Év sportolója

2021.02.25. 15:30

A mezőkövesdi focicsapat a csúcson

Az Év sportolója szavazáson, a felnőtt csapat kategóriában labdarúgók, ralisok és kosarasok kaptak díjat.

Kolodzey Tamás, Molnár István, Berecz Csaba

Fotó: Ádám János

A mostani Év sportolója szavazáson a 10 tagú zsűri döntése alapján a felnőtt csapat kategóriában a Mezőkövesd Zsóry FC labdarúgócsapata végzett az élen, azok után, hogy tavaly Magyar Kupa-döntőt játszott, az NB I.-ben pedig a 4. helyen végzett.

– Nagyon örülök ennek az elismerésnek, kategória­első díjunkat mérföldkőnek tekintem – mondta Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC csapatát működtető gazdasági társaság tulajdonosának, a Mezőkövesdi SE-nek az elnöke. – Most, ezekben az ünnepélyes pillanatokban tíz évvel ezelőtti történetet juttattak eszembe a barátaim. Arra emlékeztettek a hozzám közel állók, hogy akkoriban egy névnapi összejövetelen azt mondtam, hogy eljön annak az ideje, amikor a Mezőkövesd Zsóry FC lesz szűkebb pátriánk legjobb csapata. A társaság tagjai csak mosolyogtak, sőt kinevettek, szavaimat egyikük sem vette komolyan, jómagam azonban szilárdan hittem benne. Többféle tisztségben hamarosan negyven esztendeje munkálkodom a mezőkövesdi labdarúgásban, és a kollégáimmal mindvégig megfeszítetten dolgoztam, dolgoztunk. Elnökként, polgármesterként és országgyűlési képviselőként is igyekeztem hozzátenni a magamét ahhoz, hogy városunk sportélete, labdarúgása ezt az országra szóló sikert elérje. Immáron papírunk van róla, hogy mi vagyunk a legjobbak: ebben a nemes vetélkedésben pedig nem csak labdarúgásban mérettük meg magunkat, hiszen más műfajokkal vetettek minket össze a zsűri tagjai, akik úgy ítélték meg, hogy mi vagyunk a legalkalmasabbak erre a hagyományos elismerésre, amelyet most elnyertük. Köszönjük azoknak, akik minket láttak a legjobbnak, szavazataik erőt, energiát és biztatást adnak nekünk ahhoz, hogy munkánkat még nagyobb lendülettel és tovább folytassuk. A jövőben is az ilyen és ehhez hasonló nagy sikerek éléréséért ügyködünk, és reméljük, hogy ezeket már a szurkolóinkkal együtt ünnepelhetjük meg.

Rali, kosár

A kategóriában a második helyet a Hadik András, Kertész Krisztián ralipáros szerezte meg, akik megnyerték a 2020-as országos bajnokságot.

A ralipáros: Kertész Krisztián és Hadik András | Fotó: Ádám János

– Szeretném azzal kezdeni, hogy köszönjük a szavazatokat, a díjat, gratulálunk a győztesnek, a csapatomnak pedig köszönöm a közös munkát – fogalmazott Hadik András. – Természetesen ha az ember megnyer egy sorozatot, esetünkben az ORB-t, akkor elégedett lehet, de persze azért menet közben voltak ilyen-olyan gondjaink. Például egy tesztversenyen Lyukóbányán felborultunk, két hét múlva volt az országos bajnoki futam, és mire rendbe raktuk az autót, azért ezzel meggyűlt a bajunk, de megoldottuk. A járvány miatt egy kicsit későn indult a tavalyi szezon, és ezért nyögvenyelős is volt, de alap­vetően nem panaszkodhatunk. Nyilván úgy indultunk neki a 2020-as évnek is, hogy szeretnénk a legjobbak lenni, de ezzel nem csak én voltam így, hanem még jó páran, ez a helyes versenyzői gondolkodás. Aki sportol, az mindig győzni akar, aztán, hogy mi jön ki, mindig a végén derül ki. Emlékszem, az első raliversenyem még 1992-ben volt, a mostani elnevezése annak a bajnokságban Ral­ly3, ám akkor úgy hívták, hogy Rally Túra. Az volt az első, Debrecenben, a Róna Kupán indultunk, és utána már 1993-ban jött a Rally2, majd ezt követően, 1998-tól a Rally1. Hogy mennyi van még benne, most nem lehet látni, amíg tudunk, addig versenyzünk, hogy meddig, arra majd az idő ad választ. Nemsokára indul az új idény, s az elképzelések szerint minden marad úgy, ahogy tavaly volt, többek között az autó is, a Ford Fiesta R5. Még van egy-két kérdőjel, de úgy gondolom, fogunk tudni versenyezni. Eddig háromszor, 2009-ben, 2018-ban és 2020-ban nyertem meg az országos bajnokságot az aktuális párommal, jó érzésekkel gondolok mindegyikre, ezt nem lehet megunni. Lényegében ezért csináljuk.

