Kézilabda

2020.09.28. 15:30

Hölgy a férfiak között

Jól érzi magát a bőrében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kézilabda Szövetség irodavezetője.

Kolodzey Tamás

Fotó: KT

A sportágat többnyire a férfiak uralják, a kivételek azonban – például szűkebb pátriánkban – erősítik a szabályt.

Páratlan sikerek

– Két esztendeje dolgozom az egyik legnépszerűbb hazai labdajáték kötelékében – mondta Csernai Andrea. – Ugyan nem dicsekedhetek eredményes múlttal, mégis imádom ezt a műfajt. A szövetségi munka érdekes, sokszínű és változatos, komoly kihívás elé állít, ezért nagyon kedvelem. A Mezőkövesdi KC és az Ózdi KC a kedvenc együttesem, igaz, hogy jelenleg csak az NB I/B-ben szerepelnek, de előbb vagy utóbb biztosan feljutnak a férfiak legmagasabb osztályába. Amikor az időm engedi, rendre a televízió képernyője előtt ülök, és megnézem az élvonalbeli hazai, valamint a nemzetközi találkozókat, akárcsak a magyar válogatott fellépéseit. Nagyon remélem, hogy a jövőre halasztott olimpiai selejtezőt a hölgyek sikerrel vívják meg és kijutnak a tokiói olimpiára. Arra a kérdésre, hogy ki a kedvenc játékosa, Csernai Andrea így felelt:

– Természetesen ki más, mint Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC tagja, aki minden fronton letette már a névjegyét. Világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-nyertes, olimpiai negyedik és ötödik, a világ volt legjobb játékosa.

(A borítóképen: Csernai Andrea)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!