I. DVTK Rakaczki Kupa

2021.08.10. 08:30

Diósgyőri rajt a Kassa ellen

Két mérkőzéssel kedden megkezdődik az I. DVTK Rakaczki Kupa, ahol U16-os csapatok lépnek pályára.

Marosréti Ervin

Fotó: Marosréti Ervin

Kedden délután megkezdődik a hagyományteremtő szándékkal életre hívott utánpótlás labdarúgó torna, az I. DVTK Rakaczki Kupa. Az eseményen az U16-os korosztály csapatai lépnek pályára, a lebonyolítás szerint két hármas csoportban körmérkőzéses rendszerben. Ezután az ötödik-hatodik helyért egyenesági helyosztót tartanak, az elődöntőben pedig keresztbe játszást tartanak. Végül a helyezésekről döntő találkozókat a záró napon, szombaton tartják meg.

Hajduk helyett Vasas

Az előzetes tervek szerint a nemzetközi tornán két horvát, két magyar, egy cseh és egy szlovák csapat lépett volna pályára, ám nem sokkal a nyitány előtt a HNK Hajduk Split a koronavírus járvány miatt kénytelen volt lemondani a részvételt. Az egyik játékosuk pozitív teszteredményt produkált, a szakmai stáb pedig úgy döntött, hogy nem kockáztatják a többi játékos egészségét, inkább távol maradnak a diósgyőri-putnoki eseménytől. A DVTK Labdarúgó Sportakadémián ezután azon dolgoztak, hogy megfelelő minőségű csapattal tudják pótolni az utolsó pillanatban kiesett splitieket. Több lehetséges alternatíva közül végül a Vasas Kubala Akadémia korosztályos csapatára esett a választás.

– Az angyalföliekkel is jó kapcsolatot ápolunk, ezért szinte azonnal felvettük velük a kapcsolatot, amikor értesültünk a spliti helyzetről – fogalmazott a DVTK akadémiáján Fogarasi Zoltán, igazgató. – A Vasas abszolút pozitívan állt a felkéréséhez, és elfogadták a meghívásunkat, hiszen ők is keresik azokat a minőségi tornákat, ahol biztosíthatják a játékosok számára a fejlődést. Így szerencsére az előzetes időterv és a lebonyolítási forma nem változik. Nagyon sajnáljuk, hogy a Hajduk Split végül nem tud eljönni hozzánk, de bízunk benne, a jövőben erre is lehetőség nyílik majd.

Fejlődés, emlékezés

Az I. DVTK Rakaczki Kupát kettős céllal hívták életre. Egyrészt, hogy a közelgő bajnoki idény előtt megfelelő felkészülési lehetőséget biztosítsanak a csapatok számára, másrészt, hogy ezzel az ötnapos eseménnyel is megőrizzék Rakaczki Bence nevét. Mint ismert, a Diósgyőr saját nevelésű kapusa 2014-ben, rendkívül fiatalon, alig húsz esztendősen hunyt el leukémiás betegségben.

Diósgyőrben és Putnokon

A nyitó mérkőzésen kedden 17 órától a DVTK U16-os együttese az FC Kosicét látja vendégül a diósgyőri stadionban, ezután a nap másik mérkőzését, a Puskás Akadémia – Vasas találkozót az akadémián bonyolítják le. Szerdán Puntokon lesz két találkozó, csütörtökön pedig a csoportkör Diósgyőrben zárul. A két pénteki elődöntő helyszíne ismét a gömöri város lesz, a záró napon pedig a helyezésekről döntő összecsapásokat az akadémián, a finálé a stadionban lesz.

(A borítóképen: A DVTK U16-os csapatára kemény erőpróbák várnak hazai környezetben)


Az I. DVTK Rakaczki Kupa programja

 

2021. augusztus 10., kedd

B csoport, 1. mérkőzés

17:00 Diósgyőri VTK U16 – FC Kosice U16 (DVTK Stadion)

A csoport, 1. mérkőzés

19:00 Puskás Akadémia FC U16 – Vasas Kubala Akadémia U16 (DVTK edzőközpont)

2021. augusztus 11., szerda

B csoport, 2. mérkőzés

15:00 Diósgyőri VTK U16 – SK Slavia Praha (Putnok, Várady Béla Stadion)

A csoport, 2. mérkőzés

18:00 NK Osijek U16 – Puskás Akadémia FC U16 (Putnok, Elek Ákos Sportközpont)

2021. augusztus 12., csütörtök

B csoport, 3. mérkőzés

15:00 FC Kosice U16 – SK Slavia Praha U16 (DVTK edzőközpont)

A csoport, 3. mérkőzés

18:00 Vasas Kubala Akadémia U16 – NK Osijek U16 (DVTK edzőközpont)

 

Elődöntők

 

2021. augusztus 13., péntek

14:00 A csoport 1. helyezett – B csoport 2. helyezett (Putnok, Várady Béla Stadion)

18:30 A csoport 2. helyezett – B csoport 1. helyezett (Putnok, Várady Béla Stadion)

 

Helyosztók

 

2021. augusztus 14., szombat

5-6. helyért

13:30 A csoport 3. helyezett – B csoport 3. helyezett (DVTK edzőközpont)

3-4. helyért

15:30 a két pénteki elődöntő vesztese (DVTK edzőközpont)

 

Döntő

 

2021. augusztus 14., szombat

18:00 a két pénteki elődöntő nyertese

20:00 eredményhirdetés, díjátadó ünnepség (DVTK Stadion)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!