röplabda

2020.11.19. 12:30

Meccs a semmiből, csütörtök este

Hazai, nézők nélküli bajnokit játszik a diósgyőri női röpicsapat, megint a Békéscsaba ellen.

Berecz Csaba

Forrás: ÉM

November 7-én rendezték meg a miskolci városi sportcsarnokban a Diósgyőri VTK – Swietelsky-Békéscsabai RSE élvonalbeli női röplabda bajnoki mérkőzést.

Zárt ajtók mögött

Az Extraliga 13. fordulójában akkor azért került sor erre a mérkőzésre itt, mert a viharsarki együttes kérte, hogy cseréljék fel az egymás elleni két meccsüket, ők jöjjenek ide a 6. forduló játéknapján, a diósgyőriek pedig az alapszakasz utolsó előtti körében látogassanak el hozzájuk. Mindennek ez volt az oka, hogy a békéscsabaiak új csarnoka még nem került átadásra, és november elején még úgy gondolták, hogy ott szeretnék majd fogadni a piros-fehéreket, a jövő év februárjának elején.

Kiderült: ez mégsem így lesz. Olyannyira nem, hogy csütörtökön 19.30-tól zárt ajtók mögött ismét a Swietelsky-Békéscsabai RSE ellen játszik bajnoki mérkőzést a Diósgyőri VTK a miskolci városi sportcsarnokban. Köszönhetően annak, hogy a csabaiak, akik 12 napja három szettben gyűjtötték be a győzelemért járó 3 pontot, úgy döntöttek, azon az áron is szeretnék ezen a héten lejátszani a Diósgyőr elleni meccset, hogy pályaválasztói jogukat feladják.

Fontos lenne

– A múlt hét végén vetették fel a békéscsabaiak, hogy mi lenne, ha ezen a héten lejátszanánk az alapszakaszból hátralévő egymás elleni meccsünket, mert számukra fontos lenne, hogy a nemzetközi, CEV-kupás szereplésüket is szem előtt tartva meccsben maradjanak. Miután számba vették azokat az együtteseket, amelyeknél a játékoskeretek egészségi állapota megfelelő, velünk is tárgyalásba kezdtek, de mi nem szerettünk volna utazni, mert így is elég sűrű volt a programunk az elmúlt napokban. Aztán amikor felajánlották, hogy ők akár úgy is lejátszanák a meccset, hogy eljönnek hozzánk, igent mondtunk. A válaszunkban az is benne volt, hogy hasonlóan látjuk a helyzetet, mint a Békéscsaba, vagyis, hogy akinek ameddig csak van egészséges kerete, a lehető legtöbb meccset igyekezzen lejátszani, azzal együtt is, hogy a már amúgy is felborult bajnoki program, esetleg kivehetetlenül összekuszálódik – tudtuk meg Toma Sándortól, a DVTK szakmai igazgatójától.

Hasonló ritmusú

Ahogy arra a szakvezető is utalt, csapata éppen a Békéscsaba elleni, előző hazai bajnokitól kezdve heti két meccset játszik, azzal, hogy belement abba, hogy ma este legyen meccs. Ezzel kapcsolatban azt kérdeztük a szakvezetőtől: nem lesz-e így túl sűrű a program?

– A célunkat a bennmaradást a szezon végén, valószínűleg hasonló ritmusú program végén érhetjük el, vagyis ízelítőt kapunk abból, hogy mi vár ránk a play-off végén – mondta Toma Sándor. – Persze, benne van az is, hogy most elfáradunk ebben a menetben, de nem ezzel kell foglalkoznunk, a játékra kell koncentráljunk. Ismét az egyik legjobb csapat ellen lépünk pályára, és ezúttal is magas koncentrációra lesz szükség. A nagy csapatok ellen eddig is voltak részsikereink játékban, olyan labdamenetek, amelyekre büszkék lehetünk. Szeretném, ha most is képesek lennénk ilyenekre, és a vasárnapi, MTK Budapest elleni hazai bajnoki előtt tudnánk olyanokat gyakorolni, amivel majd azon a meccsen eredményesek lehetünk.

(A borítóképen: Nézők nélkül játszanak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!