Mezőkövesd Zsóry FC

2020.02.16. 21:12

Mint kés a vajon, úgy mentek át a DVSC-n

Remek játékkal biztos győzelmet aratott a szombaton a mezőkövesdiek NB I-es labdarúgócsapata.

Kolodzey Tamás

Silye (balról) és Nesterov is jól játszott

Fotó: Kovács Péter

Az élvonalbeli labdarúgó bajnokság 21. fordulójának debreceni mérkőzése már a kezdés előtt több érdekességgel szolgált. A hazaiakat már az a Vitelki Zoltán irányította, aki néhány héttel ezelőtt még a borsodiak megyei I. osztályban szereplő tartalék együttesének trénere volt, így a vendégek közül mindenkit ismerősként köszöntött. A fürdővárosiak –, akik sérülés miatt ezúttal is nélkülözték a volt válogatott Guzmicsot – esélyeit növelte, hogy számukra hagyományosan jól megy a hajdúságiaknál, ezúttal ráadásul még fogadkoztak is, hiszen százötvenedik élvonalbeli fellépésükre készültek. Mivel Vadnai öt sárga lap miatti eltiltása a múlt héten letelt, mestere újra a benevezte a csapatba, részben azért is, mert Katanecet, aki a múlt héten még kezdő volt, az átigazolási időszak utolsó napján, a meccs előtt 1 nappal a Zalaegerszegi TE FC együtteséhez engedték el. A Székesfehérvárott kezdő Jurinát pedig Nagy D.-re váltotta Kuttor Attila, a kövesdiek szakvezetője.

Jókor jött gólok

Lendületesen kezdtek a csapatok, egyik társaság sem állt be védekezni, és a nyílt sisakos futballból rögtön arra lehetett következtetni, hogy sok gól születik majd a találkozón. Előbb a fürdővárosiak birtokolták többet a labdát és azt játszották, amit általában mindig: gyorsan szőtték akcióikat, ha tehették, bátran lőttek és a kiugrásra kész támadóikat is igyekeztek helyzetbe hozni. Aztán fordult a kocka és kapusuknak kellett kétszer is remek érzékkel játékba avatkoznia, a jó formában lévő Szappanos Szécsi elől mentett, majd Bódi lövését is tisztázta. Mindkét oldalon akadtak eredményt ígérő rohamok, majd az első fél óra végén a Mezőkövesd számára lélektanilag a legjobbkor jött Pillár vezető gólja, hiszen előnyük nyugalmat kölcsönzött számukra. Mielőtt rendezhette volna sorait a DVSC, érkezett a második vendégtalálat. Erről elsőre senki nem tudta megállapítani, hogy lesről indultak-e a vendégek, vagy sem. Az ismétlések megtekintése után derült ki, hogy néhány centiméteren múlt támadásuk sikere és a partjelző helyes döntést hozott, amikor nem emelte fel zászlaját. Később is tetszetős játékot produkált a sárga-kék gárda, Berecz jobb oldali lövésszerű átadását Zivzivadze majdnem a hálóba tette, a labdáról csak egy lépéssel maradt le.

Silye: pont az i-re

A szünetben cserét határozott el Kuttor Attila: mint kiderült, nem szerkezeti, vagy taktikai okokból tette, hanem Vadnai sérülése miatt kellett harcba dobnia Silyét, aki beállása után szinte nyomban meghálálta a bizalmat és gyakorlatilag pontot tett a meccs végére. A védőként és középpályásként is hasznos játékra képes futballista előre ment, jól tette, ettől kezdve pedig már csak az volt a kérdés, hogy kiütik-e ellenfelüket, vagy megelégednek a biztos sikerrel. A pirosban focizó hajdúságiak dicséretére vált, hogy nem adták fel, próbáltak rákapcsolni és veszélyeztetni, de az idő múlásával belenyugodtak a sorsukba. A DVSC tudománya többször is addig terjedt, hogy játékosai elmaradt büntetőket vélelmeztek, igazuk persze nem volt. A negyedik góltól – Berecz csavarása után – a kapufa mentette meg a Debrecent, sőt a hajrában Besirovic és Vajda S. is megkegyelmezett az otthoniakon. A vége előtt ugyan szépítettek Bódiék, de ez csak arra volt jó, hogy becsületgólt jegyezzenek. A rendkívül érett, szervezett és a játék minden elemében kiválót nyújtó Mezőkövesd Zsóry FC esélyt sem adott a tavasszal eddig nagyon eredményes vendéglátóknak és produkciójukkal tovább erősítették előkelő helyüket a táblázaton.


Debreceni VSC – Mezőkövesd Zsóry FC 1–3 (0–2)

Debrecen, 3020 néző. V.: Bognár T. (Theodoros, Medovarszki; Karakó, Takács J.).

Debreceni VSC: Kosicky (6) – Habovda (5), Szatmári (5), Pávkovics (5), Ferenczi (5) – Csősz (5), Kusnyír (6) – Bódi (5), Szécsi (5), Varga K. (6) – Adeniji (4). Vezetőedző: Vitelki Zoltán.

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos (6) – Farkas D. (6), Nesterov (6), Pillár (6), Vadnai (5) – Cseri (6), Karnitsky (6), Berecz (6), Besirovic (7) –Zivzivadze (6), Nagy D. (6). Vezetőedző: Kuttor Attila.

