koronavírus

2020.03.12. 10:00

Zárt kapusak a hazai meccsek

A kormány koronavírusjárvány-megelőző rendelkezéseihez a sportszövetségek is igazodtak.

Fotó: Homoky György

A Magyar Labdarúgó-szövetség a kormány szerdai rendkívüli döntését követően csütörtöktől a visszavonásig az összes magyarországi mérkőzés zárt kapus megrendezését rendelte el. A helyszínen nem, de a televízióban követhetőek lesznek a mérkőzések.

Szűk körben

A korlátozás azt jelenti, hogy a szűk körű rendezőgárda mellett kizárólag a játékosok és a stábtagok lehetnek jelen, az M4 Sport és az m4sport.hu ugyanakkor továbbra is műsorára tűzi a mérkőzéseket. Az MLSZ szerdán délután levélben részletesen tájékoztatta a klubokat, hogy az egészség megőrzése érdekében milyen feltételekkel kell megrendezni a professzionális és amatőr mérkőzéseket.

A szövetség emellett határozatlan ideig felfüggesztette grassrootsprogramjainak (OTP Bank Bozsik-program, Fair Play Cup, szociális programok) rendezvényeit, tornáit és fesztiváljait.

A soron következő kézilabda bajnoki mérkőzéseket a jelenlegi állás szerint szintén zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül rendezik meg. Ez az intézkedés érinti a szombaton 18 órától sorra kerülő Sport36-Komló – Mezőkövesdi KC NB I.-es férfi bajnoki mérkőzést is. Az utánpótlás-fordulók tekintetében a klubok még várják a Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos álláspontját.

Szintén nézők nélkül

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége úgy döntött, hogy március 12-én éjféltől a bajnoki kosárlabda-mérkőzéseket csak zárt kapuk mögött, nézők jelenléte nélkül lehet lejátszani – adta hírül szerdán délután a szövetség.

Megkaptuk a Magyar Röplabda Szövetség határozatát is, mely szerint minden, az MRSZ által szervezett felnőtt- és utánpótlás-mérkőzést lebonyolítanak, ezeket azonban nézők nélkül, zárt kapuk mögött kell lejátszani – közölte a testület, majd tudatta: „Ezt a szervezőknek kell biztosítani, ennek ellenőrzését a játékvezetők végzik”.

(A borítóképen: A DVTK élvonalbeli labdarúgóira is zárt kapus mérkőzések várnak)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!