DVTK-Fux

2020.08.04. 18:00

A volt válogatott lánya az első új szerzemény a diósgyőri röpiseknél

A bennmaradás a célja az Extraligában újonc piros-fehér együttesnek.

Molnár István

Fotó: Ádám János

Hétfőn elkezdte a felkészülést az új évadra a DVTK élvonalbeli extraligás női röplabdacsapata. A lányok előbb a miskolci városi sportcsarnokban található kondicionálóteremben erősítettek, ahol Toma Sándor szakmai igazgatón kívül Kovács Zoltán másodedző és Kundrák Gáborné Pallós Zsuzsa edző felügyelte a munkát. A feladatokat tíz játékos végezte: Sitku Renáta és Mészáros Zsófia feladók, akik közül utóbbi játékos Jászberényből érkezett, de egyébként kaposvári nevelés, a volt válogatott Mészáros Péter lánya. Az ütők közül Kovács Edina, Kundrák Eszter, Egri Klaudia, illetőleg az utánpótláskorú Sárosi Gréta birkózott a súlyokkal, a centerekből Kiss Emese és Tóth Réka (aki az utánpótlásból került fel, tavaly csatlakozott Tiszaújvárosból), továbbá Bertók Bettina, illetve Dömsödi Tamara liberók.

Az egyik legeredményesebb

Igazolt hiányzó volt a csapatkapitány, center Szajkó Tímea, munkahelyi elfoglaltság miatt.

– Egy kérés volt a vezetés felé, mégpedig az, hogy az idei évben törekedjünk arra, hogy lehetőleg mindenki részt tudjon venni a napi két edzésen – mondta Toma Sándor. – Szajkó Tímea kivétel, egyrészt kora miatt, illetve azért, mert már sokat letett arra a bizonyos asztalra, számokkal is alátámasztva még most is, így is a csapat egyik legeredményesebb játékosa. A Diósgyőr keretében még biztosan lesz változás, hiszen két légióst még szeretnének igazolni, szeptember 1-jével. A tervekben amerikai röplabdázók szerepelnek, kiszemeltek vannak, a kérdés, hogy akarnak-e Európába, Magyarországra jönni. Amíg ők nem csatlakoznak, addig helyi fiatalokkal egészül ki a dolgozó keret: a már hétfőn is megjelent Sárosi Grétával (ütő), Egri Boglárkával (feladó), Záhorczki Stellával (ütő), Fekete Vandával (univerzál) és Kovács Lilivel (univerzál).

Azt már korábban megírtuk, hogy Sitkey Mariann (univerzál), Leidgeb Noémi (center), Tamás-Szabó Barbara (feladó), Julia Topor (ütő) és Alex Donaghy (univerzál) nem folytatja a Diósgyőrnél.

Idő kell a szinthez

A hölgyek programjában a héten, egészen három héten keresztül, délelőttönként kondifoglalkozás, majd labdás edzés szerepel, este pedig ismét labdás tréning. Ezt követően a fizikai munka három erősítő edzésre fog módosulni, picivel ezután pedig kettőre csökken.

– Azért volt négy és fél hónap kihagyás, ami elég hosszú. A lányoknak idő kell, hogy minden téren elérjék a kívánt szintet – közölte Toma Sándor, aki arra a felvetésre, hogy jelenleg hová tudná elhelyezni magukat az élvonalban, az alábbiakat felelte: – A szakosztályvezetésnek kettős elképzelése van, az első, hogy próbáljunk meg minél több fiatalt felhozni az utánpótlásunkból, és őket beépíteni. A másik az, hogy az első extraligás évünkben maradjunk benn, ami nem elérhetetlen. Az úgymond élcsapatok, klubok több magyar röplabdázót felhoztak, átigazoltak az NB I.-ből, hiszen kevesebb légióst fognak foglalkoztatni. Bízunk abban, hogy az a két külföldi játékosunk komoly erősítés lesz, s össze tudunk állni minden téren. A bajnokságból egyébként csak egy csapat fog búcsúzni a szezon végén, az utolsó helyen záró.

A DVTK női röplabdacsapatának az első felkészülési találkozója augusztus 21-én, pénteken 17 órától lesz Tiszaújvárosban a Fatum Nyíregyházával. Szeptember 4-e és 6-a között Jászberényben szerepelnek egy tornán Kovács Edináék, szeptember 12–13-án pedig Székesfehérváron.

Október elején indul

A női Extraliga 2020/2021-es sorozata október elején indul majd, a DVTK október 2-án, pénteken 17 órától a Szent Benedek RA vendége lesz a nyitó fordulóban. A piros-fehérek első hazai bajnoki összecsapásukat október 18-án, vasárnap 19 órától vívják majd, amikor az 1. MCM-Diamant Kaposvár érkezik vendégségbe a városi sportcsarnokba.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!