Csere: Csősz helyett Garba (5) a 46., Vadnai helyett Silye (6) a 46., Varga K. helyett Trujic (–) a 61. Habovda helyett Baráth (–) a 71., Cseri helyett Vajda S. (–) a 75., Nagy D. helyett Jurina (–) a 84. percben.

Sárga lap: Besirovic a 45., Nagy D. a 60., Habovda a 61., Garba a 80. percben.

Gólszerző: Pillár (0-1) a 29., Zivzivadze (0-2) a 38., Silye (0-3) a 48., Trujic (1-3) a 91. percben.

Vitelki Zoltán: – Jól kezdtük a találkozót, a lehetőségeink is megvoltak, de ezekkel nem tudtunk élni. Később több esetben rossz döntéseket hoztunk, de hajtottunk az utolsó percig. Kapott góljainknál nem figyeltünk eléggé, hiányzott belőlünk az élesség. Egy találkozót az egyéni kreativitások döntenek el és nehéz minden meccsen ebben is felülmúlni az ellenfelet. A sérültjeinkre nem hivatkozunk, nálunk ugyanis mindig azok a legjobbak, akik a keretbe kerülnek. Nem történt semmiféle tragédia a vereség miatt, megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat.

Kuttor Attila: – Köszönöm a nekem címzett gratulációkat a csapat nevében. Egyik találkozóra sem úgy megyünk ki a pályára, hogy most aztán csak nyerni fogunk, ezért mindig meg kell dolgoznunk és rendre utólag derül ki, hogy az elképzeléseink jók voltak-e. Tudtuk, hogy a kitűnő formában lévő, dinamikus és fiatalos Debrecenhez látogatunk. Most felülmúltuk őket, de nem ment ez nagyon könnyen, hiszen még menet közben is meg kellett változtatnunk egy-két dolgot a gyepen. Az döntő volt, hogy az akaratunkat sikerült ellenfelünkre erőltetnünk és a saját játékunkkal hoztuk el az értékes három pontot.


A gólok története

29. perc: Besirovic szabadrúgásból jobbról ívelt az ötös és a büntetőpont közötti területre. A labdára Pillár érkezett és a védők gyűrűjéből, 6 méterről erős fejest küldött a kapura. Kosicky nyújtózkodott, de a játékszer a gólvonal előtt lepattant a fűre, így esélye sem maradt arra, hogy hárítson, 0–1.

38. perc: Nagy D. lesgyanús helyzetben ugratta ki Besirovicot, aki teljesen egyedül tört kapura. Rávezette a labdát Kosickyra, majd az akciót a bal oldalon követő Zivzivadzéhoz gurított, a csatárnak pedig már könnyű dolga volt, az ötös sarkáról, jobbal az üres kapu közepébe helyezett, 0–2.

48. perc: Cseri szemből leadott lövését Kosicky vetődve balra ütötte, utána pedig még Zivzivadze célzását és mentette. A labda azonban Nagy D.-hez perdült, a csatár 7 méterről célzott, a játékszer a hazaiak portásáról a keresztlécre pattant, a lecsorgóra pedig Silye robbant be és fél méterről a jobb alsó sarokba helyezett, 0–3.

91. perc: Baloldalról szögletet végeztek el a debreceniek. Nesterov röviden szabadított fel, a labda Trujic elé került, a csereként beállt játékos pedig kapásból, 12 méterről, jobbal a kapu bal oldalába bombázott, miközben Szappanos semmit nem látott az előtte állóktól, így vetődni sem tudott, 1–3.


További NB I-es eredmények

Zalaegerszegi TE FC – Újpest FC 2-1 (1-1)

Gólszerzők: Radó (28., 72.), illetve Calcan (17.).

Kaposvári RFC – Budapest Honvéd 0-1 (0-1)

G.: Lanzafame (6.).

Puskás AFC – Kisvárda Master Good 3-1 (1-0)

G.: Szolnoki (36.), Vanecek (66.), Urblík (75.), illetve Gosztonyi (81.).

Kiállítva: Ene (Kisvárda MG, 21.).

Ferencvárosi TC – Mol Fehérvár FC 1-0 (0-0)

G.: Zubkov (51.).


Az NB I állása

1. Ferencvárosi TC 19 14 4 1 36-15 46

2. Mol Fehérvár FC 21 12 4 5 35-20 40

3. Mezőkövesd Zsóry FC 21 11 5 5 29-19 38

4. Puskás AFC 21 9 7 5 34-24 34

5. Budapest Honvéd 21 9 5 7 23-22 32

6. Diósgyőri VTK 21 9 2 10 26-29 29

7. Debreceni VSC 20 8 3 9 33-35 27

8. Újpest FC 20 7 4 9 26-31 25

9. Kisvárda Master Good 21 7 3 11 26-32 24

10. Paksi FC 21 7 2 12 25-37 23

11. Zalaegerszegi TE FC 21 5 6 10 27-31 21

12. Kaposvári RFC 21 3 1 17 19-44 10

Az 1. fordulóból elhalasztott Ferencvárosi TC – Debreceni VSC mérkőzést április 7-én pótolják, a 20. fordulóban elmaradt Újpest FC – Ferencvárosi TC meccsnek még nincs új időpontja.


A 22. forduló programja, február 22. (szombat)

17.00: Kisvárda Master Good – Diósgyőri VTK

17.00: Budapest Honvéd – Puskás AFC

17.00: Kaposvári RFC – Újpest FC

17.00: Mol Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC

17.00: Paksi FC – Debreceni VSC

19.30: Mezőkövesd Zsóry FC –Ferencvárosi TC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!