Erőemelés

2021.08.05. 11:00

Jó páran képvisel(het)ik majd a miskolci színeket az Erőemelő Világbajnokságon

Már csak alig több mint hat hét, és kezdődik a miskolci világbajnokság.

Tavaly a koronavírus miatt elmaradt (elhalasztották), idén azonban minden bizonnyal megrendezik Miskolcon szeptember 19. és 25. között az Erőemelő Amatőr Világszövetség (WUAP) Erőemelő Világbajnokságát, amelynek helyszíne a DVTK-stadion lesz. A világbajnokság főrendezője a többszörös fekvenyomó-világbajnok Mészáros László.

A hétnapos eseményen közel 1000 erőemelő küzd majd meg minden korosztályban a világbajnoki címért erőemelés, fekvenyomás és felhúzás kategóriában. A nevezési határidő 2021. szeptember 1.

A szövetség világversenyén a három versenyszámon belül ifjúsági, junior, felnőtt, open és masters kategóriákban lehet nevezni. Az egyes kategóriák versenyeit férfiak és nők számára egyaránt kiírják. A versenyzők minden versenyszámban 3-3, tehát összesen 9 gyakorlatot hajtanak majd végre, amelyek közül a legjobb érvényes gyakorlat számít be az értékelésbe.

Előtte szeptember elején, a magyar bajnokságon kell kvalifikálni a vb-re, ahol miskolci versenyzők is harcba szállnak, hogy „hazai pályán” részesei lehessenek a vébének.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!