A felnőttcsapatok között a 3. helyet az Aluinvent-DVTK női kosárlabda-együttese szerezte meg.

A diósgyőri női kosárlabdacsapat képviselői | Fotó: Ádám János

– A tavalyi évadban jó teljesítményt nyújtottunk, a 2. helyen álltunk, amikor félbeszakadt a bajnoki küzdelem, amit nagyon sajnálunk, mert jól haladtunk azon az úton, hogy a rájátszásban minimum érmet szerezzünk, vagy hogy inkább döntőt játszhassunk – mondta Kányási Veronika, az Aluinvent-DVTK női kosárlabdacsapatának játékosa. – Tényleg nagy kár, hogy a koronavírus megjelenése miatt nem fejeződhetett be az évad, mert sok munkánk volt azokban az eredményekben, amelyeket addig elértünk, egy jó szerkezetű, jó szellemiségű csapattal. Azért örülünk ennek a díjnak, mert ezek szerint mások, a ránk szavazók is láttak ebből valamit, köszönjük az elismerést, büszkék vagyunk rá. Az előző évadot, annak a végjátékát nem adja vissza senki és semmi. Ebben az évadban egy megújult csapattal szeretnénk jó eredményeket elérni, nem csak idehaza, hanem nemzetközi színtéren, az Európa-kupában is.


A szavazásról

Az idén tizennyolcadik alkalommal adjuk át az Év sportolója díjakat megyénkben. Ahogy az elmúlt időszakban, úgy most is hét kategóriában (utánpótlás leány, utánpótlás fiú, utánpótlás csapat, felnőtt női, felnőtt férfi, felnőtt csapat, edző) szavaztak a zsűritagok a megye legjobbjaira. Az Észak által felkért tíz zsüror – Bódi Krisztián (a Mezőkövesdi Média sportszerkesztője), Fekete Zsuzsa (a Fociológia Facebook-oldal írója), Marosréti Ervin (a Magyar Rádió sporttudósítója), Martini Emil (a Csillagpont Rádió sportszerkesztője), Sike Gábor (az Európa Rádió főszerkesztője), Szűcs István (újságíró), Pásztor Attila (újságíró), Kolodzey Tamás (az Észak-Magyarország sportszerkesztője), Molnár István (az Észak-Magyarország sportszerkesztője), Berecz Csaba (az Észak-Magyarország sportszerkesztője) – ezúttal is megyebeli sportolókra, megyei csapatokra, a megyében tevékenykedő edzőkre szavazhatott, olyanokra, akik a 2020-as esztendőben valamelyik megyebeli sportszervezet színeiben, annak tagjaként értek el elismerésre méltó eredményeket. Az Észak által felkért zsűri tagjaitól ezúttal is azt kértük, hogy mind a hét kategóriában állítsanak dobogós sorrendet. Az így kapott voksokat bepontozzuk, az 1. helyre tett sportolók/csapatok/edző 5-5 pontot, a második helyre állított sportolók/csapatok/edző 3-3 pontot, míg a kategóriák harmadikjai 1-1 pontot kapnak. A pontokat összeadtuk, és az a sportoló/csapat/edző végzett az élen a kategóriájában, aki a legtöbb pontot kapta.

Év sportolója 2020, felnőtt csapat

1. Mezőkövesd Zsóry FC (labdarúgás) 35 pont

2. Hadik András, Kertész Krisztián: DVTK (rali) 34 pont

3. Aluinvent-DVTK (női kosárlabda) 9 pont

4. Diósgyőri VTK (női labdarúgás) 7 pont

5. DVTK Jegesmedvék (jégkorong) 3 pont

6. Vegyész RC Kazincbarcika (férfi röplabda) 2 pont

(A borítóképen: A kövesdi klubvezetők: Hagyacki József és Tállai András)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!