Aluinvent-DVTK

2021.02.13. 08:30

A DVTK-nak jó edzőpartnere volt a BEAC

Hazai bajnoki meccset vívott pénteken az Aluinvent DVTK élvonalbeli női kosárlabdacsapata.

Molnár István

Fotó: Kozma István

A női NB I.-ben hosszú idő, mintegy egy hónap után készülődhetett újabb bajnoki mérkőzésére az Aluinvent DVTK alakulata. A piros-fehérek azt az ELTE BEAC-Újbuda csapatát látták vendégül a 12. forduló keretében a miskolci városi sportcsarnokban (zárt ajtók mögött), amelynek színeiben bemelegített a korábban hosszabb időt Diósgyőrben töltő kosaras, Czank Tímea.

Csak egy ponttal

A BEAC szerezte az első kosarat, egy duplát, lepattanó után, később Czank kettőből egy büntetőt dobott be. Pusztai sarokból elengedett hármaskísérlete csont nélküli volt, Medgyessy pedig remekül látta meg az utat és tört be (5–5). Pusztai tempója ült, és Hayes is megbirkózott első góljáért. Kiss A.-n éppen senki sem volt, élt vele (11–7), akadozott a BEAC támadásépítése, jól fogták őket a hazaiak. Czank ennek ellenére hintett egy triplát, Balogh Judit lehozta háromhibás játékosát, Juhászt, Kányásit pedig Aho váltotta. Az addig 7 pontos Hayes is pihenhetett, Mokango jött a helyére. Jobban vezetett a Diósgyőr, de zárkózott a BEAC (20–17), olyannyira, hogy 24–23-mal zárult az első felvonás.

A második negyedben kosárváltások követték egymást, amiben a fővárosiak is partnerek voltak (29–27). Mokango tök üresen maradt a palánk alatt, naná, hogy nem rontotta el, ismét az egyik vezér volt a házigazdánál. 31–31-nél még nem lehetett gondolni, hogy innen majd alaposan megindul a DVTK, de ez történt, mialatt nagy birkózás ment több labdáért. 40–32-nél időt kért a BEAC a 17. percben, nem ment annyira neki, mint előtte. Hayes repítette a Diósgyőrt, amely ekkor megint a játék menetét szabta. Ekkor már kilencen dobtak pontot a DVTK-ban, a budapestieknél hatan, miközben Medgyessy forintos labdát osztott. A játékrész második része teljesen a miskolciaké volt, és tetemes előnyt dobáltak össze (50–35).

Amikor csak akartak

A harmadik felvonásra is érdekes párharcot ígért a Hayes–Smith csata, tologatták addig egymást rendesen. A 33. perc elején 56–37 állt az eredményjelzőn, Medgyessy nagy napja volt, mert újabb kiváló passzal játszotta meg társát. Három külső dobás közül a harmadik, Czanké ment be a BEAC-nál, a hazaiak közben átlépték a hatvanat (61–42). Hayes 2+1-gyel következett a sorban, a mezőny legeredményesebb játékosa volt (20 pont). Gyenge dobásokkal jelentkezett a vendégcsapat, aminél csak Czank teljesítményét lehetett dicsérni (70–44). A hazai kispad nyugodtan szemlélhette a pályán zajló eseményeket, a diósgyőri lányok belejöttek, és majdnem akkor dobtak kosarat, amikor akartak (84–51).

Száz fölé jutottak

Földi Attila megadta a feladatot a záró negyedre is, vélhetően nem azt, hogy lehet nyugodtan lazáskodni. A száz dobott pont volt az elsődleges cél a hazai oldalon, ahol már Frindt is lehetőséghez jutott. A BEAC támadásaiban sok volt a hiba, jó párat emiatt nem is tudtak befejezni. 98–59-ről kezdődött az utolsó öt perc, Tóth F. triplájával lépte át a százat a DVTK. A házigazda (amely a végén már a fiatal cseresorral játszott) az első negyedet leszámítva hozta azt, ami elvárható volt tőle a BEAC ellen, s aratott nagyon biztos sikert (108–65).


Aluinvent DVTK – ELTE BEAC-Újbuda 108–65 (24–23, 26–12, 34–16, 24–14)

Miskolc, városi sportcsarnok, zárt ajtók mögött. V.: Papp, Pozsonyi, Balogh.

Aluinvent DVTK: Medgyessy (2), Pusztai (19/6), Kányási (9), Kiss A. (12), Hayes (23/3). Csere: Mokango (15), Montai-Vukov (4), Aho (5/3), Tóth F. (14/3), Frindt (5/3), Bacsó (-), Vég-Dudás (-). Vezetőedző: Földi Attila.

BEAC: Czank (19/9), Koch (-), Juhász A. (2), Mérész (16), Smith (6/3). Csere: Dusanic (3), Zsámár (-), Szabó D. (4), Laufer (6), Galántai (5/3), Orosz (3/3), Dénes (1). Vezetőedző: Balogh Judit.

Kipontozódott: Juhász A. (32.).

Földi Attila: – Sikerült megcsinálni azokat a dolgokat, amiket a meccs előtt megbeszéltünk. Az első negyed végén volt egy periódus, amikor nem volt jó a védekezésünk, de ezt leszámítva minden a tervek szerint zajlott. Örülök annak, hogy mindenki játszott, számunkra ezután jönnek az igazán döntő meccsek, ezekre ezzel a mérkőzéssel jól ráhangolódtunk.

Balogh Judit: – Játszott ma két csapat, melyeknek különbözőek a céljai, a játékosállománya, a lehetőségei, és ez meg is mutatkozott a pályán. Az öt hét szünet nekünk nem jött jókor, olyan volt ez a helyzet, mint a nyári felkészülés, amikor vártuk, hogy játszhassunk. A vereség különbsége nem jó, de örülök annak, hogy a fiataloknak ennyi percet tudtam adni, ez a hasznukra fog válni.

(A borítóképen: Óriási különbség volt a csapatok között a piros-fehérek javára)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!