DVTK Jegesmedvék

2021.02.22. 13:30

Végéig volt izgalom a meccsen, de vereség lett a vége

Vasárnap este a népkerti jégcsarnokban küzdöttek a pontokért a piros-fehérek.

Kolodzey Tamás

Fotó: Kozma István

A szlovákiai működtetésű Tipos Extraliga 41. fordulója keretében a DVTK Jegesmedvék vendége a HK Nitra gárdája volt. Mivel a kvalifikációs szakaszért folytatott harcban a miskolciaknak a még befogható csapatokkal szemben 9 és 10 pont volt a hátránya, a meccset ezért győzelmi kényszerrel kezdték. Ezúttal teljes létszámban, kétszer huszonkét játékossal vonultak fel a csapatok. Mindössze 75 másodperc telt el a meccsből, és már két kiállítás történt. A hazaiak közül Osterberg volt a szenvedő fél: emberhátrányban lökték a kapu mögötti palánkra, a művelet után hosszú ideig mozdulatlanul feküdt a jégen, de csak kisbüntetést kapott, bár Tokaji Viktor többet várt és alkudozott Orolinnal, pluszt azonban nem ért el. Nyolc mezőnyjátékos maradt fent, így rögtön nagyobb terület adódott a felek előtt. Adorján két, középre tartó félmagas lövést magabiztosan fogott. Galanisz bottal akasztott az 5. percben, a sakkozást pedig Finlay közelről, szemből góllal fejezte be (0– 1). Nemec második leküldését is összehozta, a diósgyőrieknek azonban nem sikerült pozíciót foglalniuk, így ebből semmit nem hoztak ki. A 11. percben a saját kapuja előtt korongot veszítettek a Macik, majd helyezkedési konfliktusba kerültek önmagukkal, Eger pedig köszönte szépen, Adorján elé korcsolyázott, majd balról elhúzta mellette és könnyen a ketrecbe helyezte (0–2). O’Connor is kapott néhány bombát, ezek viszont meg sem kottyantak neki. A 15. percben többször a miskolciak hálója elé keveredtek a nyitraiak, akik majdnem betermelték a harmadikat. A 18. percben Vas kavart a bal oldalon, majd 6 méterről laposan célzott és a portás kezéig jutott. Az első harmad utáni 8–15-ös lőlap nem vetett jó fényt a hazaiakra.

Nulla háromról felálltak

A 22. percben megint Ege jeleskedett, távolról gyújtott lámpát (0–3). A 26. percben Zitny kiállításából Osterberg jobbról, pár lépésről beütötte a szépítő gólt (1–3), és ekkor feléledtek a piros-fehérek, és hosszú ideig a támadó harmadban tartották a játékszert. Hrnka is elköszönt 120 másodpercre a jégen lévőktől. A korong a büntetés lejárta előtt 19 másodperccel a Magosi révén kapuba jutott, a ketrec közben elmozdult, így Orolin jelezte, hogy videózni fog. A zsűrivel egy percig nézte a jelenetet, majd középre mutatott (2–3), így éledtek a Jegesmacik reményei. A 36. percben Gőz kiállítását megúszták a diósgyőriek, utána pedig folytatódott az öldöklés. A látványelemekből volt kevesebb, a test-test elleni csapásból több. A 39. percben már ötödik két percesét kapta a HK együttese, ennek azonban a középső szakaszt jelző dudaszó vetett véget. A fordulatot tükrözte a célzások aránya, amely 23–20-ra fordult át. Az utolsó felvonás elején rögtön nagy forgalom keletkezett a szlovákok kapuja előtt, hirtelenjében senki nem tudta, hol a korong, a fehérek azonban megőrizték minimális előnyüket.

Csányi miatt átmenetileg négyre csökkent az itthoni létszám, a mínusz kivédekezése gond nélkül sikerült a DVTK-nak. A tartalékok mozgósítása következett mindkét társaságnál, és a harcban Vasék diktáltak, a ellenfelüknek csak epizódjaik akadtak. Az 50. percben Magosinak a bottal lökésért végrehajtott mozdulatát látták szabálytalannak a játékvezetők, így azért izgultak az itthoniak, hogy ne kapjanak gólt. A lövések záporoztak, a célzások minőségével viszont baj volt. Megszakítás nélkül teltek a percek, zajlott a hatalmas tempójú fogáskeresés. A Jegesmacik rátettek néhány lapáttal, az érkezők meg felvették a kesztyűt. Az 58. percben Magosi és Galanisz 5 centiméterre volt az egyenlítéstől, a korong ennyivel perdült a gólvonal előtt, de nem sikerült beütni. Amikor már csak 1.19 volt hátra, Walkert kiállították, Adorján helyett mezőnyjátékos ment be, Kollár pedig beütötte az üresen maradt hálóba a pontok sorsát eldöntő gólt (2–4).


DVTK Jegesmedvék – HK Nitra 2–4 (0–2, 2–1, 0–1)

Miskolc, nézők nélkül. V.: Orolin, Korba – Janiga, Stanzel (szlovákok).

DVTK Jegesmedvék: Adorján – Wehrs, Fredriksson (2), Rokaly, Vas, Anderson – Szirányi, Kiss D., Walker (1), Rundkvist (1), Osterberg 1 – Gőz, Láda B., Csányi, Galanisz, Magosi 1 – Vojtkó, Hadobás, Ritó, Miskolczi, Lövei – Kiss B. (kapus). Vezetőedző: Tokaji Viktor.

HK Nitra: O’Connor – Mezei, Vitalos, Tvrdon (1), M. Slovák, Hrnka (2) – Ege 2, Bodák, Finlay 1, Dauda, Fominikh – Svarny, Nemec, Bajtek, Kollár 1 (2), Zitny (1) – Pupák, Hrebícek, Minárik, Siska, Mucka – Cowley (kapus). Vezetőedző: Antonin Stavjana.

Kiállítások: 12, ill. 10 perc.

Tokaji Viktor: – Ahogyan 0–2 után játszottunk, az volt az igazi arcunk. Felborítottuk a pályát, uraltuk a meccset, de fölényünket nem tudtuk gólokra váltani. Megtaláltuk az arcunkat, az eredmény majd pedig később jönni fog. Ezen a jó úton kell haladnunk az előrelépéshez.

Antonin Stavjana: – Másodszor nyertünk egymás után. Az első harmad nagyon jól ment nekünk, de háromgólos vezetésünket követően a hazaiak jól játszották emberelőnyeiket, mi pedig sokszor hibáztunk. Nem figyeljük a táblázatot, arra törekszünk, hogy a helyünket stabilizáljuk a mezőny első felében.

(A borítóképen: Éppen csak elmegy a korong a vendégek kapuja mellett)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!