B-MTB Series

2020.07.18. 18:00

Vasárnap Görömbölyön tekernek

A B-MTB Series elnevezésű sorozat Komlóstető után egy másik miskolci helyszínen folytatódik.

szűcs István

20190707 Komlóstető fotó: Bujdos Tibor BT Észak Magyarország Miskolcon a Komlóstetőn tartották a Borsod Mountainbike Bajnoka 2019 elnevezésű hegyi kerékpáros versenyt. Jobbágy András (115), Tamás Tibor (38)

Forrás: ÉM-Archívum

A Borsod MTB Bajnoka Series (B-MTB Series) elnevezésű hegyikerékpáros versenysorozat idei 2. futamát július 19-én, vasárnap rendezi meg a miskolci HOTE SE. A görömbölyi pályákon valamennyi korosztály képviselői számot adhatnak rátermettségükről. A sorozat fejlődésének érdekében a rendezők fontosnak tartják, hogy minél több bringást bevonjanak, ezért 2020-ban a megyén kívülről érkező versenyzők is szerepelnek az összetett eredménylistán. Ennek okán a sorozat neve is változott egy kicsit, így B-MTB Series 2020. néven is lehet találkozni a megmérettetéssel.

Murva és erdei talaj

A versenyközpontot Miskolc-Görömbölyön, a pincesorom, a Grál Pince szomszédságában jelölik ki. Az előnevezésre július 16-án, csütörtökön éjfélig van lehetőség. A nevezési díj beérkezésének határideje július 17., 12:00 óra. Helyszíni nevezés a verseny napján 8:45-9:45-ig. Az elit pálya tervezett hossza 3,93 km, melyhez 106 méteres szintemelkedés társul, míg a hobbi pálya 1,92 km hosszú, 32 m szintemelkedéssel nehezítve. Mindkét pályát murva és erdei talaj borítás „váltogatja”. A várható körszámok a verseny előtti technikai értekezleten válnak véglegessé. Eső esetén a pálya hosszát rövidítik, vagy a körszámot csökkentik a szervezők. Az első rajt 10 órakor lesz, amikor is a legfiatalabbak, az U7-es korosztály képviselői kezdik meg a számukra előírt táv teljesítését. Ezt követően az U17-ig két éves bontásban indítják a futamokat, majd jön a felnőtt, a master, a senior és a hobbi mezőny. Az U7 és U9-es korosztály eredményhirdetése 10.20-ra tervezik, az összes többi kategória díjátadója 15 órakor lesz. Minden kategória első három helyezettje érem és tárgyjutalom díjazásban részesül.


Pályabejárásra a verseny napján, a nagy pályán 8.00-11.00-ig, a kis pályán 8.00-9.30-ig lesz lehetőség. Fejvédő használata a verseny folyamán és a pályabejárás során is kötelező! További információ kérhető Molnár György főszervezőtől a 30/629-2390-es telefonszámon és a [email protected] e-mail címen, vagy olvasható a http://www.borsodmtbbajnoka.hu/miskolc-goromboly oldalon.

(A borítóképen: A hét végén Görömbölyön tekernek)

Fotó: ÉM-archívum

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!