste Liga-címet és a Magyar Kupát elveszítette – négy új légióst hozott, és múlt szombaton már velük nyerte meg a Szuperkupa-mérkőzést az MK-győztes Debrecennel szemben. Az előző idényben finalista Brassó – amely ezúttal hosszas huzavona után szerzett indulási jogot – szintén reméli, hogy feljebb tud lépni, de hivatalosan a dobogót célozza meg, akárcsak a harmadik erdélyi csapat, a Gyergyói HK. A DEAC és az UTE az elődöntőt tűzte ki célként. A fiatalokkal próbál építkezni a fehérvári székhelyű Titánok. A MAC HKB Újbuda és az Uni Győr ETO HC a rájátszásba jutást jelölte meg célként, és ott szeretnének egy kört menni. A Dunaújvárosi Acélbikák csapata feledtetni kívánja az előző szezont, amelyben sereghajtó volt, és most reméli, hogy a playoffba jut. Ez lesz a 14. profi, határokon átnyúló szezon Magyarországon, és az 5., amelynek névadója az Erste Bank.

(A borítóképen: A DVTK Jegesmedvék csapata, vezetése és szakmai stábja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!