Aluinvent-DVTK

2020.12.14. 18:30

Fordulás után belehúzott a Győr

A Diósgyőr ezúttal csak két negyedben tudta tartani a lépést riválisával.

Berecz Csaba

Fotó: Vajda János

A női kosárlabda NB I. 15. fordulójának zárómérkőzésén az Aluinvent-DVTK együttese az Uni Győr Mély-Út gárdáját fogadta szombaton este a miskolci városi sportcsarnokban. A két csapat 10 nappal ezelőtt fordított párosításban lejátszott bajnokiján, Győrben, 3 pontos különbségű győri győzelem született, a kérdés az újabb összecsapás előtt az volt: visszavágnak-e a diósgyőriek?

Az első percben befújt két hazai fault után a másodikban Kiss A. középtávolija jelentette az első gólt a meccsen, a harmadikban pedig Medgyessy vert be egy hármast. Aztán két vendégtalálat között Kányási is triplát szerzett (8–4). Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy Kiss A. és Kányási ezzel be is fejezte a ponttermelést. A 6. percben, amikor Weninger kosarával átvette a vezetést a Győr (10–11), hazai időkérés következett, de ez nem igazán használt, a hazai gyűrű alól folyamatosan betaláltak a győriek, akik Török labdaszerzéses leindulása után meglépni látszottak (10–16). Ezt viszont Keyona nem hagyta, pontjaival egálra zárkózott fel a hazai együttes (18–18), a negyed végi részeredményt pedig Weninger büntetői alakították ki (18–20).

Bár Barnai kosarával indult a második játékrész, de aztán két hazai hármas következet, egy tiszta Medgyessytől, majd Mokango faultos, 2+1-es kombinációja, amivel visszavették a vezetést a fehér mezesek (24–22). Az egyaránt nyolcemberes rotációval játszó csapatok csatájában, a 14. percben vendégidőkérés miatt szakadt meg a játék (26–22), ami arra jó volt, hogy a visszatérés után Dubei egy hármassal megtörje csapata kosárcsendjét. Feljavult a DVTK palánkok alatti játéka, jobban védtek és támadtak centerhelyen, részben ennek köszönhették előnyüket (34–27). A játékrész hajrája viszont a zöld-fehéreké volt, három pontra csökkentették hátrányukat (37–34).

Győri fölény

Fordulás után is folytatódott a harcos, küzdelmes játék, majd amikor Weninger a palánk alól betalált, és ezzel egyenlő lett az állás (41–41), hazai időkérés jött. Csakhogy a visszatérés után Török újabb labdaszerzéses leindulását követően ismét a Győr volt fórban, majd 43–45-nél Dubei húzott be egy trojkát. A hazai dobások kimaradtak, a vendégek viszont nem hibáztak, Mompremier faultos kosárával kerek tízre növelték előnyüket (43–53). A Diósgyőrben Keyonáén kívül nem volt kimagasló egyéni teljesítmény. Eben a győriek többek voltak, mert Török mellé Kiesel is kezdett felnőni, és az ebben a játékrészben mutatott teljesítménye nagyban hozzájárult ahhoz, hogy tisztes előnnyel (47–57) várhassák az utolsó menetet.

A negyedik játékrészben a hazai csapatnak siettetnie kellett a támadásait, de emiatt a befejezések pontatlanok voltak. Mégis feljöttek 52–59-re, ami vendégidőkérést eredményezett. Ám a Dubei és Kiesel 20 másodperces különbséggel esett duplája után a DVTK pauzázott. Mompremier centergóljával a 35. percben elveszett a hazai reménysugár (52–65), ezen a napon – szemben a másfél héttel ezelőtti meccshez képesti hárommal – csak két negyedben tudott méltó partnere lenni a Diósgyőr a Győrnek. Olyannyira, hogy a záró tíz percet is két számjegyű egységgel hozták a vendégek az indiszponálttá váló hazaiakkal szemben (57–77).

Aluinvent-DVTK – Uni Győr Mély-Út 57–77 (18–20, 19–14, 10–23, 10–20)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Cziffra, Csabai-Kaskötő, Balogh Gy.

Aluinvent-DVTK: Medgyessy (8/6), Kányási (3/3), Pusztai (11/3), Kiss A. (2), KEYONA (27). Csere: Tóth F. (1), Aho (-), Mokango (5), Montai-Vukov (-). Vezetőedző: Földi Attila.

Uni Győr Mély-Út: KIESEL (21/3), DUBEI (15/9), Dombai (-), TÖRÖK (16/3), MOMPREMIER (14). Csere: Keita (-), Weninger (7), Barnai (2), Lass (2). Vezetőedző: Iványi Dalma.

Földi Attila: – Egy félidőn át egész szépen játszottunk, a második játékrészt is korrekten kezdtük, de amikor az ellenfél átvette a vezetést, megtorpantunk. A negyedik negyedben pedig teljesen szétestünk, és nem sikerült rendezni a sorokat. Több harcos játékosa volt a Győrnek, többen felzárkóztak a vezérek mögé, nálunk nem volt, aki Keyona mellé felnőjön. Lehet, hogy szimpla fáradtságról van szó, de nem elfogadható, hogy ilyen hamar feladjuk.

Iványi Dalma: – Nagyon örülünk a győzelemnek, és büszke vagyok a csapatra, mert szépen játszottunk. Gratulálok a DVTK-nak is, mert ez egy kemény meccs volt. Mindkét csapat szépen felkészült a másikból, és próbált belevinni egy kis újdonságot is a játékába. A kulcs szerintem az volt, hogy a második félidőben ritmust tudunk váltani, az első játékrész langyos víz partot most játéka után többre voltunk képesek. A lányok ma kitették a szívüket a pályára, ez is mutatja, hogy jó úton haladunk.

(A borítóképen: Keyona [jobbra] ismét jól játszott, de csapata kikapott)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!