DVTK női

2020.07.07. 14:30

Két görög távozott, három pedig érkezett

Összesen 18 játékossal kezdte meg a felkészülést a 2020/21-es évadra a DVTK női labdarúgócsapata.

Berecz Csaba

Fotó: Kozma István

A Diósgyőri VTK élvonalbeli női labdarúgó együttese hétfőn megkezdte a felkészülést a 2020/21-es évadra, hazai környezetben. A piros-fehérek vezetőedzője, Fórizs Sándor összesen 18 sportolónak tartott tréninget a DVTK edzőcentrumában, akik között négy új labdarúgó is felbukkant. A fiatal kapus, a 18 éves, miskolci születésű, a Mezőkövesd Zsóry FC gárdájától érkezett Ádám Anna mellett három görög mezőnyjátékos öltött szerelést: a 29. születésnapját e hónapban betöltő támadó, Sofia Koggouli, aki a felnőtt hellén válogatottban eddig 33-szor lépett pályára, a 20 esztendős védő, Maria Palama, aki ugyanúgy utánpótlás válogatott volt hazájában, mint 18 éves középpályás, Chrysanthi Voila.

Huszonegy fő

A keret jelenlegi létszáma 21 fő, de három játékos engedélyt kapott arra, hogy később kapcsolódjon be a felkészülésbe, köztük a szerb Biljana Bradic, az amerikai Hanna Barker, valamint Hardon Rita. A DVTK-nek nem csak érkezői, távozói is vannak, négy légiós, Christianna Kiamou (görög), Danae Kaldaridou (görög), Lilyana Kostova (bolgár) és Kelly O’Brien (amerikai) mellett két magyar fiatal, Ónodi Vanessza és Balogh Dominika is távozás mellett döntött.

– Utóbbi kettő picit váratlanul ért, mert amikor az volt a téma, hogy kinek milyen tervei vannak, nem jelezték, hogy klubváltásra készülnének. Aztán nem sokkal ezután Baloghtól telefonon üzenetet kaptam arról, hogy távozik, majd amikor ezek után Ónodival ismét beszéltünk a jövőről, úgy nyilatkozott, hogy marad, aztán másnap ezzel ellentétes sms-t kaptam tőle – sorolta Fórizs Sándor, majd hozzátette: – Akik viszont itt vannak, velünk kezdték el a munkát, azokra számítunk, és azért dolgozunk majd nem csak a következő hetekben, hanem az egész évadban, hogy előbbre lépjünk.

A DVTK női focistáinak szakvezetője azt sem hallgatta el, hogy az új idényben is a bajnokság meghatározó csapata szeretnének lenni.

– Három éve szerepel az élvonalban a DVTK női labdarúgócsapata, és mind a háromszor a harmadik helyen végeztünk, bronzérmet szereztünk. Ilyen előzmények után, az előre lépés jegyében csakis a bajnoki döntőbe jutást célozhatjuk meg – jelentette ki Fórizs Sándor, majd agy folytatta: – Ezt nem lesz könnyű elérni, mert nem csak a tavalyi évad két döntőse, a Ferencvárosi TC és az MTK Budapest erősödött, hanem az Astra csapata is. Hogy mást ne mondjak: utóbbiak szerződtették a 109-szeres válogatott Rácz Zsófiát.

Augusztus 15.?

A diósgyőri szakvezető arról is szót ejtett, hogy ilyen erős mezőnyben, csak erős, jó szellemiségű kollektívával lehet jó eredményt elérni. Arra a felvetésünkre, hogy hivatalos versenynaptár híján miért éppen most kezdték el a felkészülést, azt felelte: bár pontosat még nem lehet tudni a bajnokság 1. fordulójának időpontjáról, de ez előző években is mindig augusztus közepén volt a rajt, és mivel a lebonyolítása forma a tavalyival megegyező, vagyis a 8 csapatos bajnokságban az alapszakasz 21 fordulója után rendezik meg a rájátszást, így aligha lehet más menetrendet kialakítani, mint amilyen a tavalyi volt.

És ebbe beleértendő a honi kupasorozat is, amelynek legutóbbi fináléjáról szép emlékei vannak a DVTK-nak.

– Az idei sorozat végét a koronavírus miatt nem játszották le, az utolsó döntőtől, a 2019-esről, nagyon szép emlékeink vannak. Függetlenül attól, hogy nem mi nyertünk, fantasztikus élménnyel gazdagodtunk. Jó lenne valami hasonlót újra átélni, de a Magyar Kupára konkrét célkitűzésünk nincs, ugyanis az itteni szereplés, eredményesség sorolásfüggő – jelentette ki Fórizs Sándor, akit arról is kérdeztünk, hogy a felkészülési időszakban mennek-e edzőtáborba. – Romániából kaptunk egy háromnapos meghívást, edzőmeccsre látnak minket vendégül, és ezt szívesen elfogadtuk. Tavaly másfél hetes soproni edzőtáborban voltunk, elsősorban azért, hogy osztrák csapatok ellen edzőmeccseket játszhassunk. Mivel Ausztriában a női labdarúgócsapatok csak augusztustól kezdhetik meg az edzéseket, nem tudunk érdemi meccseket játszani az ottani együttesek ellen, lévén a felkészülésnek ők csak a kezdeti szakaszában lesznek, amikor mi már túl leszünk a negyedik heten. Ezért az idén csak 4 napot töltünk Sopronban, és egy osztrák gárda ellen lépünk pályára, de azon a hétvégén, amikor várhatóan a főpróba lesz, az NB II-es soproni együttessel is leszerveztünk egy edzőmeccset, hogy a rajt előtt mindenki teljes meccsterhelést kaphasson.

A DVTK keretéről

Maradtak, az első edzésen is jelen voltak: Schildkraut Fruzsina, Balázs Csilla, Boros Kinga, Branyiczki Maja, Gergely Viktória, Horváth Lili, Kerékgyártó Janka, Kóka Jázmin, Nagy Fanni, Eirini Nefrou (görög), Oláh Adrienn, Bianca Sandu (román), Vachter Fanni, Vig Klaudia.

Maradtak, később csatlakoznak: Hanna Barker (amerikai), Biljana Bradic (szerb), Hardon Rita.

Újak: Sofia Koggouli (görög), Maria Palama (görög), Chrysanthi Voila (görög), Ádám Anna.

Távoztak: Christianna Kiamou (görög), Danae Kaldaridou (görög), Lilyana Kostova (bolgár), Kelly O’Brien (amerikai), Ónodi Vanessza, Balogh Dominika.

A felkészülési mérkőzések

Július 17. (péntek), 17.00: Kelen SC – DVTK (Nyírbátor)

Július 25. (szombat), 11.00: DVTK – Nyíregyháza SFC (Putnok)

Augusztus 2. (vasárnap), ??: ACS Heniu Prundu Bargaului – DVTK (Borgóprund, Románia)

Augusztus 8. (szombat), 16.00: Austria Wien – DVTK (Bécs)

Augusztus 9. (vasárnap), 11.00: SC Sopron – DVTK (Sopron)

(A borítóképen: Edzésbe álltak a diósgyőri női labdarúgók)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!