Sportegyesületi élet

2020.05.17. 11:00

Rajta lenne a Bükkaranyosi Sportegyesület a megyei térképen

A napokban megalakult Bükkaranyoson a helyi sportegyesület.

Molnár István

Fotó: Molnár István

Mostanság, különösképpen a jelenlegi helyzetben nem egy sport­egyesület létrehozása az első számú feladata egy községnek, közösségnek, helyi sportszerető embereknek. A Miskolchoz közeli Bükkaranyoson azonban úgy döntöttek, hogy belevágnak, és Sutkó Mihály – aki volt az MVSC kerékpárosa, edzője, valamint hat éven keresztül szervezte a Közép-Európai Kerékpáros Körversenyt, azonban pár éve testnevelő a településen – vezetésével a hónap elején megalakult a Bükkaranyosi Sportegyesület.

Az alap az iskola

– Amikor ezen ötlet felvetődött, és mielőtt belevágtam volna, egyeztettem Nagy Lajos polgármester úrral – mondta az elnök, Sutkó Mihály. – Azért gondoltam egy sportegyesület alapítására, mert úgy éreztem, hogy fel kellene lendíteni a község sportéletét, aminek alapja az itteni általános iskola lesz. Az aranyosi létesítmény a kis létszámú iskolák közé tartozik, de sok gyerek szereti a sportot. Mindez azt is jelenti, hogy polgármester úr mellett partnerre találtam Ruska Attiláné igazgató asszonyban is. Két szakosztályunk van, lett, a labdarúgás a fiúk részére, valamint a lányoknak a kézilabda. Nemrég, tavaly történt egy jelentős sportberuházás a községben, 2019 elején adták át a 15x30 méteres küzdőtérrel, és kiszolgálóhelyiségekkel rendelkező tornatermet, amely az általános iskolai testnevelésórák mellett közösségi rendezvényeknek is otthont ad.

Sutkó Mihály szerint természetesen nem kötelező az összes gyereknek leigazolni a sportegyesületbe, csupán azoknak, akik szervezett keretek között szeretnének futballozni vagy kézilabdázni.

– Pillanatnyilag a vírushelyzet nem ad rá alkalmat, de ha egyszer helyreáll az élet, akkor fogunk tartani heti egy-egy edzést – sorolta. – Az iskola benne van a Grassroots Bozsik-programban, nekem megvan az ehhez szükséges végzettség, a kézilabdás foglalkozásokat egy tanárkolléga fogja tartani, szülői segítséggel. Egyébként egyfajta szabad­idős elfoglaltságként eddig már szerveztünk edzéseket fociban, s örülök neki, hogy több ismerősünk, barátunk is megtisztelt bennünket azzal, hogy segített, így például Füstös József vagy Sivák Sándor.

Arra a kérdésre, hogy mit remél az egyesület létrehozásától, Sutkó Mihály ezt válaszolta:

– Az elsődleges cél, hogy kerüljön fel a megyei sporttérképre a bükkaranyosi sport, amihez, aminek felépítéséhez idő kell – fogalmazott.

Történelem

Ha már Bükkaranyos és futball: a községben, az interneten fellelhető források szerint az 1960-1961-es évadban volt felnőtt futballcsapat mégpedig a Miskolci járás, Kilián-csoportjában, azonban a gárda menet közben visszalépett.

(A borítóképen: Sutkó Mihály)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!