Tállya KSE

2020.06.26. 14:30

Nem csupán játékban, hanem az eredmények terén is

Tállyán szeretnék tovább fejleszteni azt a futballt, amely az előző szezonban kialakult.

Molnár István

Forrás: MI

A Magyar Labdarúgó-szövetség kedden arról adott tájékoztatást, hogy a 2020/2021-es férfi NB III.-as bajnokságok versenykiírásai az alábbiak szerint módosultak: az eddigi 48 csapat helyett előreláthatólag 60 csapat vesz részt a küzdelmekben (3 x 20 csapat). A 37 bennmaradó együttes mellett a 13 megyei I. osztályú bajnok csatlakozhat, továbbá 10 NB I.-es tartalékcsapat. Ebben a szövetségi anyagban nem szerepelt, de korábban olyan információ látott napvilágot, mely szerint az új évad a harmadik vonalban augusztus 2-án, vasárnap kezdődhet. A Tállya KSE együttese első heti edzését kedden délután az abaújszántói műfüves játéktéren tartotta, miután saját füves játéktere a folyamatos esőzések miatt alkalmatlan volt a tréningre.

– A munkát nem a nulláról kezdtük, ugyanis a játékosoknak adtunk ki korábban futó-, valamint erősítő gyakorlatokat, és ezeket kellett elvégezniük – kezdte a hegyaljaiak vezetőedzője, Uray Attila. – A terhelés szempontjából nem mindegy, hogy milyen játéktéren folyik az edzés, a műfüves pálya ugyanis elég kemény, ami a téli időszakban belefér, elfogadjuk, de ilyenkor nem jó ezen dolgozni. Azt viszont nagyon megköszönjük a szántóiaknak, hogy tudnak bennünket fogadni, amikor szükségünk van rá.

Amikor a szakember legutóbb nyilatkozott az Észak-Magyarországnak, még nem volt teljesen bizonyos, hogy ő marad a gárda irányítója. A jelek szerint eldőlt ez a kérdés.

– Eldőlt, akkor azért nem mondtam semmi biztosat, mert a futballban sosem lehet tudni, hogy éppen mi történik. Azóta leültünk a vezetőkkel, átbeszéltük a dolgokat, s megegyeztünk – osztotta meg mindezt Uray Attila. – Az ő elvárásuk szinte mindig az, hogy az utolsó öt fordulóban már ne kelljen izgulni, legyen meg hamarabb a bennmaradás. Elhihetik, ezt én akarom a legjobban... Szeretném, ha az új szezonban nemcsak játékban, hanem eredményszinten is jobbak lennénk, mint korábban voltunk. Olyan gárda, amely bárkit, bárhol meg tud verni.

Olvasás, elemzés

A vírushelyzet miatt rendhagyó volt a szünet, a szakvezető sem élt át még ilyet ezt megelőzően...

– Valóban furcsa volt mindenki számára – értett egyet Uray Attila. – Ilyen extra helyzetben eddig, ezt megelőzően még nem voltam... Alkalmazkodni kellett a kialakult helyzethez, de azt hiszem, ez sikerült, bízunk abban, hogy mindez nem fog újra előfordulni. A karantént nem úgy töltöttem, hogy otthon feküdtem, hanem nagyon sok könyvet, cikket elolvastam, mérkőzéseket elemeztem. Ez mindenképpen az ember hasznára válik.

Mennyiben lehet más ez az új Tállya, amelyik azért már mutatott karakteres jegyeket – vezettük fel a vezetőedzőnek.

– A múlt évi Tállya egy csapatépítési folyamaton ment keresztül, sok régi, jó játékos, akik az idősebb korosztályba tartoztak, elhagyták az egyesületet – vázolta Uray Attila. – Őket pótolni kellett fiatal, tehetséges fiúkkal. A mutatott játék, a szervezettségünk jó volt, viszont góllövésben akadtak hiányosságaink. Nem azért, mert nem jutottunk el elég alkalommal az ellenfél kapujáig, hanem azért, mert nem voltak meg olyan mennyiségben a gólfelelősök, illetve kevés olyan emberünk volt, aki el tud dönteni egy mérkőzést.

Itt rákérdeztünk arra, hogy mindezen tudnak-e változtatni, elsősorban azzal, hogy igazolnak olyan játékost, játékosokat, akik eme téren még hozzá tudnak tenni.

– A keretünkben 18 mezőnyjátékos és 2 kapus lesz; arról, hogy lesznek-e új embereink, pontosan hányan, és mely posztokra, egyelőre nem szeretnék beszélni. Azt ugyanakkor el tudom mondani, hogy három-négy emberre való frissítés, erősítés indokolt. Az elsődleges dolog, hogy a csapatot egyben tartsuk, és csak olyan változtatások legyenek, amelyek szükségesek – mondta Uray Attila.

Bátran vállalkozni

A szakember megemlítette, hogy az előttük lévő hat hét mindenképpen elégséges ahhoz, hogy a szükséges munkát elvégezzék a startig. A tállyai drukkerek és talán maga a vezetőedző is elvárja, hogy legyen merész(ebb) a csapata, hiszen ez kell a sikerhez, sikerekhez.

– A merészség mellett elvárom a játékosoktól a bátorságot, illetve hogy merjenek váratlan húzásokat bevállalni a pályán. Legyen több karakter, akik – mint azt kihangsúlyoztam – eldöntenek egy-egy összecsapást. A játékunk, a stílusunk hasonló lesz az előző évihez, kialakult a tudatosság, de szeretnénk még ezt tovább fejleszteni.

A tállyaiak már lekötötték a nyári felkészülési mérkőzéseiket, amelynek során jobbára NB III-as ellenfelekkel (FC Tiszaújváros, Sényő, Mezőkövesd tartalék, Putnok FC, DVTK tartalék) fognak megküzdeni, de van a sorban egy NB II-es (Nyíregyháza Spartacus) gárda is. A hegyaljaiak a hét végén Kassán egy helyi negyedik ligás alakulattal csapnak össze, ami a tréner szerint ideális azon szempontból, hogy meg tudja nézni azt, hogy mire képesek a próbajátékosok.

(A borítóképen: Uray Attila)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!