Megye II.

2021.03.17. 09:45

Fél évszázados a focicsapat Sajósenyén

A megyei II. osztály Északi csoportjában jól vitézkedik a Sajósenye SE labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A hét végén rendezett 16. forduló keretében a senyeiek Izsófalva gárdáját fogadták és 2–2-es döntetlent értek el. A hazaiak az eddig elért ötvenszázalékos mérlegükkel, és az ezzel párosuló 18 pontjukkal a 8. helyen állnak a táblázaton.

Ötven esztendeje

A Miskolchoz közeli, Boldva és Sajóvámos közötti kistelepülésen élők büszkék arra, hogy hosszú ideje oszlopos tagjai a sportág helyi hátországának. Edzőjük emberemlékezet óta az a Takács István, aki harmincegy esztendeje polgármesterként vezeti az 500 lelkes falut.

– Tavaly ünnepeltük az ötvenéves évfordulónkat, „csak” ennyi ideje van nálunk felnőtt- és ifjúsági csapat – mondta az ismert sport- és közéleti személyiség, majd így folytatta: – Ezt a tényt a helyi futballkrónikánkban is megjelentettük. Községünk vezetése mindig támogatta a testkultúrát, így bármilyen picik vagyunk, nálunk mindig élt és remélem, hogy élni is fog a foci. Tisztában vagyunk azzal, hogy rendkívüli eset vagyunk a sportág palettáján, közben azzal dicsekedhetünk, hogy nálunk a fiatalok szórakoznak és egyben szórakoztatnak.

Takács István két évtizede edző Sajósenyén, ahol nagyon kedvelik ezt a játékot, és amelyhez foggal és körömmel ragaszkodnak.

– Talán nem kell ecsetelnem, hogy az elmúlt egy évben milyen gondok és problémák merültek fel nálunk is – folytatta az edző. – Ennek ellenére nem maradt el mérkőzésünk, sőt még hézagosan sem álltunk fel, továbbá bajnoki találkozónkat sem csúsztattak el a mi „hibánkból”. Arra törekszünk, hogy a helyben élőkkel töltsük fel csapatunkat, és ha ez végképpen nem sikerül, akkor a környező településekről vadászunk labdarúgókat. A felnőtt mellett utánpótlás-együttesünk is van, ez pedig azt bizonyítja, hogy sikeresek az erőfeszítéseink. Mi soha nem álmodunk, és csak addig nyújtózkodunk, ameddig a takarónk ér. Voltunk már másodikok és tizedikek is, ebben az idényben azt szeretnénk, ha a középmezőnyben végeznénk, az erőviszonyok ismeretében a hatodik és a nyolcadik között zárnánk. Többre azért sem vágyunk, mert jelenleg is erőn felül teljesítünk, fizetni nem tudunk, ráadásul a legjobbjainkat a szezonok végén rendre elviszik tőlünk, de ez ellen semmit nem tehetünk.

Nem kergetnek délibábot

A faluvezető-edző ezután arról beszélt, hogy van egy elmaradt találkozójuk, és ha ezt hozzák, akkor megtarthatják a nyolcadik körüli helyezésüket, „délibábot” ugyanis nem kergetnek, a városok és a nagyközségek gárdáival nem vehetik fel a versenyt.

– Annak is nagyon örülünk, hogy csodálatos a pályánk, a szociális építményünk pedig a megyei élvonalban is megállná a helyét – közölte Takács István, majd ezekkel a szavakkal zárta gondolatait: – A taorendszer és a pályázatok révén mindent megvalósítottunk, amire csak szükségünk van. Még locsolóberendezést is beépítettünk, tehát „jelenthetem”: Sajósenyén bizakodással tekintünk a jövőbe.

(A borítóképen: A Sajósenye – zöldben – legutóbb döntetlent játszott)

https://boon.hu/sport/helyi-sport/szurkek-voltunk-mint-a-puloverem-a-mai-napon-5281462/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!