Mezőkövesd Zsóry Fc

2020.07.21. 11:30

Újra jó futballra törekszik a Kövesd

Hétfőn munkához látott a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Fotó: Bódi Krisztián

A klubházban nagy volt a forgalom hétfőn délelőtt: a játékosok először orvosi vizsgálaton vettek részt, majd az emeleti konditeremben fizikai teszteket teljesítettek. Az irodán a vezetők adták egymásnak a kilincset: Tállai András elnök, Hagyacki József ügyvezető igazgató és Tóth László szakmai igazgató, akik napi ügyes-bajos dolgaikról váltottak szót, s mint kiderült: az élvonalbeli alakulat dolgain túl kitértek az NB III.-as együttesükre is.

A forgatag megszokott

Ahogyan ilyenkor szokás, sőt egyenesen természetes, a fotelok sem maradtak üresen: láttunk néhány menedzsert és játékost, aztán hamarosan kiderül, hogy a felkínáltak, vagy a kiszemeltek közül kik nyerik el a szakmai stáb kegyeit.

– Most itt tényleg nagy a sürgés-forgás, de ilyenkor ez megszokott – mondta az ügyvezető igazgató, aki részben ,,kimentette„ magát: – Tóth László és Kuttor Attila vezetőedző végzi el a munka dandárját, már ami a szakmai részleteket illeti, az aláíró azonban én vagyok. Sok időnk megy el, igyekszünk alaposan körüljárni a lényeget és rendre arra törekszünk, hogy a keretünk minél gyorsabban kialakuljon. Amit mindig szeretnénk, hogy az alapozás kezdetére összeálljon a csapat, csupán álom, hiszen ilyen szinte egyetlen klubnál sincs.

A puding próbája az evés

Hagyacki József elegendőnek nevezte azt az egy hónapot, amely a fiúk rendelkezésére áll a megfelelő erőállapot és forma elérésére.

– Stábunk úgy ítélte meg, hogy ennyi időre van szükség az erőgyűjtésre – folytatta az ügyvezető igazgató, majd hozzátette: – Nálunk mindenki tudja a dolgát, így nincs okunk az aggodalomra. Ami pedig az új idényt illeti: legutóbb, azaz néhány hónapja és hete magasra tettük a lécet. Elvárásaink vannak, de extra igényeket nem támasztunk a gárdával szemben. Legutóbb negyedikek lettünk, de nem hangsúlyozzuk, hogy az előttünk álló pontvadászaton a harmadik lépcsőfokra kell állnunk. Az a célunk, hogy jó futballt nyújtsunk, becsülettel teljesítsünk, kiszolgáljuk közönségünket, aztán a puding próbája az evés.

A harmadik is Z-betűs lesz

Cseri Tamás nagyszerű idényt hagyott maga mögött: a támadó középpályás labdarúgóként bezsebelt néhány díjat és elismerést, továbbá családfőként is emlékezetes hetek és hónapok állnak mögötte.

– Eddig jól telt a nyaram, a nyarunk – mondta hétfőn a stadionban. – Egy hetet töltöttünk Bajorországban, természetesen velünk volt a két gyerekünk, a hat éves Zoja és a hét hónapos Zora is. Itt elárulom, hogy jön a harmadik csemete, aki februárban látja meg a napvilágot és szinte bizonyosan szintén Z-betűvel kezdődik majd a keresztneve, de csak egy hét múlva derül ki, hogy kislány lesz-e, vagy fiú. Mivel Egerben lakunk, naponta jártunk az egyik barátom poroszlói szabad strandjára, aztán megfordultunk Szilvásváradon és Debrecenben, Balatonra pedig még készülünk. Egy hétvége belefér, több már nem.

Alakul a keret

Az előtérben láttuk George Menougongot, a kövesdiek örökös háttérmunkását, aki néhány iratot is szorongatott a kezében. Mindenkinek volt néhány kedves szava a klub egykori csatárához, akitől vidámabb ügynököt lámpással sem találhatnánk a honi futball életben.

Az ebédidőben Tállai András kedélyesen elbeszélgetett néhány futballistával, a társaságában lévő Tóth Lászlót ekkor sikerült néhány mondat erejéig elcsípnünk.

– Most sok hír lát napvilágot, az egyiknek van reális alapja, a másiknak nincs – közölte. – Az is felröppent, hogy a 21 éves, grúz nemzetiségű Nikoloz Mali nálunk köt ki. Ezt egyelőre sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom, maradjunk annyiban, hogy a látókörünkbe került a jobb oldali védő is. Több labdarúgó jöhet még hozzánk, a bejelentéseink a hét közepére várhatók. Személy szerint abban bízom, hogy az első edzőmérkőzésünkre hárman, vagy négyen már itt lesznek, ez azért fontos, hogy szemügyre vehessük őket. Az érkezői létszám magától értetődően befolyásolja a távozókét, konkrétumokkal azonban még nem szolgálhatok.

A ,,füst” először szombaton délelőtt száll majd fel, ekkor mutatkoznak be az augusztus 15-i rajtra hangoló sárga-kékek.


Az első edzés szereplői

Kapusok: Danyil Ryabenko, Szappanos Péter, Eduárd Fedinisinec.

Védők: Vadnai Dániel, Farkas Dániel, Guzmics Richárd, Andrii Nesterov, Jagodics Márk, Matija Katanec, Eperjesi Gábor, Pillár Róbert.

Középpályások: Berecz Zsombor, Szeles Tamás, Vajda Sándor, Tóth Máté, Cseri Tamás, Dino Besirovic, Mihailo Meskhi.

Támadók: Marin Jurina, Nagy Dániel, Takács Tamás, Bencze Márk, Torvund Alexander.


Felkészülési meccsek

Július 25., szombat, 10.30: Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni EAC.

Augusztus 2., vasárnap, ?: Michalovce (szlovákiai I. ligás) – Mezőkövesd Zsóry FC.

Augusztus 8., szombat, ?: Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good.

(A borítóképen: A konditeremben)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!