Jégkorong

2021.06.22. 15:00

Adorján Attila távozik a Maciktól

A 2021/2022-es bajnoki szezonban már nem Adorján Attila fogja védeni a DVTK Jegesmedvék kapuját.

A 24 esztendős kapus kétszeres Erste Liga és magyar bajnokként, egyszeres Magyar Kupa győztesként és 71 szlovák bajnoki mérkőzés rutinjával távozik Miskolcról.

– Szeretnék köszönetet mondani a klubnak és a szurkolóknak a támogatásukért. Hálás vagyok, hogy a klub részese lehettem. Itt lettem profi jégkorongozó és rengeteg tapasztalattal, élménnyel gazdagodtam, amiket nem fogok elfelejteni. További sok sikert kívánok a klubnak! – mondta Adorján Attila.

A kapus a 2014/2015-ös évadban érkezett Miskolcra. Fiatal kora ellenére hamar bizonyította, hogy a felnőtt csapat erőssége lesz: alap emberré nőtte ki magát. Az évek során több sikernek is a részesésé vált, elévülhetetlen érdemeket vállalt magára a klub bajnoki címeiből és a részese volt Magyar Kupa győzelemnek is. Az első szlovák ligában töltött idényben 24, a másodikban 21 mérkőzésen védte a DVTK Jegesmedvék kapuját és ezen időszak alatt bemutatkozhatott a magyar válogatottban is. Az előző évadot a finn Mestis ligában kezdte meg, majd a bajnokság félbeszakítása után visszatért Miskolcra és további 26 Tipos Extraliga meccsen szerepelt piros-fehér színekben.

Azt, hogy hol folytatja pályafutását, majd az új klubja jelenti be – kaptuk a hírt Marosi Tamás csapatmenedzsertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!