labdarúgó Magyar Kupa

2021.02.10. 09:30

A felkészülés kellős közepén találkoznak

Az NB II.-es Kaposvári Rákóczi FC csapatát látja vendégül szerda délután a Tállya KSE együttese.

Molnár István

20201018 Miskolc fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország NB III Keleti csoport, 14. forduló: Diósgyőri VTK tartalék – Tállya KSE

Forrás: ÉM-archívum

Fotó: Vajda János

A legjobb 16 közé kerülés már a tét a labdarúgó Magyar Kupában, arról, hogy ez mely együttesnek sikerül, csupán egy összecsapás dönt.

Fáradtak a játékosok

A sorozatban még érdekelt az NB III. Keleti csoportjában jelenleg 18. helyen álló Tállya KSE, amely 13 órától – a helyi sporttelepen – az NB II.-ben pillanatnyilag 15. pozíciót elfoglaló Kaposvári Rákóczi FC-t fogadja, zárt kapuk mellett. Mindkét csapat eddig sikeresen vett két-két meccset, hiszen az országos főtábla első körében, a legjobb 128 között a hegyaljaiak idegenben, a fővárosban verték meg az ESMTK-t 3–1-re, míg a somogyiak Sárváron nyertek 3–0-ra. A legjobb 64 között (a 32 közé jutásért) a Tállya KSE ismét idegenben, ezúttal Zsámbékon lépett pályára, s újfent 3–1-es sikert aratott, míg a Rákóczi az ASR Gázgyár otthonában győzött 5–1-re.

A TKSE mindkét továbbjutása alkalmával Uray Attila volt a vezetőedző, azonban közben a szakembert már egy másik szakember, Lasztóczi Péter váltotta.

– Fáradtak a játékosok, a téli felkészülés közepén vagyunk, hiszen az NB III.-as bajnokság tavaszi szezonja csak február 28-án kezdődik – mondta Lasztóczi Péter. – Január 13-án kezdtük az idei munkát, tehát egy hónapja dolgozunk, folyamatosan, egyetlen szombatot kivéve a hétvégeken előkészületi találkozóink voltak. Ez a hetünk is úgy néz ki, hogy most megmérkőzünk a Kaposvárral, szombaton pedig felkészülési mérkőzést vívunk Abaújszántón a Gesztely ellen.

A legtöbbet hoznák ki

Tehát nem csupán az osztálykülönbség miatt van előnyben a Kaposvár, hanem a vezetőedző által vázoltak miatt is.

– Nekünk ez lesz az első 2021-es tétmeccsünk, a Rákóczi viszont már bajnoki ritmusban van az NB II.-ben, le is játszott két összecsapást – tette hozzá Lasztóczi Péter. – Az egyik előnyük az, hogy bővebb, nagyobb a keretük, tudnak rotálni, majd kiderül, hogy milyen összetételben érkeznek hozzánk. Várhidi Péter személyében egy rutinos, magasan kvalifikált edzője van a Kaposvárnak, amely esélyese ennek a csatának, de természetesen megpróbáljuk meglepni őket. Sportemberek vagyunk, előre semmit, semmilyen mérkőzést nem adunk fel, szeretnénk kihozni a legtöbbet, de a klub elsődleges célja ebben az évadban a bennmaradás elérése a bajnokságban. Azt várom a csapattól, hogy azt az arcát adja, mutassa, amelyet a hét végi, Tiszaújváros ellen felkészülési meccsen.

Előkelő helyen áll

A Tállya KSE játékosa, Tóth Lukás előkelő helyen áll a kupa góllövőlistáján, hiszen 4 eddigi találatával hetes holtversenyben a negyedik, azonban még sérült, így nem valószínű, hogy játéklehetőséget kap. A Tállya KSE a téli holtszezonban két új futballistát igazolt, Kulcsár Hunort Tiszaújvárosból, valamint egy szlovák középpályást az ottani második vonalból.


Labdarúgás: a várható együttes

A Tállya KSE várható kezdőcsapata: Tarr – Nyitrai, Minczér, Bihari, Bocsi – Fenyőfalvi, Kulcsár – Tóth Sz., Ohar, Motkó – Jano.

(A borítóképen: Egy osztállyal magasabb szinten jegyzett ellenfelet fogadnak szerda délután a hegyaljaiak [kék mezben])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!