KBSC

2020.07.20. 15:00

Vitelki visszatérhet a kazincbarcikaiakhoz

Hétfőn minden bizonnyal bejelentik az új vezetőedzőt a másodosztályú futballcsapatnál.

Molnár István

Kazincbarcikai SC - Sényő felkészülési labdarúgó mérkőzés.

Fotó: Ádám János

A hét végén lejátszotta negyedik nyári felkészülési összecsapását a Kolorcity Kazincbarcika SC NB II.-es labdarúgó csapata. A kék-sárgák szombaton délelőtt az Akácfa úti sporttelepen az NB III. Keleti csoportjában szereplő Sényő-Carnifex FC alakulatával találkoztak. A házigazdánál sérülés miatt nem léphetett pályára Mikló, Kismarton, Magyar, Mitruscsák és Tóth L. sem.

A sportigazgató csinálta

Az együttes szurkolói már nagyon várják, hogy kiderüljön, ki lesz a csapat új vezetőedzője, azok után, hogy bő egy héttel ezelőtt a gárda addigi, június 5-én kinevezett trénere, Boér Gábor az élvonalbeli Zalaegerszeghez távozott. A zalaiak nagyon szerették volna a szakvezetőt, a barcikaiak nem tudtak mit tenni, elengedték, igaz, a szerződés szerint, legalább úgynevezett ,,kivásárlási díjat„ kaptak. Azóta Koszta Péter sportigazgató vezette le az edzéseket, Fótyikék az ő elképzelései szerint dolgoztak, és ő ült a kispadon a KBSC legutóbbi két felkészülési meccsén is.

– Váratlanul ért bennünket Boér Gábor távozása, s az átmeneti időszakra beugrottam, az edzéseket és a meccseket én csináltam végig a játékosokkal – mondta az Észak-Magyarországnak Koszta Péter, aki hozzáfűzte: – A klubvezetés az elmúlt nyolc napban több szóba jöhető szakvezetővel is tárgyalt, s úgy néz ki, hogy hétfőn be is jelentjük az új trénert, akivel nekivág a csapat a 2020/2021-es bajnokságnak.

Legutóbb Debrecenben

Az Észak-Magyarország úgy tudja, nem lenne meglepetés, ha a KBSC friss vezetőedzője az a Vitelki Zoltán lenne, aki korábban, 2017 júniusától 2018 áprilisáig már dolgozott a Vegyészvárosban. A 49 esztendős Vitelki barcikai szerepvállalását követően az NB II.-es Budafoknál munkálkodott, aztán a Mezőkövesd Zsóry FC megyei I. osztályú tartalék gárdájánál, míg legutóbb az NB I.-ből kieső Debreceni VSC-nél, ahonnan idén június elején menesztették.

A barcikaiaknál egyébként ma nem lesz foglalkozás, kedden délelőtt találkoznak újra a keret tagjai, és ekkor már az új tréner fogja vezényelni a futballistákat. A KBSC legközelebb szerdán 18 órától a Kisvárda Master Good vendége lesz, míg a bajnoki főpróbát július 25.-én szombaton 19 órától hazai környezetben (a tervek szerint villanyfény mellett) vívják az észak-borsodiak, méghozzá az NB III.-as Termálfürdő FC Tiszaújváros ellen.


Kolorcity Kazincbarcika SC vs. Sényő-Carnifex FC 5-2 (3-0)

Kazincbarcika, 100 néző. V.: Rusz.

Kolorcity Kazincbarcika SC: Horváth L. (Fila) – Fótyik (Dávid Z.), Farkas A., Oltean (Zsiga), Heil – Toma (Iszák), Németh T., Krausz, Oldal (Zahorán) – Kovac (Tóth B.), Berki. Megbízott vezetőedző: Koszta Péter.

A KBSC gólszerzői: Krausz (2), Fótyik (11-esből), Kovac (11-esből), Heil.

(A borítóképen: A kazincbarcikaiak (fehérben) biztosan nyertek szombaton)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!