DVTK Jegesmedvék

2020.11.16. 08:30

Zsinórban harmadszor

A Tipos Extraliga 13. fordulójának miskolci meccse soha nem látott körülmények között zajlott le.

Kolodzey Tamás

Fotó: Vajda János

A miskolci jégcsarnok átadása óta a helyi csapat történetében még nem volt példa zárt kapus találkozóra, az egészségügyi krízis miatt a nézők kizárásával rendezett összecsapás vasárnap este „mutatkozott” be.

A 19. percben

Ebben a soha nem látott helyzetben a játékkal foglalkoztak a csapatok, amelyek soha nem látott bravúrt mutattak be: a korongejtéstől számítva 6 percig nem volt játékmegszakítás. A 12. percben Magosi ütésért kiállítást kapott, pihenőideje alatt csupán egyszer volt ok az izgalomra, ekkor azonban Rajna és a védők addig kapirgáltak, amíg a ketrec mögött álló játékvezető a sípjába fújt. A 9. percben, 62 másodpercig kettős fórba kerültek a hazaiak.

A cicázás közben öt lövést adtak le Vasék, de az egyik ki-, a másik lepattant, hármat pedig Cowley kapart magához, majd a maradék idő is elcsorgott. A mindkét oldalra megítélt emberelőnyökből azért nem sikerült előnyt kicsikarni, mert minőségi volt a védőmunka. A 19. percben Skvarek akarta ,,megbolondítani” Rajnát, de melléfogott. Az első harmad utolsó perce, a meccs ötödik emberelőnye hozta meg a Nyitra vezetését. Galanisz kiállítása után Dauda jobbról, középtávolról, kapásból, elemi erővel zúdította

a korongot a keresztvas alá (0–1).

Fordítottak

A középső szakaszt Hrnka magánszámai vezették be. A szlovákok első sorának csatára jobbról, Rajna felségterületéhez közel próbálta meg a korongot valahogyan az őr mögé juttatni. Egyszer jól állt a szénája, egyszer nem, de maradt a táblán lévő eredmény. A 25. percben, igaz, csak 29 másodpercre, háromra csappant a HK létszáma, és ezt a lehetőséget Wehrs kihasználta. Egy átadást lekezelt a kék vonal közelében, majd lopta a távolságot, aztán tíz méterről elemi erővel laposan bombázott a kapu közepébe (1–1). Ezután a vendégek harmadában folyt az élvezetes és nagy iramú játék. Csak a lövések és az átadások pontosságát érhette panasz. A 33. percben Osterbergnek nyílt alkalma arra, hogy csapata mínusz létszámából vezetést hozzon össze, de közelről nem találta meg a rést. A csarnok hangszóróiból jött a mesterséges biztatás, közben Egle kiugrott, szólóját azonban nem tudta eredményesen befejezni. Magosi emberhátrányos pozícióban csinált tiszteletbeli kört, majd suhintott, Cowley még résen, volt, kicsivel később azonban jobb oldali buli után Osterberg elkanalazta a vonalbíró lábai között lévő korongot, és ha már megszerezte, akkor jobbról, éles szögből célzott is. Jól tette, mert Cowley semmit nem látott, azt azonban észlelte, hogy baj van (2–1).

Magosi eldöntötte

A harmadik húsz perc elején beleadott mindent a DVTK, de a 3–1 nem jött össze, pedig ehhez a tősgyökeres miskolci Ritó nagyon közel volt. A 49. percben Tvrdon a leshatár előtt vette át a korongot, egyedül húzott kapura, betört a hazaiak védő harmadába, Szirányi ugyan gyötörte, de a nyitraiak szélsője szemből mégis a keresztvas alá emelt (2–2). Innentől kezdve egyik fél sem akart túlórázni, ezért nyílt rohamokra kaptak utasítást a játékosok. A Jegesmacik időt kértek, közben Rajna előtt fagyasztották a trapézt. A semleges harmad gyors átjátszása Stastny kapott kényszerpihenőt az 55. percben, ez pedig reményt adott a DVTK-nak. Egy percbe telt, amíg sikerült a Maciknak pozíciót foglalniuk, és ennek meglett a haszna: Magosi középről, 12 méterről küldött tenyerest a ketrecbe (3–2). A hajrában Flick 2 plusz 10 percet kapott, utóbbinak persze már nem volt jelentősége. Ismét, zsinórban harmadszor meccset nyertek a Macik.


DVTK Jegesmedvék – HK Nitra 3–2 (0–1, 2–0, 1–1)

Miskolc, zárt ajtók mögött. V.: Adamec, Novak (Valo, Beniac).

DVTK Jegesmedvék: Rajna – Wehrs 1, Szirányi (1), Flick, Vas (2), Egle – Wolff, Kiss D., Csanyi, Galanisz (1), Magosi 1 – Láda B., Vojtkó, Rokaly, Osterberg 1, Jordan – Rauhauser (1), Lövei, Ritó, Miskolczi, Révész – Kiss D. (kapus). Vezetőedző: Dave Allison.

HK Nitra: Cowley – Pupák, Cardwell, Tvrdon 1, M. Slovák, Hrnka – Svarny, Bodák (1), Kollár (1), Stastny, Zitny – Vitalos, Nemec, Holesinsky, Dauda 1, Stümpel – Knizka, Patoprsty, Minárik, Siska, Skvarek – Nagy A. (kapus). Vezetőedző: Antonin Stavjana.

Kiállítások: 12 perc+10 perc fegyelmi (Flick), ill. 10 perc.

Dave Allison: – Ebből a győzelemből is mind a négy sorunk kivette a részét. Jó felfogásban kezdtük a mérkőzést és később is tartottuk a tempót. Meglátszik az a munka, amit elvégeztünk, de még van hova fejlődnünk.

Antonin Stavjana: – Jó meccset játszottunk. Jól alakult az első harmad, majd hátrányba kerültünk, de visszajöttünk a találkozóba és nyílttá tettük a csatát. 2–2 után nem mi találtunk a kapuba és ez döntött.

(A borítóképen: A DVTK Jegesmedvék (fehérben) vasárnap a nyitraiakat győzték le)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!