rali

2021.08.05. 08:30

Érkezik a jubileumi Rally Piknik

A Bózsvai Faluvédő és Szépítő Egyesület tizedik alkalommal rendezi meg szombaton a Rally Pikniket.

Marosréti Ervin

Fotó: ME

A bózsvai lakosok legendásan ralibarátok, ezért a településen most már egy évtizede megrendezik a ­Rally Piknik elnevezésű rendezvényt, ahol a közönség az átlagosnál is közelebb kerülhet a sportághoz. A jubileumi, tizedik rendezvényt szombaton tartják meg, amely még a korábbiakhoz képest is változatosabb programmal várja az érdeklődőket. Ez egy olyan nap lesz, amikor a versenyzők nem egymással és a stopperrel versenyeznek, sokkal inkább a felszabadult autózásról szól a bózsvai piknik.

– Az a szakasz lesz a közúti forgalom elől lezárva, amelyen többen is rajtavesztettek, amikor az I. Rally Hungaryt rendeztük – fogalmazott érdeklődésünkre Bózsván Kurtos Róbert, aki évek óta komoly segítséget nyújt a helyi szervezőknek. – Bózsváról rajtolunk, megérkezünk Kisbózsvára, majd onnan visszatérünk, nagyjából egy bő másfél kilométeres pályát jelöltünk ki. Méghozzá arra a célra, hogy a közönséget teljesen közel engedjük a ralihoz. Ezen a napon lesz lehetőség beülni egy-egy versenyautóba, így azok is átélhetik a rali savát-borsát, akik eddig csak nézőként látogattak el egy-egy rendezvényre.

Találkozás bajnokokkal

Kurtos Róbert azt is elárulta, hogy nagyjából harminc, licenccel rendelkező páros lesz jelen szombaton a X. Rally Pikniken. A résztvevők között megtaláljuk a korábbi abszolút magyar bajnok Spitzmüller Csabát, Turi Tamást, de találkozhatnak a szurkolók Bodolai Lászlóval, ifj. Kiss Lászlóval és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnökével, Oláh Gyárfással is.

– Délelőtt tíz órától kezdjük a programot egy mustrával, vagyis a Rally Piknik valamennyi raliautóját kiállítjuk – folytatta Kurtos Róbert. – A megnyitók után lesz egy interjúkkal megspékelt közönségtalálkozó, a nap második felében pedig folyamatosan megy a vendégautóztatás. Emellett látványos bemutatókkal, gasztronómiai kóstolóval és hamisítatlan bulival várunk mindenkit, aki szeretne egy jó hangulatú autós napon részt venni.

A bózsvai X. Rally Pikniken az érdeklődők találkozhatnak a Hungarian Police Rally Team közlekedésbiztonsági parkjával, valamint az Opel Dakar Team autószimulátorával is. A rendezvényen való részvétel ingyenes, a rendezők több száz ralibarátot várnak szombaton Bózsvára.

(A borítóképen: A Rally Pikniken Kurtos Róbert is beleül a Mitsubishijébe)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!