Sárospatak

2020.10.30. 19:30

Gyermekorvos a focipályán

Remek hangulatú mérkőzést játszottak szombaton a Bodrog-parti városban.

Kolodzey Tamás

Fotó: KT

A megyei első osztályú bajnokság 11. fordulója keretében a Sárospataki TC-Végardó Fürdő az Emődi ÁIDSE gárdáját fogadta. A zempléni település remek sporttelepén öt gól született: a vendégek 3–2-re nyertek, de dicséretet érdemeltek a hazaiak is, hiszen kapusuk kiállítását követően tíz emberrel játszva kétszer is bevették a patakiak hálóját. A szép számú nézősereg között láttuk Fekete Tibort, Emőd polgármesterét, aki feleségével, Marikával szurkolt Ákos fiuknak és társainak. A családanya egykor az Észak-Magyarország szerkesztőségének gyors- és gépírónője volt, majd magyar–népművelő szakos tanári diplomát szerzett, és három évtizedig tanított a város általános iskolájában.

– A harmincesztendős Ákos csapatunk középhátvédje – mondta a családfő a lefújás után. – Civilben a miskolci megyei kórház területén található Velkey László Gyermekegészségügyi Központban orvosként dolgozik, tavasszal teszi le a gyermekgyógyász szakvizsgáját. Büszkék vagyunk rá, mert példát mutat a fiataloknak azzal, hogy igenis össze lehet egyeztetni a tanulást és a sportot. Ákost – aki szinte soha nem hagy ki egyetlen edzést sem – rendszeresen elkísérjük az idegenbeli mérkőzéseire, ennek jegyében jártunk Sárospatakon, ahol izgalmas és változatos összecsapást vívtak a felek.

(A borítóképen: Fekete Tiborné, Fekete Ákos és Fekete Tibor)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!