DVTK

2020.06.21. 09:00

Az életéért küzdő csapatnál vendégeskedik a DVTK

Vasárnap késő este a Debreceni VSC vendége lesz a DVTK labda­rúgócsapata.

Berecz Csaba

20200617 Miskolc fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország Diósgyőgyi VTK (DVTK) - Puskás Akadémia FC NBI labdarúgó mérkőzés. képen: IVANOVSKI MIRKO (12) SZOLNOKI ROLAND (22)

Forrás: KI

Fotó: Kozma István

A labdarúgó NB I.-ben, a 31. forduló keretében vasárnap 21.05-től Debreceni VSC–Diósgyőri VTK-mérkőzést rendeznek. Az összecsapást a két csapat közül a hazaiak várják nehezebb helyzetben, lévén a kiesést jelentő 11. pozícióban tanyáznak, és ahhoz, hogy innen elkerülhessenek a bajnokság végére, nem elég csak pontot szerezniük, mindenképpen nyerniük kell – a három fordulóval a zárás előtt – az őket 9 ponttal megelőző Diósgyőr ellen. Utóbbiak számára az a tét, hogy matematikailag bebiztosítják-e bennmaradásukat, két fordulóval a bajnokság vége előtt, amihez hasonlóra legutóbb a 2015/16-os évadban volt példa. Akkor három fordulóval a befejezés előtt ugrotta meg ezt a szintet a DVTK, ám az azóta megrendezett három bajnokságban, mindig az utolsó forduló végéig izgulniuk kellett szurkolóiknak. A 2016/17-es évad végén éppen a Debreceni VSC ellen, amikor mindkét csapatnak kellett a győzelem a biztos bennmaradáshoz, és ezt végül a Mezőkövesden megrendezett bajnokin a hajdúságiak érték el, 3–1-re nyertek (a DVTK akkor annak köszönhetően maradt bent, hogy az MTK nem tudott győzni Pakson).

Heten

Hogy három év mennyire nagy idő a mai labdarúgásban, az jelzi, hogy a 2017. május 27-én megrendezett DVTK–DVSC-meccsen a pályára lépett 28 játékos közül csak heten lehetnek jelen a mostani összecsapáson: a Diósgyőr részéről Makrai és Karan azóta is a keret tagja, a Debrecen oldaláról ugyanez elmondható Ferencziről, Tő­zsérről és Szatmáriról, és van két olyan játékos, Brkovic és Danilovic, akik akkor még a hajdúságiakat szolgálták, ám most már a borsodi együttest erősítik.

– Nem foglalkoztat minket a múlt, az, hogy milyen a két csapat által az előző harminc évben az egymás ellen lejátszott meccsek statisztikája – jelentette ki Feczkó Tamás, a DVTK vezetőedzője. – De ha mindenképpen említeni kell valamit a két csapat történelméből, akkor nekem erről az jut az eszembe, hogy amikor legutóbb Debrecenben játszottunk és kikaptunk 2–1-re, amióta a Diósgyőr edzője vagyok, akkor játszott a legjobban a csapat. Ideértve azokat a meccseket is, amikor győztünk vagy döntetlennel szereztünk pontot.

Négy nyeretlen

A Diósgyőr a hétközi fordulóban, a legutóbbi bajnokin, hazai pályán szenvedett vereséget a Puskás AFC-től (2–1), és sokak szerint ezzel a vereséggel tulajdonképpen kiszálltak a dobogó harmadik fokáért zajló harcból, leszámolhattak a nemzetközi kupaszereplés víziójával. Vagyis most elsősorban hátrafelé kell pillantgatniuk, a bennmaradást kellene bebiztosítaniuk. Azzal együtt is, hogy a bajnokságnak a koronavírus-veszély miatti szünetet követő újraindításától nem igazán mennek jól a dolgaik, ugyanis csak az első meccsükön, május 30-án, a Mezőkövesd Zsóry FC ellen sikerült nyerniük (1–0). Az azóta lejátszott négy fordulóban nem érezhették a győzelem ízét.

– Eddig sem a bennmaradásról beszélgettünk egymás között az öltözőben, és most sem ez a téma, hanem az előrelépés – jelentette ki Feczkó Tamás. – Lehet, hogy a 3-4. hely megszerzése szerdán egy picit távolabbra került, de a mezőny első felében vagyunk, és szeretnénk is ott maradni, azt elérni, hogy a 12 csapatos bajnokság bevezetése óta először sikerüljön az első hatban végezni, hogy jövőre mi is azon csapatok közé tartozzunk, amik hazai pályán eggyel több bajnokit játszhatnak, mint idegenben.

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy a szerdai, Puskás elleni vereség hogyan változtatta meg az öltöző hangulatát.

– Kikapni sosem jó. A csapat nincs hozzászokva ahhoz, hogy kétszer egymás után vereséget szenvedjen, de mentálisan erősek vagyunk, és a Puskás elleni találkozót követően a szurkolóink reakciója nagyon sokat segített mind a játékosok, mind a stáb hangulatán – mondta a diósgyőri szakvezető. – Úgyhogy nemcsak magunk, hanem a drukkereink miatt is a győzelem reményében utazunk Debrecenbe.

Hosszabb, hatos

A DVTK-énál is hosszabb nyeretlenségi sorozata van a Debreceni VSC-nek, ők legutóbb március 7-én győztek (hazai pályán a Kisvárda MG-t múlták felül 1–0-ra), ám azóta, zsinórban hat egymást követő bajnokin nem tudtak 3 pontos sikert elérni. Azt kérdeztük a DVTK szakvezetőjétől, hogy ennek tükrében milyen ellenfélre számít.

– Az életéért küzdő, az utolsó szalmaszálba kapaszkodó Debrecenre – hangzott a válasz, amely után azt tudakoltuk az edzőtől, hogy ezúttal mi a menetrend az egymást követő bajnokik között. – Most, hogy négy nap van két mérkőzésünk között, és nem kell több száz kilométeres túrára mennünk, egy nap pihenőt is be tudtunk iktatni a programba, hogy ezzel is a regenerálódást segítsük.

A DVTK keretében eltiltott labdarúgó nincs, néhányan kisebb sérüléssel bajlódnak, de tegnap nem lehetett még tudni, hogy közülük ki nem tudja vállalni a játékot.

Várható kezdő

A Diósgyőri VTK várható kezdőcsapata: Danilovic – Vági (Shestakov) Polgár, Brkovic, Memolla (Vági) – Iszlai (Adukor), Márkvárt – Hasani, Molnár G., Kiss T. – Ivanovski.

(A borítóképen: Ivanovski (pirosban) szerdán gólt szerzett, de ez is kevés volt)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!