Kézilabda Magyar Kupa

2021.03.24. 09:45

Mindent kiadnának magukból a kövesdi kézisek

A férfi kézilabda NB I.-es bajnokság 3. helyén álló Balatonfüred az MKC ellenfele a Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Marosréti Ervin

Forrás: Marosréti Ervin

Nyolc csapat maradt versenyben az idei férfi kézilabda Magyar Kupa-sorozatban. Közülük heten első osztályúak, az NB I/B-s mezőnyből csupán a Mezőkövesdi KC tudott ilyen messzire eljutni a jelenleg futó kiírásban. Az MKC útja öt ellenfélen keresztül vezetett a negyeddöntőbe, ahol az eddigi legerősebb riválissal találkozik a tartalékos dél-borsodi együttes.

Hatodik ellenfél

A Füzesabony, az Ózd, a Balassagyarmat, a Kecskemét és az NB I.-es Eger kiverése után az a Balatonfüred következik a sorban, amely az eddigi ellenfelekhez képest is más kategóriát képvisel. György László együttese ugyanis a 2021-ben lejátszott kilenc bajnokijából nyolcat megnyert, csupán a Mol Pick Szegedtől szenvedett vereséget. A Balaton-partiak a két hazai topcsapat mögött a táblázat harmadik helyét foglalják el. Nyolc győzelem mellett három döntetlen és három vereség szerepel a nevük mellett, az osztálykülönbség, a keret és a jelenlegi forma alapján is ők számítanak a kövesdi kupameccs esélyesének.

– Természetesen ezzel az MK-negyeddöntővel kapcsolatban a realitások talaján maradunk, tudjuk, hogy mekkora különbség van a két csapat között – szögezte le a mezőkövesdi sportcsarnokban Drizner Péter, az MKC edzője. – A mi keretünk nagyjából ugyanaz lesz, mint legutóbb Lajosmizsén, annyi különbséggel, hogy a kettős engedéllyel nálunk szereplő Rosta Bálintra sem számíthatok. Rajta kívül a koronavíruson átesett Kovács Bence és Jancsó Nándor továbbra is a maródiak listáját gyarapítja, a két gólfelelősünk nélkül pedig még kevesebb az esélyünk arra, hogy komolyan megnehezítsük a Balatonfüred dolgát.

Kellő komolysággal

Ez viszont egyáltalán nem azt jelenti, hogy a Mezőkövesdi KC ne akarná a lehető legjobban kihasználni ezt a hétközi lehetőséget. A csapatra ugyanis szombaton a Vecsés ellen fontos bajnoki vár, ezért ha kellő komolysággal veszik a Magyar Kupa-negyeddöntőt, abból a következő időszakban profitálhatnak a kövesdi fiatalok.

– Igyekszünk kiadni mindent, ami bennünk van, csak így van értelme – fogalmazott Drizner Péter. – Nagy eredménynek, komoly sikernek tartom, hogy eljutottunk a legjobb nyolc közé, a fiúk megérdemlik, hogy egy NB I-es élcsapat ellen léphessenek pályára. Kovács Bence és Jancsó Nándor helyettesítését teljes mértékben legutóbb sem tudtuk megoldani, de bízom benne, hogy hazai pályán tovább tudjuk építeni a játékunkat. A keretünkben található játékosok korábban már találkoztak a Veszprémmel és a Szegeddel is, ezért ez a szint nem lesz számukra újdonság. Az viszont tény, hogy ilyen szintű csapattal ritkán játszunk, ezért ki kell használni a lehetőséget, hogy fejlesszük magunkat. Erre akkor nyílik lehetőség, ha kellő fordulatszámra, koncentrálásra kényszerítjük a Füredet, ha feltesszük a kezünket, akkor nem lesz értelme a meccsnek. A csapatomat azonban nem ilyennek ismerem, egész biztos, hogy mindent megteszünk majd azért, hogy felnőjünk a feladathoz.

Zárt ajtók mögött

A Mezőkövesdi KC – Balatonfüredi VSE Magyar Kupa-negyeddöntő szerdán 18 órakor kezdődik a kövesdi sportcsarnokban, Paksa Dániel és Vastag Sámuel játékvezetők sípszavára. Az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően a találkozót zárt ajtók mögött rendezik.

A további program

Március 24. (szerda)

18.00: Csurgói KK – Veszprémi KKFT

18.00: Telekon Veszprém – Ferencvárosi TC

18.00: Grundfos Tatabánya KC – MOL-Pick Szeged

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!