Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület

2020.11.24. 18:00

A legjobb dolog volt az egyesülés

Magas szintű és eredményes munka folyik a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesületnél.

Molnár István

Szolnok 20200602 Kajak kenu 2020 edzésverseny Fotó Földi Imre Nemzeti Sport Kisbán Zsófia Bragato Giada

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: Földi Imre

Nyilvánosságra került a Magyar Kajak-Kenu Szövetség által kiadott 2020. évi magyar bajnoki pontverseny eredménye, amely az ország mintegy 160 egyesületének versenyében a tiszaújvárosi kajak-kenusok 675 pontot szereztek. Ez az eredmény összesítésben a 8., a masters nélkül az 5. helyre volt elegendő. Vidéki egyesületek közül csak a Győr és a Szeged végzett a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület előtt.

– Ebben a vírussal terhelt nehéz időszakban a kajak-kenu a szerencsésebb sportágak közé tartozik, mert legalább a legfontosabb országos versenyei megrendezésre kerültek, hiszen szabadtérben és testi kontaktól mentesen eveznek – mondta az Északnak Béke László TKKSE-elnök. – A TKKSE idén is megőrizte a régió legeredményesebb egyesülete címet, amely a kiváló egyéni eredményeken túl köszönhető a TVSE és a ­TKKSE tavaly novemberi egyesülésének is. Az egyesüléssel a TVSE beolvadt a TKKSE-be, így már csak egy – bitang erős – egyesület működik Tiszaújvárosban. A TKKSE átvett minden edzőt, sportolót, és a megnövekedett edzői, versenyzői létszámmal már egy magasabb szintű rendszerben készülhetnek versenyzőik. Egy évvel az egyesülés után talán kimondható, hogy az egyesülés a legjobb dolog volt, amely történhetett a két egyesülettel. Nem volt ez egy egyszerű folyamat, mert 3-4 év egyeztetés előzte meg. Hivatalosan egy éve, de valójában már egy évvel korábban szorosra fűztük az együttműködést, így az egyesülés inkább már csak egy formális aktus volt.

Bizakodó szakvezetés

A sportágnak idén két nemzetközi versenye volt, mindkettő Szegeden került megrendezésre, ahol eredményesen szerepeltek a tiszaújvárosi kajak-kenusok.

– Az ICF felnőttvilágkupán Bragato Giada, míg az utánpótlás részére megrendezett Olimpiai Reménységek Versenyén Máró Anna, Horváth Maja és Murvai Lucia vett részt – emlékeztetett Béke László. – Ha már ott voltak, akkor sikeresen is szerepeltek: az ORV legeredményesebb versenyzője Máró Anna lett 4 arany- és 1 ezüstéremmel, de kiválóan teljesített Horváth Maja is 2 aranyérem megszerzésével. Tehát magasra került a 2020. évi léc, de az egyesület szakmai vezetése optimista a jövőt illetően. Bízunk benne, hogy 2021-ben újra visszaáll a sportélet a régi kerékvágásba, és még eredményesebbek leszünk, mint idén.

A tények

A pontverseny végeredménye: 1. Graboplast Győri Vízisport SE 1644,75 pont, 2. NKM Szegedi Vízisport SE 1585,25, 3. Központi Sport-és Ifjúsági SE 1535,25,... 8. Tiszaújvárosi KKSE 675,... 18. Diósgyőri VTK SE 339,... 25. Borsodi ÖVA 233,75,... 33. Vízisport Club Tokaj 154,... 73. Miskolc Sport Club 29,5, 74. Miskolci Vasutas SC 29,25.

(A borítóképen: Bragato Giada [jobbra])

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!