DVTK

2020.08.03. 10:00

Hőségpróba Újpesten

Feczkó Tamás szerint az újonnan érkezettek egyre jobban beilleszkednek a gépezetbe.

Tóth Zoltán

Fotó: Vajda János

Két héttel a bajnoki rajt előtt szombaton az Újpest FC együttese ellen szerepelt előkészületi mérkőzésen a fővárosban a DVTK NB I.-es labdarúgócsapata. A találkozó kezdete előtt Feczkó Tamástól, a diósgyőri vezetőedzőtől megtudtuk: az FC Kosice elleni, egy héttel korábbi nemzetközi felkészülési mérkőzés negatív „hatásokat” hozott. Több játékos is úgynevezett kontaktsérülést szenvedett. Ez meghatározta a heti edzésmunkát is. Szerencsére – mondta a szakvezető – a hátralévő két hét elégnek mutatkozik a felkészülés befejezésére a bajnoki rajtig.

Hatvan perc helyett

Megtudtuk azt is: eredetileg úgy volt, kétszer 60 perces mérkőzést játszanak Újpesten a csapatok, ezért is került 15 órára a kezdés. Ám a piros-fehéreknél Karan és Adukor sérült, Makrai műtétje után még nincs bevethető állapotban. Rui Pedrónak péntek éjszaka kislánya született, így természetesen felmentést kapott az edzőmeccs alól. Orosz Donát és Tóth Borisz pedig a KC-Kazincbarcikai SC-vel készült a vasárnapi NB II.-es bajnoki rajtra. S mert az Újpest FC-nek is voltak hiányzói, így maradt a kétszer 45 perces mérkőzés.

Szóba került természetesen a Budafoki MTE közleménye, „üzenete” is, miszerint sportszerűtlen, hogy a DVTK lemondta a jövő szombati, Üllőre tervezett előkészületi mérkőzést ellenük. Mint megtudtuk: a felek eredetileg két 90 perces mérkőzésről egyeztek meg. Ezek egyikéből a budafokiak hátráltak ki, ezután állapodtak meg a diósgyőriek a Paksi FC együttesével, hogy velük játszanák a másik 90 percet. Közbejöttek azonban sérülések, ezért a diósgyőri stáb két hete lemondta a Budafok elleni főpróbát, mert úgy vélték, a cserékkel is számolva elegendő lesz egy mérkőzés főpróbának.

Öt saját nevelésű

Az Újpest elleni előkészületi mérkőzés után Feczkó Tamás így értékelt:

– Az első félidőben mind a védekezéssel, mind a támadójátékkal elégedett voltam. Szünet után a kapott gól ellenére is jól szervezte meg védekezését a csapat, a támadójáték miatt maradtak bennem kérdőjelek, főként mert ziccerekben is hibáztak játékosaim. Az újonnan érkezettek egyre jobban beilleszkednek a gépezetbe, sok mindent viszontláttam abból, amit kértem a játékosoktól. Külön öröm, hogy a második játékrészben öt saját nevelésű játékos is lehetőséget kapott, és éltek is ezzel. A csapat szerdáig Diósgyőrött folytatja a felkészülést, majd hogy kicsit változtassunk a megszokott környezeten, Üllőre tesszük át székhelyünket. Itt amellett, hogy sok taktikai elemet igyekszünk begyakorolni, augusztus 8-án, szombaton a Paks NB I.-es csapatával játsszuk a bajnoki főpróbát.

Újpest FC – Diósgyőri VTK 1-1 (0-1) felkészülési meccs

Budapest, Szusza stadion, 700 néző. V.: Zimonyi (Práth, Móré).

Újpest FC: Banai (Pajovic, 46.) – Pauljevic (Katona M., 61.), Máté Zs. (Koszta, 61.), Ristevski (Calcan, 61.), Burekovic (Kastrati, 61.) – Nwobodo (Bacsa, 61.), Bjelos (Szakály, 61.) – Simon K. (Sedlácek, 61.), Mitrovic (Csongvai, 61.), Stieber Z. (Onovo, 46.) – Tallo (Gigic, 46.). Vezetőedző: Predrag Rogan.

Diósgyőri VTK: Antal B. (Danilovic, 46.) – Shestakov (Vági, 46.), Polgár, Hegedűs J. (Szűcs K., 61.), Memolla (Farkas M., 79.) – Márkvárt, Hasani (Korbély, 61.), Iszlai (Kispál, 67.), Molnár G (Zsiga, 67.), Grozav (Cortés, 67.) – Drazic (Ivanovski, 61.) Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Gólszerzők: Grozav (0-1) a 16., Máté (1-1) az 51. percben.

(A borítóképen: Az FC Kosice elleni edzőmeccsen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!