PannErgy-MVLC

2021.01.23. 12:00

Idegenben kikaptak, itthon nyernének

Második idei meccsét vívja szombaton hazai környezetben a PannErgy-MVLC OB I.-es együttese.

Molnár István

20210116 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország PannErgy-Miskolci VLC – Budapest Honvéd férfi OBI vízilabda mérkőzés. képen: Biros Barnabás #13

Forrás: ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Újabb szombat, újabb találkozó következik a miskolci élvonalbeli pólógárda számára. A PannErgy-MVLC az előző hétvégén kezdte el a 2020/2021-es évad második felét, és egy szoros meccsen, egy góllal maradt alul a Budapest Honvéddal szemben (6–7). Talán másképpen alakult volna a meccs sorsa, ha a házigazdák nem csak tizenhárom és fél perc után lövik az első gólt a fővárosiak kapujába.

– Előfordul az ilyesmi, még ha nem is túl sűrűn. Mivel a védekezésünk jó volt, ellenfelünk is csak egy alkalommal tudott a kapunkba találni az első negyedben – mondta Kis István, az MVLC vezetőedzője. – Támadásban sajnos kihagytunk jó pár lehetőséget, viszont a második felvonásba nagyon jól mentünk bele. Nemcsak egyenlített a csapat, hanem két találattal, 3–1-re el is húzott. Azt egy picit akkor sajnáltam, hogy utána, fél perccel később 3–2-re szépített a Honvéd, ha akkor jobban dolgozunk hátul, s kivédekezzük az akciójukat, akkor lehetett volna labdánk a 4–1-hez, ami még nagyobb önbizalmat adhatott volna. De ez már a múlt, csak elmélkedés, hogy mi lehetett volna... A lényeg, hogy az a meccs egy igazi újévi, karácsony utáni tipikus első mérkőzés volt, mind a két oldalon a védőmunka domborodott ki.

Három másodperccel

A miskolciak hét közben megtörték az edzések monotonitását, ugyanis szerdán a fővárosban jártak, ahol a BVSC-Zuglóval kétkapuztak. Kis István elmondása szerint öt játékrészt játszottak a felek, s háromban olyan produkciót nyújtott a csapata, amilyet szeretne élesben is látni, amilyet elvár. Gyakorolták az emberelőny-kihasználást és emberhátrány-kivédekezést, s mindkét kapus, Hoferica, illetve Mizsei is lehetőséget kapott.

Az OB I. 17. fordulójának keretében, szombaton 17 órától a PVSK-Mecsek Füszért csapata ellen szállnak medencébe Birosék. A mérkőzést eredetileg 19 órás kezdéssel írták ki a dr. Kemény Dénes városi sportuszodába, ám a startot végül előrébb hozták két órával. A Pécs elleni, baranyai összecsapáson, a 2. fordulóban, tavaly szeptemberben 6–3-ra és 7–5-re is vezettek a miskolciak, onnan azonban egy 4–0-s szériát csinált a PVSK, innen még kiegyenlített a PannErgy – az utolsó gólt, 3 másodperccel a dudaszó előtt a pécsi Csaba M. szerezte.

– Akkor azt nyilatkoztam, hogy azt a meccset mi vesztettük el, s ezt most is tartom – fűzte hozzá az MVLC szakvezetője. – A PVSK az akkori, mindent eldöntő találatot előnyből szerezte, úgy, hogy Csaba lövését követően megpattant a blokkunkon a labda. Egy fiatal, agilis csapat lesz a vendégünk, amelynél vannak rutinosabb játékosok is, akikre figyelnünk kell. Egy hete éppen a BVSC-nél jártak, korán 1–6-os hátrányba kerültek, ahonnan visszajöttek 6–7-re, de aztán megint rákapcsoltak a budapestiek és nyertek 13–8-ra. A pécsiektől időközben egy játékos elment, egy jött, ami nem hiszem, hogy érdemben befolyásolja majd a meccset, amelyen mindenképpen győzni akarunk.


A Komjádiról

Az MVLC-nél fontos sorozat a Komjádi Kupa is, amelyben 1998-ban vagy később született magyar játékosok játszhatnak. A sorozat nyolcaddöntőjét január 27-én rendezik, ennek során a PannErgy-MVLC ellenfele – idegenben – a BVSC lesz. A negyeddöntő játéknapja február 24., a négyes döntőé március 20–21.

(A borítóképen: Biros (13-as sapkában) góljaira is szükség lenne a sikerhez)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!