jégkorong

2021.04.27. 08:30

Ezüstérmes lett a Jegesmacik női csapata

A piros-fehérek hölgyei a második helyen zárták az U25/B-s bajnokságot.

Kolodzey Tamás

Forrás: dvtk.eu

A piros-fehérek ugyan elvesztették a közelmúltban rendezett finálét, de együttesük így is remek szezont zárt, a dobogó második fokára lépve dicséretes teljesítményt nyújtott.

Korszakadék

– A rajt előtt bátor tervvel álltunk elő – mondta Velty Roland edző. – Az erőviszonyok ismeretében úgy gondoltuk, hogy akár az aranyérmet is kiharcolhatjuk. Amikor vágyainkat megfogalmaztuk, tudtuk, hogy még soha nem harcoltunk ki érmet, sőt két esztendővel ezelőtt még, ahogyan többször fogalmaztam, csontutolsók voltunk. A második helyünk gyönyörű eredmény, ki kell hangsúlyoznom, hogy minden képzeletünket felülmúlta.

A Jegesmacikkal foglalkozó Velty Roland háromesztendős szívós munkáját ünnepli, de természetesen semmire nem jutott volna szorgalmas lányai nélkül. Az amatőr hölgyek hetente három edzésen vettek részt, és ez meg is látszott a teljesítményükön. Érdekes korfát mutat a gárdát alkotó játékosok listája: más sportágban aligha fordul elő akkora szakadék, mint ebben a műfajban: a diósgyőriek legfiatalabb hokistája mindössze tizenhárom esztendős, a legidősebb viszont harmincnyolc éves, és ez arról árulkodik, hogy a szebbik nem képviselői is imádják a huszonegyedik század sportját.


Női U25/B magyar bajnokság

Negyeddöntő

1. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék – Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia 3–1 (0–0, 2–0, 1–1)

2. mérkőzés

Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia – DVTK Jegesmedvék 1–1 (0–1, 0–0, 1–1)

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a DVTK Jegesmedvék javára.

Elődöntő

1. mérkőzés

KSI – DVTK Jegesmedvék 1–4 (1–2, 0–0, 0–2)

2. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék – KSI 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–0) – szétlövéssel 1–0.

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 a DVTK Jegesmedvék javára.

Döntő

1. mérkőzés

FC Hatvan Girls – DVTK Jegesmedvék 6–0 (1–0, 1–0, 4–0)

2. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék – FC Hatvan Girls 0–2 (0–0, 0–0, 0–2)

A két győzelemig tartó párharc végeredménye: 2–0 az FC Hatvan Girls javára.


A DVTK Jegesmedvék keretének tagjai

Kapusok: Polczer Renáta, Orosz Tímea, Szecskó Gergő (aki férfiként a szövetség különleges engedélyével szerepelhetett), Dezső Zsombor, Bauer Jázmin.

Védők: Gábor Imelda Tünde, Cserjési Dorka, Balogh Gréta, Orphanides Lukrécia Olimpia, Hatvani Eszter Emma, Spisák Hanna.

Csatárok: Lalik Réka, Lovics Réka, Pitti Panna, Popovics Polett Nelly, Sipos Virág Réka, Csermák Zoé Hanna, Kmeczó Krisztina, Óvári Tímea, Gelsei Örsi, Lipusz Emma, Severnyák Anikó, Géczy Ildikó.

Szakmai stáb: Velty Roland, Handzó Csilla.

(A borítóképen: Az ezüstérmes csapat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!