Mezőkövesd Zsóry FC

2020.11.11. 14:00

Elvitte az eredménytelenség

Kövesden közös megegyezéssel szerződést bontottak az NB I-es labdarúgócsapat vezetőedzőjével.

Kolodzey Tamás

Mezõkövesd 20200606 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés Mezõkövesd Paks Fotó Nemzeti Sport Dömötör Csaba A képen: Kuttor Attila

Forrás: NS

Fotó: Dömötör Csaba

Kedden délben rövid közlemény jelent meg a Mezőkövesd Zsóry FC honlapján: „Klubunk közös megegyezéssel szerződést bontott Kuttor Attila vezetőedzővel november 10-én. Utódjáról hamarosan intézkedünk, a további információkról értesítjük szurkolóinkat. Kuttor Attilának és stábjának ezúton is köszönjük a Mezőkövesd Zsóry FC-nél végzett tevékenységét, eredményeit, további pályafutásához sok sikert kívánunk.”

A második edzőváltás

Az élvonalban ebben az idényben eddig még csak a Paksi FC-nél történt edzőváltás: Osztermajer Gábort Bognár György váltotta a kispadon, így a dél-borsodi menesztés a második a sorban. Kuttor Attila három évvel ezelőtt, 2017 októberében érkezett a fürdővárosba, ahol 116 tétmérkőzésen irányította a sárga-kékeket. Mérlege: 46 győzelem, 29 döntetlen és 41 vereség. A klub történetében a szakember irányításával a 2019/20-as idényben eredményességi csúcsot állítottak fel az NB I-ben elért 4. helyezéssel, valamint a Magyar Kupában kiharcolt fináléval, a 2. hellyel.

Csődöt mondtak

A koronavírus járvány törte meg az MZSFC lendületét, hiszen az újra indulás után – ezen nincs mit szépíteni – már rosszul szerepelt a gárda, akárcsak a mostani szezonban. A 2020/21-es évad tíz mérkőzéséből mindössze kétszer diadalmaskodtak, két döntetlen mellett hat vereséget szenvedtek, 8–14-es gólkülönbség mellett 8 pontjuk van és ezzel sereghajtók. Kuttor Attila együttese a legutóbbi hat bajnokijából egyet sem nyert meg, erejéből öt vereség mellett csupán a Budapest Honvéd vendégeként elért 1–1-es döntetlenre futotta. A csapat elsősorban a gólképtelenségével hívta fel magára a figyelmet: amíg korábban Koszta, majd Drazic, végül pedig Zivzivadze gyártotta a találatokat és eredményességével hozta a pontokat, addig a legutóbbi átigazolási időszakban szerzett csatárok (Serderov, Vutov, Boriachuk) gyakorlatilag csődöt mondtak.

Türelmesen vártak

– Egyáltalán nem volt az elnök és az elnökség tagjainak fejében az a gondolat, hogy el kell köszönni a vezetőedzőtől – mondta Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC Kft.-t tulajdonló Mezőkövesd Zsóry SE elnöke. – Hétről hétre türelmesen, de hiába vártuk azt, hogy megfordul a nálunk tapasztalható negatív tendencia, hogy feljavul az együttes játéka és főleg eredményessége, de egyik sem következett be, ezért váltunk a vezetőedzői poszton. Kuttor Attila – akinek javára kell írnunk, hogy klubunk történetének legjobb eredményét érte el – utódáját szerdán nevezzük meg és mutatjuk be.

A menesztett edzőt is szerettük volna megszólaltani, de többszöri próbálkozásunk ellenére sem sikerült elérnünk.

A 2019/20-as NB I-es évad tavaszi újra indítását követő eredmények:

26. forduló: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0

27. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Paksi FC 0–2

28. forduló: Kisvárda Master Good – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1

29. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Budapest Honvéd 1–2

30. forduló: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1

31. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Fehérvár FC 2–1

32. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 0–1

33. forduló: Ferencvárosi TC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0

A 2020/21-es NB I-es idény eddigi eredményei:

1. forduló: Diósgyőri VTK – Mezőkövesd Zsóry FC 2–1

2. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE FC 1–1

3. forduló: Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–2

4. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Budafoki MTE 1–0

5. forduló: Puskás Akadémia FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0

6. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 1–2

7. forduló: Újpest FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–0

8. forduló: Mezőkövesd Zsóry FC – Mol Fehérvár FC 1–2

9. forduló: Budapest Honvéd – Mezőkövesd Zsóry FC 1–1

10. forduló: Ferencváros TC – Mezőkövesd Zsóry FC 3–0

Ki érkezhet?

A legvalószínűbb forgatókönyv, hogy Pintér Attila ülhet a megüresedett kövesdi kispadra.

(A borítóképen: Kuttor Attila távozik Mezőkövesdről, szerdán nevezhetik meg az utódját)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!