röplabda

2020.12.02. 15:00

Kétszer a négyért a Csabával

Az Extraliga listavezetője ellen a tisztes helytállás a diósgyőriek célja.

Molnár István

20201119 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország DVTK - BRSE NBI női röplabda mérkőzés. képen: Szajkó Tímea #6

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

Magyar Kupa-találkozót játszik szerdán a Diósgyőri VTK extraligás női röplabdacsapata: a piros-fehérek a negyeddöntő első felvonásán – 19 órától – a szintén élvonalbeli Swietelsky Békéscsabai RSE vendégei lesznek. A párharc két találkozón dől el, a visszavágót december 16-án, szerdán 15 órától tartják meg a miskolci városi sportcsarnokban, zárt kapuk mögött.

Az előzmények

A két alakulat közül a diósgyőriek már két csatán túl vannak, hiszen előbb a selejtezőben, egy meccsen 3:0-ra nyertek idegenben az NB II.-es Delta Röplabda SE vendégeként, aztán a korábban szebb napokat is megélt Jászberény VT-t búcsúztatták a nyolcaddöntőben úgy, hogy mindkét mérkőzésen 3:0-ra győzött a Toma Sándor szakmai igazgató által irányított gárda. A BRSE csak az előző körben kapcsolódott be a kupaküzdelmekbe, és a Gödöllői RC-t kétszer 3:1-gyel búcsúztatta.

Nagyon akartak

A DVTK legutóbb múlt vasárnap lépett pályára, az Extra­liga 10. fordulójában megrendezett összecsapáson 3:0-ra kikapott az 1. MCM Diamant Kaposvár otthonában.

– Ha röviden szeretném summázni azt a meccset, akkor csak annyit történt, hogy nyert a jobbik csapat, bár bizonyos szakaszaiban a találkozónak nem játszottunk rosszul – mondta lapunknak Toma Sándor. – A Kaposvár korábban több rangadóját is elveszítette, így mindenképpen nyerni szeretett volna. Az első két játszmát végül is az esélyeknek megfelelően hozta, azonban a harmadik szettre a lányok magukra találtak, nagyon akartak, sikerült jelentős előnyre szert tennünk. A hajrában viszont beért bennünket a hazai csapat, és lezárta a meccset, de az itt, ekkor mutatott teljesítményünkre lehet, tudunk építeni.

Voltak jó momentumok

A kupában hasonló a helyzet, mint volt Kaposvárott, hiszen az esélyek itt is az ellenfél, a bajnoki listavezető BRSE mellett szólnak, százalékban körülbelül 99–1 arányban.

– Örülünk annak, hogy itt vagyunk, és három sikeres kupamérkőzést követően készülődhettünk erre a párharcra – jelentette ki Toma Sándor. – A Békéscsaba – mint azt vélhetően mindenki tudja – egy teljesen más kategóriát képvisel, a kerete tele van válogatott játékosokkal. Arra sem számítok ebben a csatában, hogy annyira forgatnák majd a csapatot, maximum egy-két helyen tudok elképzelni változtatást a kezdő hatost illetően. A bajnokságban két alkalommal már megmérkőztünk egymással, és ugyan mindkét mérkőzést a Békéscsaba hozta 3:0-ra, azért voltak momentumaink, gondolok itt elsősorban a második meccsünk harmadik szettjére, amikor meg tudtuk mutatni a képességeinket. A célunk az lehet, hogy hozzuk ki magunkból azt, ami bennünk van, és a mérkőzések végén jöjjünk le emelt fővel a pályáról. A csabai környezet új lesz a lányok számára, de az összecsapást egyébként nem a helyi sportcsarnokban vívjuk meg, hanem az akadémia centerpályáján, mert előbbi még nincs átadva.


A további negyeddöntők

1. MCM Diamant Kaposvár – Vasas Óbuda

MTK Budapest – a TFSE – Újpesti TE párharc továbbjutója

Fatum Nyíregyháza – a Szent Benedek RA – Budaörsi DSE párharc továbbjutója

(A borítóképen: Most Békéscsabán csapnak össze a csapatok)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!