hoki all star csapat

2020.03.24. 18:30

A játékostársak voksai mindig értékesek

Galanisz Nikandrosz bekerült a szezon képzeletbeli hokiválogatottjába.

Forrás: ÉM

Lezárult a szavazás: a magyar jégkorongozók másodszor választották meg maguk közül a szerintük legjobbakat, akik bekerültek a szezon All Star csapatába. A kétfordulós voksolás első körében a játékosoknak online kérdőívet kellett kitölteniük.

Megvolt a kétharmad

– A válaszok alapján tizenhárom játékos: három kapus, négy hátvéd és hat csatár került a második körbe – mondta lapunknak Pavuk Attila, a Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezetének elnöke, a DVTK Jegesmedvék egykori tagja. – Ebben a válaszadóknak meg kellett nevezniük azt a kapust, két hátvédet és három csatárt, akiknek megítélésük alapján az All Star csapatban a helyük. A szavazás eredményének érdekessége, hogy a kapus és a hátvédek posztján nem történt változás, a csatársorba viszont új játékosok kerültek az egy évvel ezelőtti eredményhez képest. A szavazás során légiósokat természetesen nem lehetett figyelembe venni. A tavalyinál is nagyobb volt a szavazási hajlandóság, ezúttal bőven megvolt a kétharmad a szavazásra jogosult játékosok részvételi arányát illetően. A legnagyobb aktivitást a Debreceni EAC és az FTC-Telekom játékosai mutatták. A Miskolcon szerepeltek közül egyébként Rajna Miklós, Kiss Dániel, Galanisz Nikandrosz, Magosi Bálint és Vas János került a második körbe.

Egyik kassai gólja

– Nagyon örültem a szavazás végeredményének – mondta Galanisz Nikandrosz, a Macik csatára, aki a válogatottban is rendszeresen szerepel. – A játékostársak voksai mindig nagyon értékesek, hiszen egymás ellen játszunk, és az ellenfelek mindennel tisztában vannak. Az akció kimenetele boldogsággal töltött el, már csak azért is, hiszen félbeszakadt a Tipsport Liga küzdelemsorozata, továbbá a divízió 1/A-s világbajnokságot is lefújták, és a történtek keserűséggel öntötték el a szívemet.

Arra a kérdésre, hogy a maguk mögött hagyott szezonban elégedett volt-e önmagával, a piros-fehérek kiválósága így felelt:

– Nem panaszkodom, mert úgy érzem, hogy általában ment a játék, ráadásul az olimpiai előselejtező is jól sikerült nekem és a címeres csapatnak. Arra nem tudok választ adni, hogy melyik volt a legjobb mérkőzésem, de kiemelem: a kassaiaknak lőtt egyik idegenbeli gólomra vagyok a legbüszkébb. Egyébként imádok játszani, ezért számomra minden meccs emlékezetes. A megállapított végeredmény szerint nyolcadikok lettünk a ligában: jobb helyen is végezhettünk volna, de a sok sérülés hátráltatott bennünket.

Még egy évig

Az All Star-csapattagot a szezon szakmai összegzésére is felkértük és ezt a választ kaptuk:

– Két éve szereplünk a szlovákok által üzemeltetett ligában. Egyre jobban ismerjük a pályákat, az ellenfeleket. Korcsolyázásban, fizikálisan és gyorsaságban felvesszük a harcot a mezőnnyel, a technikai elemekben, gondolok a korongkezelésre és a reakcióidőre, riválisaink azonban még jobbak.

Galanisz Nikandrosz végezetül elárulta, hogy szerződése még egy évig a miskolciakhoz köti, így a jövő nyárig biztosan a DVTK Jegesmedvéket szolgálja majd.

A Jégkorongozók Érdekvédelmi Szervezete által a 2019/20-es idényre kihirdetett válogatott:

Hetényi Zoltán (Debreceni EAC) – Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda) – Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Terbócs István (MAC Újbuda).

Számokban

A Macik tagjainak kanadai számítás (gól, assziszt, összpontszám) szerinti legjobbjai:

1. Francis Beauvillier: 18 gól és 26 assziszt=44 pont

2. Nicholas Ross: 6 gól és 34 assziszt=40 pont

3. Vas János: 11 gól és 28 assziszt=39 pont

4. Davis Vandane 13 gól és 21 assziszt=34 pont

5. David Rodman 10 gól és 21 assziszt=31 pont

6. Galanisz Nikandrosz 12 gól és 17 assziszt=29 pont

(A borítóképen: Galanisz Nikandroszt [jobbra] beválasztották az All Starba)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!