Aluinvent-DVTK

2020.06.05. 15:30

Megvan a hetedik igazolt játékos, aki egy régi ismerős

Vukov Szonja visszatért az Aluinvent-DVTK-hoz, és ha már Miskolcon volt, edzett is.

Berecz Csaba

Vukov Szonja a DVTK kosárlabdacsapat játékosa

Fotó: Bujdos Tibor

A női kosárlabda NB I. következő, vagyis a 2020/21-es évadjára készülő Aluinvent-DVTK csapata újabb játékost szerződtetett. Völgyi Péter sportszakmai igazgató bejelentése szerint a piros-fehéreknél folytatja pályafutását Vukov Szonja. A 26 esztendős kosaras a Vasas együttesétől érkezik, de mivel két évvel ezelőtt már volt a diósgyőriek játékosa, tulajdonképpen visszatér a DVTK-hoz.

Egybevágnak

– Az elsősorban 4-es poszton bevehető, ilyen magasságú mezőnyjátékos még hiányzott a keretünkből. Rengeteg egyéni védői feladata lehet Szonjának a riválisok ellen, amivel fontos meccseket dönthet el. Az előttünk álló évadban dominánsabb szerepet szánunk neki, mint legutóbb, amikor a DVTK játékosa volt – mondta Völgyi Péter. – Szívesen jött, amikor felhívtam, azt mondta, hogy tulajdonképpen erre a telefonra várt, úgyhogy nagyon gyorsan sikerült megegyeznünk. A leigazolásával, az eddig bejelentett hét játékos közül ő a második legidősebb kosarasunk, a 26 évével. Mivel sok meccs van mögötte, a rutinjára is számítunk, biztos vagyok benne, hogy tanulhatnak majd tőle a fiatalok. Ő is és mi is úgy látjuk, hogy ebben a klubban a játéka kiteljesedhet. Öröm, hogy jelentős ambíciója van, mert azzal vág neki a közös munkának, hogy egy jó szezonnal elérheti, hogy a válogatott keretbe meghívót kapjon. Vukov Szonja esetében az egyén és a klub céljai egybevágnak, mindkét fél örül annak, hogy aláírtuk a szerződést.

Egyéni edzéstervek

A 2017/18-as évadban az Aluinvent-DVTK játékosaként szerepelő Vukov Szonja 11 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken összesen 112 percet játszott, és 2,5 pont volt a meccsenkénti átlaga. Viszont a 2019/20-as idényben, a Vasas játékosaként 21 meccsen szerepelt, átlagban közel 23 percet játszott és 5,7-es ponttermése volt. A fővárosi piros-kékektől érkezett kosaras tegnap már edzett is Miskolcon.

– Minden játékos, akinek szerződése van az Aluinvent-DVTK-val a következő szezonra, kapott a klubtól egy egyéni edzéstervet – mondta Völgyi Péter. – Ezeket jellemzően a lakhelyen kell végrehajtani, és mivel a csapat tagjai közösségi emberek, szívesen végzik együtt ezeket a feladatokat, így Vukov Szonja csütörtökön délelőtt találkozhatott a konditeremben Medgyessy Dórával, Kiss Angelikával és a várossal való ismerkedés jegyében pár napra Miskolcra ékezett Tóth Frankával, és nem mellékesen Fodor Csilla erőnléti edzővel. A konditermi foglalkozásokon kívül egyéni technikai képzésekre is használjuk a júniust, a Miskolcon lévő kosarasokkal, a diósgyőri utánpótlás legfiatalabb korosztálya, a DVTK Törpördögök csapata edzéseinek megtartásával én foglalkozom, míg Kányási Veronika és Aho Nina a csapat szakvezetőjével, Földi Attilával Szolnokon találkozik rendszeresen.

Augusztus 3-án

A sportigazgatótól azt is megtudtuk, hogy az Aluinvent-DVTK felkészülése augusztus 3-án kezdődik, de a következő hónapban több játékosnak is felnőttválogatottnál lesz jelenése, Medgyessy a 3x3-as együttessel tréningezik majd, Kiss A., Pusztai, Kányási és Aho pedig a Székely Norbert szövetségi kapitány irányította „rendes”, nagypályás nemzeti együttessel.


Az Aluinvent-DVTK keretéről

Akik maradnak: Kiss Angelika, Pusztai Petra, Medgyessy Dóra, Kányási Veronika.

Új igazolások: Tóth Franka (ELTE BEAC Újbuda), Aho Nina (Duquesne University Athletics), Vukov Szonja (Vasas Akadémia).

Távozott: Zele Dorina (AKSC Szekszárd), Katona Szidónia (TFSE-MTK), Goree Cyesha (AKSC Szekszárd), Maja Skoric (AKSC Szekszárd), Szűcs Réka (PEAC-Pécs?).

A tavalyi keret tagja volt, kérdéses a jövője: Ziomara Morrison, Chanel Mokango, Shatori Walker-Kimbrough, Frindt Nikolett, Kecskés Karina.

(A borítóképen: Vukov Szonja)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!